טיפים ישימים לניהול נכון של עסק קטן
בעלי עסקים קטנים נאלצים להתמודד עם לא מעט אתגרים, על מנת לשרוד. מכיוון שהמטרה של בעלי עסקים קטנים תהיה לא רק לשורד, אלא גם לגדול, לצמוח ולהגדיל את הרווחים, עם הזמן, קיימת חשיבות גבוהה לעשות כל מה שניתן, בכדי לנהל בצורה נכונה את העסק.
להלן מספר טיפים ישימים אשר בכוחם לסייע בהשגת המטרה:
להפריד את העסק מהבית
עסקים קטנים, מנוהלים במקרים רבים מהבית של בעל העסק. כך שיוצא שבעלים רבים של עסקים (אשר מוגדרים כעוסקים פטורים), מערבבים בין ההוצאות של הבית לבין הוצאות העסק – הכול מתבצע באותו חשבון בנק.
דבר זה עלול לפגוע בהתנהלות הכלכלית הן של הבית והן של העסק ולכן, ההמלצה היא להפריד בין החשבונות, להקפיד על מעקב חודשי אחרי חשבון העסק ובהתבסס על כך, לקבל החלטה, מה גובה המשכורת אותה כדאי למשוך מהחשבון והאם יש צורך להשאיר סכום מסוים של כסף, על מנת להשקיע בשיווק ובאמצעים אחרים אשר בכוחם לקדם את העסק – מדובר בפעולות שניתן לבצע באופן עצמאי, כך שאין צורך לפנות למסגרת לימודי חשבונאות לשם כך, מה שכן ניתן לעשות זה להיוועץ עם רואה חשבון מקצועי, אשר יוכל לסייע בתחום.
להתחשב בשלב בו העסק נמצא
אם אתם נמצאים בשלב של הקמת עסק, עליכם לקחת בחשבון, שאתם נמצאים בתקופה של הוצאות כספיות גבוהות – אשר אמורות להוות חלק בלתי נפרד מהליך הקמת העסק.
אם העסק שלכם כבר עם וותק מסוים ואולי הוא כרגע בשלב הצמיחה – כדאי לשקול ולהשקיע בשיווק ובפרסום העסק.
נושא נוסף שכדאי לבדוק זה אם העסק מניב הכנסות יציבות או האם ישנה האטה בקצב הרווחיות – מה שילמד על כך שיש לנקוט בפעולות שונות, אשר מטרתן להגדיל את הרווחיות.
ברגע שמבינים מהו השלב בו העסק נמצא, ניתן ליצור תכנית עסקית מסודרת, אשר תשפיע על עתידו של העסק, בטווח הזמן הקצר והארוך.
להקפיד על ניהול נכון של התזרים
ישנם שני מצבים עיקריים בהם העסק יכול להימצא מבחינת התזרים – תזרים שלילי – מצב בו ההכנסות הינן נמוכות מההוצאות או תזרים חיובי – מצב בו ההכנסות גבוהות מההוצאות.
חשוב לציין, שיכולים להיות מקרים בהם העסק הינו רווחי אבל בעקבות פער תזרימי אשר נוצר אצלו (פער אשר יכול לנבוע בהפרשים בין מועדי התשלום לספק לבין קבלת התשלום מהלקוחות), הוא לא יוכל להמשיך להתקיים.
מהסיבה הזאת, קיימת חשיבות גבוהה להיות עם היד על הדופק בכל מה שקשור לניהול התזרים, להיוועץ באנשי המקצוע המתאימים, לבחון את צרכי האשראי, להבין מהיכן נובע הפער התזרימי (במידה והוא מתקיים) וכיצד ניתן לעצור את אותו הפער וכיוצא בזה.
לדאוג לא לשקוט על השמרים
בכדי שעסק קטן אכן יצמח ויהיה רווחי, קיימת חשיבות גבוהה להקפיד לנקוט לאורך כל הדרך, בפעולות אשר בכוחן להגדיל רווחיות.
בין הפעולות בהן ניתן לנקוט לצורך המטרה: להקפיד על תמחור נכון (אשר יתבסס על אסטרטגיה מתאימה), לבחון את מצב המתחרים והשוק ולהטמיע שינויים בעת הצורך, לפעול על מנת לאתר לקוחות חדשים – פרסום, שיווק ושימוש בדיגיטל. לחשוב על רעיונות חדשים, אשר בכוחם להוביל לצמיחה – לדוגמא, אם יש ברשותכם חנות פיזית קטנה, כדאי לשקול אולי לפתוח גם חנות אינטרנטית בנוסף וכיוצא בזה..
לפעול על מנת לצמצם הוצאות – אם יש אפשרות לדוגמא, להקטין את גובה חשבונות או לצמצם את עלות שכר דירה - כדאי לנקוט בפעולות על מנת להוציא את אותן הפעולות אל הפועל.