טיפים לפתיחת עסק קטן

 | 
telegram

אין צורך בניסיון רב שנים או לסיים תואר שני במנהל עסקים, בכדי לפתוח עסק קטן ואף, להוביל אותו להצלחה.
מה שכן צריך, זה יוזמה, אמונה ברעיון וביכולת להצליח וכמובן, את ההון הראשוני הנדרש – בהתאם לסוג העסק המבוקש.
אם גם אתם נמצאים לפני הקמת עסק קטן ומבקשים להבין, איך לעבור את התהליך בצורה היעילה והטובה האפשרית, להלן מספר טיפים ישימים אשר יסייעו לכם במטרה:

חידוד הרעיון והכנה של תוכנית עסקית
ההמלצה היא לחדד ככל שניתן את הרעיון שלכם לעסק ולמעשה, לייצר תוכנית עסקית מסודרת.
לא תמיד יהיה לכם פשוט ליצור את התוכנית באופן עצמאי – מכיוון, שבכדי ליצור תוכנית עסקת מפורטת ומסודרת, צריך לקחת בחשבון לא מעט פרמטרים ויש גם יעדים שושנים שחשוב להגדיר כמו: מי המתחרים הישירים והעקיפים? מה יכול לבדל אתכם מהמתחרים? מהן המטרות העתידיות שלכם ועד מתי אתם מעוניינים להשיג אותן?
מכיוון שמדובר במשימה לא פשוטה, כדאי לשקול להיוועץ עם יועץ עסקי, המתמחה באופן פרטני בהכנה של תוכנית עסקית, על מנת שזה יסייע לכם לבחור אסטרטגיה מתאימה ולהכין תוכנית עסקית מפורטת ואיכותית.

הגדרת סוג העסק
האם אתם בטוחים שאתם מעוניינים להתחיל בעסק קטן, או שאתם חושבים בגדול יותר והכיוון הוא להתחיל בעסק בינוני, בשאיפה אף להגדיל אותו עם הזמן.
יש לקחת בחשבון, שאם אתם פותחים עסק קטן והמטרה שלכם היא מראש להגדיל את העסק, אתם צריכים לקחת בחשבון כי אותו הליך הגדלה, יכול לגזול ממכם משאבים רבים, על רכישת הציוד המתאים, השכרת הלוקיישן הנכון ועוד.. וזאת, בנוסף להוצאות הכספיות אותן ביצעתם לצורך פתיחה של אותו עסק קטן.
מהסיבה הזאת, חשוב להשקיע את הזמן והמחשבה ולשקול לנסות להשיג משקיעים או לגייס הלוואות, על מנת לאפשר לכם לפתוח כבר בשלב הראשוני בדיוק את העסק בו אתם מעוניינים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

להחליט אם לפתוח את העסק לבד או בשותפות?
יש לא מעט פרמטרים אשר ישפיעו על ההחלטה אם לפתוח את העסק לבד או עם שותפים. בין היתר, תחום העסק, האופי של מי שפותח את העסק ועוד..
כדאי לעשות חושבים בנושא, ולשאול את עצמכם אם אתם מרגישים שאתם מסוגלים לפתוח עסק בעצמכם או שאתם מרגישים שעם אדם נוסף, כשותף יהיה לכם יותר קל.
כמובן, שאם החלטתם שאתם מעוניינים בשותף, נסו לחשוב מי יכול להוות כאדם המתאים למשימה – מהם החוזקות שאמורות להיות לו, מהם הכישורים שלו וכיוצא בזה.

ההליכים הבירוקרטיים הנדרשים בהליך פתיחת עסק
אז אחרי שההחלטה התקבלה ואתם כבר בשלב בו העסק הופך להיות מרעיון התחלתי למשהו ממשי. עליכם להקפיד ולבצע את כל אותן הליכים בירוקרטיים הנדרשים לצורך הקמת עסק קטן ובין היתר:
רישום העסק כעוסק מורשה במשרדי מע"מ (אם מדובר בעסק פטור, אז יש לפעול בהתאם).
יש ליידע את שלטונות המס על פתיחת העסק החדש – ניתן להגיע פיזית למקום או לשלוח הודעה באמצעות דואר רשום.
יש להירשם כעצמאי בביטוח לאומי.  
בנוסף, ההמלצה היא לפתוח חשבון בנק לעסק ולא לנהל אותו מהחשבון האישי – אם מדובר בפתיחת חברה, מדובר בחובה.
מי שמוצא את עצמו מסתבך או הולך לאיבוד בין כל המטלות, הבירוקרטיות והניירת, ההמלצה שייוועץ ביועץ מס או מנהל חשבונות, אשר יכול ללוות אותו גם בהליך פתיחת העסק וגם בהמשך הדרך -  כידוע, בהמשך יש גם צורך להגיש דיווחים תקופתיים לגורמים השונים וכאשר, ישנו יועץ מס בתמונה, המשימה תהיה הרבה יותר פשוטה.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות