מהשותפות בחברת טלגייט ועד למכירת וויבר: דרכה של משפחת שבתאי לצמרת העסקית
את השם גלעד שבתאי שמענו כבר בסוף המילניום הקודם.
חברת טלגייט, שהיתה אז בין החברות הראשונות בעולם שהצליחו לפתח תקשורת טלפונית על תשתית הכבלים, ניצבה במרכזו של מאבק שליטה בין משפחת שבתאי וחברת ההשקעות אקסלנס. גלעד ומשפחת שבתאי, שהיו אז בעלי השליטה בחברת ארית, ניהלו מאבק מול קבוצת המשקיעים לבין קבוצת המשקיעים דאז בהובלתה של חברת ההשקעות אקסלנס.
שבתאי כחלק מהמאבק סיפק לארית את המימון לרכישת %4 ממניות טלגייט, בסכום כולל של כ-3 מיליון שקל, ואולם צורת המימון נהגתה באופן שיותיר בידי שבתאי את השליטה המעשית על המניות הנרכשות.
גלעד שבתאי יו'ר חברת ארית
גלעד שבתאי שהיה הצעיר מבין האחים, תיפקד כיושב ראש של חברת ארית והוביל את משפחת שבתאי לתקופה ארוכה של יזמות מוצלחת לאורך 2 עשורים ומעלה.
- באותה תקופה, (סוף שנות ה-90) בצעד אמיץ של גלעד ובני שבתאי, מכרה חברת ארית את אחזקותיה בחברת טלגייט אשר הכניסו לקופת החברה 30 מיליון דולר.
מה שהוביל את משפחת שבתאי שנים ספורות אחר כך - בשנת 2000, לרווח נוסף של 150 מיליון שקלים ממכירת טלגייט לחברת טריון של זכי רכיב.
משפחת שבתאי ושעוני ריימונד וייל
- השעונים של ריימונד וייל לא פחות מזוהים עם משפחת שבתאי. זה התחיל עוד בשנות ה-80 עם ההחלטה השיווקית של גלעד ובני על בניית המותג אשר הבשילה לשיא בשנת 2009 כאשר הפך ריימונד וייל למותג מוביל בעולם שעוני היוקרה ואיפשר לבעלי החברה להתחיל ולשווק את עצמם כאשר אימפריה גדולה נבנתה עבורם על ידי גלעד ובני שבתאי.
ההשקעה הטובה ביותר - וייבר
גלעד שבתאי שעמד בקשר שוטף עם מפתחי אפליקציית וייבר הבין מיד שמדובר בהשקעה חסרת תקדים, ולא רק כלכלית. גלעד הבין כבר אז כי זהו השלב הבא בתקשורת.
וייבר שהוקמה בשנת 2010 ונרשמה בקפריסין, צברה תוך זמן קצר כ-300 מיליון משתמשים רשומים, רובם ממזרח אירופה, רוסיה ודרום אמריקה.
בשלב זה, גלעד שבתאי כבר הבין שההשקעה חשובה מספיק ושצריך להזרים כסף בכדי שהמהפכה לא תיעצר. 30 מיליון דולר הושקעו על ידי משפחת שבתאי בחברת וייבר. מה שלימים, במכירת חברת וייבר ל- Rakuten היפנית, הפכו ל-496 מיליון דולר שנכנסו הישר לקופת משפחת שבתאי.