כרישי הנדל"ן והיזמים הישראליים המצליחים ברחבי העולם

הנטייה של הישראלים לקחת סיכונים ולהקים עסקים חדשים מעבר לים השתלמה מאוד לאורך השנים למשפחות רבות. יזמים ישראלים רבים הצליחו למנף את עצמם באמצעות גיוס משקיעים במיזמים שונים כמו מלונות בוטיק, מתחמים מסחריים, מגדלי משרדים ועוד. אליהם הצטרפו יזמים המכירים את תחום הנדל"ן כאת כף ידם, שפיתחו אפליקציות ופלטפורמות שמשרתות את תחום הנדל"ן ברחבי העולם. נסקור כמה מהיזמים המוצלחים הללו בקצרה, וננסה לעמוד על הגורם להצלחתם.

 | 
telegram

אורי אלון – קומפס
כאשר אורי אלון הירושלמי זיהה את הצורך של מחפשי השקעות נדל"ן לקבל מידע מהימן על נכסים הוא הקים את "קומפס". זוהי פלטפורמה המאפשרת לקבל מבט־על על שוק הדיור באזור גיאוגרפי נתון. עסקאות שנסגרות מופיעות במערכת בתוך שעות אחדות וכך ניתן לזהות שווי ערך של נכס ברחוב או שכונה בתוך דקות אחדות על פי מכירות שבוצעו קודם לכן.

עד להקמת קומפס, יזמים רבים היו נאלצים לבחון עסקאות קודמות בסיוע מתווכים אשר להם הייתה גישה למאגרי מכירת הנכסים. החל משנת 2013, שבה הוקמה החברה, היא התפחתה לערים הגדולות בארה"ב, גייסה הון והגיעה למצבת עובדים שעומדת על 1,500 איש, במעל עשרים משרדים שונים ברחבי העולם. את ההון שהרוויח מהחברה הוא משקיע, איך לא, גם ביוזמות נדל"ן משל עצמו.

מה הסוד שלו? הבנה מקיפה של צורכי השוק ובניית הפתרונות המתאימים ללקוחותיו בתחום הנדל"ן. שילוב מרתק בין פתרון טכנולוגי חדשני ליכולת איסוף מידע. העובדה כי מכר לפני הקמת החברות הללו אלגוריתם, ופתרונות נוספים לגוגל וטוויטר מעידה על כך.

משפחת דיין – מלונות ברחבי העולם
משפחה נוספת שנסקה בתחום הנדל"ן היא משפחתו של אמיר דיין, יזם שיחד עם עוד שלוש אחיות ושמונה אחים הקים אימפריה של ממש. בבעלות המשפחה נמצאים כיום המלונות של "אפריקה ישראל מלונות" שנרכשו מ"אפריקה ישראל", לצד מלונות בוטיק מובילים באנגליה, הולנד וגרמניה.
דרכה של משפחת דיין בתחום הנדל"ן החלה כבר לפני מעל לעשור ברכישות של נדל"ן מניב במערב אירופה, השקעות שהניבו תשואות נאות למשקיעים. לאחרונה גם הכריזו האחים דיין על 2 שותפויות: הראשונה יחד עם בית ההשקעות IBI להקמת קרן לרכישת מלונות, והאחרונה יחד עם ישרוטל לרכישת 60 מלונות בחו"ל בשווי של 1.2 מיליארד יורו. בניגוד למשפחות שצברו הון עוד בשנות השישים והשבעים, וזכו להלוואות מהבנקים ומגופים מוסדיים, משפחת דיין בנתה את הונה לבד. עסקים שהקימו בני המשפחה בתחומים שונים שגשגו ואפשרו למשפחה לעבור לתחום שבו זכתה למוניטין רב – השקעות נדל"ן מניבות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מה הסוד של המשפחה הזו? נראה כי מדובר בשילוב של אינטואיציה והבנה עסקית רבה, תוך חשיבה לטווח הארוך. זאת משום שהמשפחה, בניצוחו של אמיר דיין, הצעיר מבין האחים,  השכילה לרכוש מלונות יוקרתיים בערים מרכזיות, להשביחם ולהפוך אותם להשקעה מניבה למוסדיים שמשקיעים בפרויקטים השונים בארץ ובעולם.

עדי טטרקו ואלון כהן
שני יזמים ישראלים נוספים שעשו הון מאפליקציית נדל"ן הם עדי טטרקו ואלון כהן, בני זוג שהקימו את "האוז" אפליקציה מקוונת לשירותי אדריכלות. השניים נמצאים כיום לפני הנפקה (שצפויה להתרחש בשנת 2022) והשווי האחרון של החברה הממוקמת בפאלו אלטו שבקליפורניה הוא כ-4 מיליארדי דולרים. האמון שבנתה החברה לאורך השנים אפשר לה לעבור שלושה סבבי גיוסים שונים, ולקבל גם המלצות מגולדמן זקס.
תחום הנדל"ן המשיך לנסוק בארה"ב בתקופת הקורונה, למרות הצפי הראשוני כי ירד, ולכן נוצר ביקוש רב למידע הנמצא בפלטפורמה שהקימו השניים עוד ב־2009. האתר המשיך להתפתח ומאגר המידע שבו מגיע כיום למאות ספקים ומוצרים.
מה הסוד שלכם? הבנת הצורך של צרכנים ברחבי ארה"ב במוצרי מעצבים לבית, והבנת הקושי של בעלי נכסים באיתור בעלי מקצוע מתאימים לפרויקטים של עיצוב מחדש. בתקופת הקורונה, כאשר בעלי בתים רבים שהו בסגר הביקוש למוצרים הללו גבר. Houzz כבר צברה ותק וזכתה למנף את חגיגת הקניות והקושי בשרשרת האספקה לשיווק המוצרים באתר הנמכרים על ידי ספקים שונים (בדומה לאמזון). כיום האתר פעיל בארה"ב, אך לא רחוק היום שנראה גרסאות שונות שלו גם במדינות נוספות.

לסיכום, ניתן לראות כיצד תחום הנדל"ן משמש כמקפצה עבור יזמים ישראלים רבים שמשקיעים בנכסים עצמם או בונים טכנולוגיות חכמות המיועדות למשקיעי נדל"ן ובעלי בתים. כל אחד מהיזמים הללו בנה הון במהירות רבה, תוך הסתמכות על סבבי גיוסים ממשקיעים פרטיים ומוסדיים. ניתן לנבא כי גם בשנים הבאות האומץ שמגלים המשקיעים הישראלים בפיתוח יוזמות שונות סביב העולם, יהיה הבסיס להתפתחותן של חברות רבות נוספות בתחום זה.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות