פתרונות גיוס עובדים מחו"ל לתעשיית ההייטק בישראל

תעשיית ההייטק בישראל מספקת שכר גבוה מן הממוצע ותנאי עבודה מפתים, ואחראית לחידושים טכנולוגיים בכל תחומי החיים, ולמרות זאת מדובר בתעשייה שסובלת ממחסור בעובדים שמוערך בכ-20000 עובדים מדי שנה. עו"ד ענאן חמאם מלווה את חברות ההייטק בישראל ומסייע בגיוס וניוד עובדים מחו"ל- להמשך הצמיחה והפיתוח.

 | 
telegram

גיוס עובדים מחו"ל עשוי להיות תהליך מורכב ויקר, ומצריך ליווי מקצועי של עורך דין מומחה ומנוסה בתחום. עורכי דין עובדים זרים הם עורכי דין מן התחום האזרחי, ועל פניו כל עורך דין מוסמך על ידי לשכת עורכי הדין בישראל יוכל לטפל בבקשה ובבירוקרטיה. יחד עם זאת, רק עורך דין מומחה ומנוסה בתחום, אשר שולט ללא עוררין בחוקי ההגירה, במכסות העובדים המאושרות ובאופן התיעדוף של הבקשות- יוכל לספק מסלול בטוח לגיוס העובדים על פי צורך, ומתן מענה לצרכי הארגון תוך שליטה מלאה בבירוקרטיה.

תעשיית ההייטק והצורך בעובדים זרים
תעשיית ההייטק בישראל פורחת, ומוסיפה לפתוח מרכזי פיתוח וחדשנות ברחבי הארץ, תוך יצירת תחרות ערה בין החברות הן על תוצרי הפיתוח והקדמה הטכנולוגית, והן על גיוס טאלנטים- מהנדסים ומפתחים מוכשרים, יצירתיים ובעלי כישורים יוצאי דופן. מוסדות האקדמיה בישראל לא עומדים בקצב ובצורך ההולך וגובר במהנדסים, מה שמביא את החברות לפזול אל המהנדסים הצעירים או המנוסים, גם מעבר לגבולות מדינת ישראל.
גיוס עובד זר לתעשיית ההייטק מצריך תכנון והגדרה של הצורך: סוג העובד והמומחיות, זן ההעסקה הנדרש, והגשת בקשה מתאימה לאשרת עבודה לעובד זר מבעוד מועד, תוך עמידה בכל הדרישות הבירוקרטיות.

כל היתרונות שבגיוס עובדים זרים פלסטינים להייטק
האפשרות לגיוס עובדי הייטק מארה"ב ומאירופה היא המוכרת יותר בישראל, ויחד עם זאת יותר ויותר חברות גילו את היתרונות שבגיוס עובדי הייטק מן הרשות הפלסטינית.
בתחומי הרשות הפלסטינית מצויים אלפי מהנדסי תוכנה, פיתוח וחומרה, שסיימו את לימודיהם במוסדות אקדמאיים מוכרים, ומוצאים עצמם נטולי עבודה או לחילופין מועסקים בשכר נמוך במיוחד. עובדים אלה מבקשים להשתלב בתעשיית ההייטק בישראל, ובמיוחד עבורם קיים מסלול הגשת בקשות אישורי עבודה לפלסטינים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

היתרונות שבגיוס עובד זר-מהנדס פלסטיני על פני עובדים זרים אחרים:
חקיקה מקלה בנוגע לשכר העובד- במטרה למנוע גיוס עובדים זרים על חשבון עובדים ישראלים, קבעה המדינה חובת תשלום לעובד זר בסך פי שניים מן השכר הממוצע במשק (למעלה מ-20000 ₪ בחודש). תקנה זו אינה חלה על עובדי הרשות הפלסטינית, אשר ניתנים לגיוס ולהעסקה בשכר הזהה או העולה על שכר המינימום במשק (5300 ₪ בחודש).

קרבה גאוגרפית- הקרבה הגאוגרפית מאפשרת גיוס של עובדים ללא דאגה למגורים ותנאי לינה, תוך אפשרות למעבר הגבול מדי יום באמצעות אשרת העבודה.

מוטיבציה ומחויבות- עובדי ההייטק המגיעים מן הרשות הפלסטינית אינם נהנים מן החיזור התעסוקתי לו זוכים העובדים מישראל, מארה"ב ומאירופה, ומדובר למעשה באפשרות תעסוקה מפתה עבורם, שמסייעת בעדם לצאת ממעגל האבטלה והעוני. עובדים אלו מגלים רצון ומחויבות ללמידה ולעשייה ומוכחים כעובדים בעלי רמת מחויבות גבוהה ותפוקה גבוהה.

עו"ד ענאן חמאם מלווה את חברות ההייטק הבכירות במשק, ומביא מקצועיות שאין שניה לה וניסיון רב שנים, בטיפול בבקשות הגירה, קבלת אשרות עבודה עבור עובדים זרים במגוון תחומי תעשייה, בראשו תעשיית ההייטק, קשרים מקצועיים והיכרות מעמיקה עם כלל הרשויות והמוסדות הרלוונטיים בישראל, שליטה מלאה בחוקי ההגירה ובדרישות הבירוקרטיה, בניהול המכסות ובפרמטרים המביאים לתיעדוף של בקשה אחת על פני אחרת.

עו"ד חמאם מוכר גם כמי שנותן מענה מקצועי ופתרונות לבקשות לאשרת עבודה שנדחו ולמקרים מורכבים

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות