התיישנות על זכויות ירושה – כיצד לפעול נכון
זכיתם בירושה? אתם יורשים עפ"י צוואה? אל תמתינו, פעלו למימושה! פנו בהקדם לעורך דין לענייני ירושה כך מציע עו"ד אביחי דמארי, המביא את ניסיונו הרב בטיפול בתיקי ירושה ועזבונות של בני משפחה. בכדי להמחיש לנו מדוע לא כדאי להתעכב במימוש ירושות, מספר לנו עו"ד אביחי דמארי על תיק בו טיפל, אשר עסק בשני אחים שזכו בדירת מגורים בירושה מאמם. לאחר שסיכמו כי הדירה תימכר בתום חמש שנים, נמשך הטיפול במכירת הדירה כ-12 שנה והאח שרצה למכור באופן מיידי וסורב, חטף מכה שנייה עת נודע לו שיכול לתבוע בגין דמי שכירות עבור חלקו בדירה רק 7 שנים אחרונות, ולמעשה הפסיד 5 שנות שכירות שמשמעותם זמן וכסף רב.
עו"ד אביחי דמארי, עורך דין לענייני ירושה מספר לנו כי המדובר בשני אחים אשר קיבלו דירת מגורים בירושה מאמם המנוחה. אחד האחים התגורר בדירה בעת פטירת אמו. לאחר פטירת האם ניתן צו ירושה לפיו שני האחים הינם יורשים עפ"י דין של אמם המנוחה ובחלקים שווים. זכויות האחים בדירה נרשמו בלשכת רישום מקרקעין בחלקים שווים.
א' אחד האחים אשר התגורר בדירה טען בפני אחיו ר' כי היות והוא התגורר בדירה בעת פטירת אמם אז המדובר בדירה שלו והוא רשאי להמשיך ולהתגורר בה. ר' אשר בוודאי דחה את טענת אחיו א' כי המדובר בדירה שלו, העדיף להימנע ממריבה עם אחיו והסכים כי אחיו יתגורר בדירה למשך 5 שנים נוספות תחת תשלום שכר דירה בגין חלקו. כאמור ר' אשר ביקש לדאוג לאחיו א' הסכים לבקשתו והאחים סיכמו כי א' יתגורר בדירה למשך 5 שנים תחת תשלום דמי שכירות אז יימכרו את הדירה ויחלקו תמורתה. לאחר 5 שנים פנה ר' ל א' וביקש למכור את הדירה. א' הביע הסכמתו אך בפועל לא פעל למכירתה, ובמשך 5 שנים נוספות הצליח לטרפד כל מכירה או ביקור של רוכש פוטנציאלי בדירה.
בפועל א' נותר בדירה כ- 12 שנים בניגוד לרצון אחיו ומבלי לשלם דמי שכירות לאחיו בגין השימוש בחלקו ואף מנע ממנו את מכירת הדירה וקבלת חלקו.
מספר עו"ד אביחי דמארי, המתמחה בדיני ירושות וחלוקת עיזבון: "כשהגיע ר' שאלתי אותו מדוע המתנת 12 שנים ??" עו"ד דמארי ממשיך ומספר: "אז ציין ר' כי לא היה לו נעים מאחיו ולא האמין כי אחיו ינהג באופן זה וירמה אותו". ר' ביקש לתבוע בגין דמי שכירות וכן את מכירת הדירה. או אז התברר לר' שאינו יכול לתבוע דמי שימוש לכל התקופה אלא רק עבור שבע שנים אחרונות, מכיוון שחלה התיישנות על שנים קודם לכן.
מוסיף ומספר עו"ד דמארי: "בסופו של יום ר' קיבל דמי שכירות בגין חלקו בעבור 7 שנים אחרונות בהן עשה א' שימוש בלעדי בדירה והדירה יצאה למכירה ללא צורך בהגשת תביעה לפירוק שיתוף".
עו"ד דמארי המתמחה בדיני ירושות וסכסוכים משפחתיים אומר כי חשוב ללמוד מסיפור זה כי במידה וזכיתם בירושה אל תמתינו למימושה ופעלו ללא דיחוי לקבלת חלקכם. ומוסיף ואומר עו"ד דמארי: ""לא נעים לי" או "זה משפחה" וכיוצ"ב אינן מקדמים בדבר ולבסוף מפסידים זכויות" ומתחרטים על כך.
עו"ד ונוטריון אביחי דמארי הינו מנהל תחום דיני המשפחה והירושה במשרדו, בעל רישיון עריכת דין בישראל ובוגר תואר ראשון במשפטים. בין לקוחותיו של עו"ד דמארי נמנים בין היתר אנשים פרטיים, אנשי ציבור ומשפחות אשר מיוצגים על ידו ועל ידי צוות משרדו בעניינים משפחתיים שונים. לקוחות אלו נהנים משירותו האישי והמסור ומטיפולו באופן ישיר בעניינם. כעו"ד לענייני ירושה, אביחי דמארי מלווה את לקוחותיו החל משלב הייעוץ המשפטי הראשוני, בחירת האסטרטגיה לניהול ההליך, ועד לסיום הטיפול המשפטי הנדרש, לרבות ייצוג בפני ערכאות השיפוט השונות, הכוללות גם את בתי המשפט למשפחה, מחוזיים, ביהמ"ש העליון ובתי דין רבנים.
עו"ד אביחי דמארי:
טלפון: 03-5185888 (שלוחה 2)
פקס: 03-5285888
נייד: 053-7551900
דוא"ל: Avihay@sd-lawfirm.co.il
אתר: https://www.damari-law.co.il/
כתובת: בית SIV רח' הסיבים פתח תקווה פינת הערבה 1 גבעת שמואל