גם להיות סטודנטים, גם לסיים את התואר וגם לחסוך כסף – כך תעשו זאת!
אחד האתגרים שכל סטודנט וסטודנטית מתמודדים איתו הוא אתגר הניהול הכלכלי. אם לא חסכתם את מלוא הסכום לפני שהתחלתם ללמוד, כנראה שאתם עובדים כדי לכסות את שכר הדירה שלכם, ועוד לא הזכרנו הוצאות שוטפות כמו קניות, חוגים, יציאות ובילויים.
אספנו עבורכם כמה רעיונות שיעזרו לכם לחסוך במהלך התקופה הכי עמוסה בחיים (טוב, אחת מהן).
הוצאות שוטפות- קניות חכמות בסופר, זה סופר חשוב
החיים כרוכים בהוצאות קבועות כמו שכר דירה, חשבונות והוצאות משתנות, כמו קניות מזון ויציאות לבילויים. רק שבניגוד ליציאות, אוכל הוא מוצר צריכה בסיסי, שבלעדיו יהיה לכם מאוד קשה להחזיק מעמד עד מבחני האמצע. למרות שאולי אין לכם זמן, גם סטודנטים צריכים לאכול. אם אתם עושים קניות באופן קבוע, אתם בטח יודעים שלכל סיבוב בסופר יש פוטנציאל להפוך למסע התפזרות, כשבכל מעבר אתם נזכרים שכדאי לקנות גם את זה, וגם את זה, וליתר ביטחון גם את זה.
כדי שתוכלו לצאת מכל קנייה בלי ערימת רגשות אשם, כדאי לאמץ התנהלות כלכלית חדשה: נסו לפני כל יציאה לסופר לתכנן מה תרצו לקחת אתכם השבוע לארוחת הצוהריים במכללה ומה תרצו לאכול בערב עם השותפים או לבד. כל ארוחה פרקו למרכיבים, ובדקו מה מתוך הרשימה כבר קיים אצלכם במזווה. את רשימת המצרכים שנותרו קחו אתכם לסופר, והישארו צמודים אליה. מהקנייה הראשונה כבר תוכלו לשים לב לחיסכון שיצרתם.
לא על האוכל לבדו
חיים סטודנטיאליים, מעבר לקושי ולאתגרים הייחודיים שלהם, הם גם תקופה מיוחדת שמאפשרת לכם – צעירים בלי הרבה מחויבויות, לצאת ולחגוג את החיים בחופש יחסי. ובילויים, למרבה הצער, גם הם עולים כסף. גם אם תבחרו לצאת לטיול שהוא לגמרי בחינם- מישהו יצטרך להוציא אוטו ולשלם על דלק. אם תבחרו לעומת זאת לפנק את עצמכם אחד לכמה זמן בבושם יוקרתי באחת מרשתות הקוסמטיקה, תצטרכו להוציא את האשראי. וזה בסדר!
אבל אם מבינים שגם הוצאות על בילויים הם חלק מהחיים (וטוב שכך), אפשר להתחיל להכניס כלים והרגלים שיעזרו לכם לחסוך גם כשאתם יוצאים לבלות. אחד הפתרונות הוא לארח לפעמים בבית- בסלון, במרפסת המקורה או בחצר. וכך, כשכל חבר מביא נשנוש, תוכלו ליצור ארוחות ערב שיש בהן כל מה שצריך לחגיגה אמיתית- אנשים טובים, מוזיקה משובחת ואוכל שווה.
פתרון נוסף, לאלו מכם שאוהבים לנסוע לטייל או להתפנק עם מוצרי טיפוח, הוא ארנק דיגיטלי של yellow, שגם צובר לכם כסף בכל תדלוק לפעם הבאה, וגם מאפשר לכם להשתמש בכסף שרכשתם בשלל מקומות: מקניות בסופר פארם שיהפכו את רכישת הבושם שרציתם לאפשרית, ועד הנחות מטורפות ברכישת מינוי מטמון. כך תוכלו לצאת לטייל מבלי להתלבט- לא על היציאה ולא על התדלוק. והכול, בלי ארנק, במקסימום ספונטניות ומבלי לוותר על הנוחות.
הנחת תשלומים - נצלו את המעמד המיוחד שלכם
גם במהלך תקופת לימודיכם, תמשיכו לשלם למוסדות המדינה והרשות המקומית- ככה זה. היתרון שלכם לעומת שאר האנשים הוא שכל תקופת התואר יש לכם הזדמנות לשלם פחות. סטודנטים שלא עובדים נדרשים לשלם 24 ₪ בלבד לביטוח לאומי, אך שימו לב שהתשלום הוא על אחריותכם, כך שאם תרצו להימנע מקנסות כדאי שתזכרו לשלם בזמן.
מבחינת מגורים- אם אתם חיים בעיר, כדאי שתבדקו את זכותכם לקבלת הנחה בארנונה. אומנם זכאות להנחה תלויה בגורמים נוספים כמו מבחן הכנסות, למשל, ותלויה בין היתר בשיקולי הרשות המקומית, אך אם חשבון הארנונה רשום על שמכם- יש לכם סיכוי טוב לקבל אותה. צאו להתמודד באומץ עם הבירוקרטיה, אל תשכחו לשלם תשלומים והתחייבות שאתם נדרשים להם וצמצמו הוצאות.