לובינסקי
צילום: FREEPIK

ארבעה טיפים לבחירת רכב מסחרי

בעלי מקצוע, בתי עסק, מפעלים ועסקים רבים מחזיקים כלי־רכב מסחריים לשימוש עסקי. מגוון השימושים ברכב מסחרי הוא גדול, ובכל תחום עיסוק ניתן לראות רכב מסחרי לצרכים שונים.

כתיבת המומחים |
נושאים בכתבה רכב חשמלי

מורה נהיגה למשל משתמש ברכב לצורך עבודתו ואף על־פי שמדובר ברכב פרטי מבחנת הגודל, הוא מיועד לשימוש עסקי ולכן מוגדר כרכב מסחרי. בעל מוסך נייד משתמש ברכב לצורך הגעה לקריאות השונות כאשר הרכב משמש גם לאחסון כלי העבודה והכלים הרבים אשר להם נדרש, והוא זקוק לרכב מסחרי מסוג אחר, כזה שיש לו מקום אחסון גדול דיו. 

בחירת רכב מסחרי בהתאם לצורכי העסק כאמור, רכב מסחרי המיועד לשימוש העסק, צריך להתאים לצרכיו מבחינת גודלו, אפשרויות האחסון שלו, תא המטען וכדומה. מומלץ לעשות רשימה של הדרישות מהרכב כדי שיהיה קל יותר למקד את החיפוש ולנפות את כלי־הרכב שאינם מתאימים. תחת רשימה זו יש לקחת בחשבון מספר מקומות ישיבה במקרה והרכב מיועד להסעת נוסעים, גודל תא המטען או ארגז אחסון פתוח או סגור שמתאימים לאחסון ציוד רב או גדול במיוחד, אפשרויות נהיגה בשטח כגון רכב מוגבה, צמיגים גדולים או רכב 4*4 מתאים למכוניות חילוץ או טיולים וכדומה.

קנייה, השכרה או ליסינג? שיקול נוסף בעת ההחלטה הוא אפשרויות התשלום השונות העומדות לבחירה. ניתן לבחור בין רכישת הרכב, יד שנייה או חדש מהחברה, אז הרכב נמצא בבעלות החברה וניתן לעשות בו שימוש בהתאם לצורכי העסק בכל זמן, ללא הגבלה. אפשרות אחרת היא השכרת רכב. כלומר לקחת רכב מסחרי מאחת מחברות ההשכרה, ולשלם בהתאם למספר הימים הנדרשים. אופציה זו מתאימה מאוד לעסקים שבהם הצורך לרכב מסחרי עולה רק כמה פעמים בשנה לימים בודדים בכל פעם. אפשרות שלישית, שהיא מעין הכלאה בין שתי האופציות הקודמות, והיא ליסינג. בצורה זו הרכב נמצא בבעלות העסק, אך התשלומים עליו חודשיים, ובתום שלוש שנים ניתן להחזיר אותו לחברת הליסינג ולהחליף לרכב חדש יותר, או להשאיר את הרכב בבעלות העסק ואף לרשום על שמו.

שכלול הוצאות החזקה כדי לבחור את סוג הרכב המתאים לעסק, יש לקחת בחשבון גם את הוצאות ההחזקה שלו. תחת הקטגוריה הזו יש לחשב, בנוסף לרכישה עצמה גם תשלומים שוטפים כגון עלות הביטוח, הוצאות דלק, עלות טיפולים וכדומה. רכב חשמלי יכול להיות בחירה מצוינת כיוון שהוצאות ההחזקה שלו נמוכות יחסית לרכב בעל מנוע בנזין, גם אם עלות הרכישה שלו גבוהה מעט. עלות טעינה חשמלית נמוכה מעלות הדלק או הסולר, אין לו כמעט עלויות החזקה כיוון שנדרש לפחות שעות מוסך, וגם בזמן תאונה, הפגיעות שלו קלות חסית בהשוואה לרכב רגיל.

חדש מהאריזה או יד שנייה? עוד שיקול שיש להתחשב בו הוא, רכב יד שנייה לעומת רכב חדש מוזמן מהסוכנות. היתרון לרכב חדש הוא כמובן היכולת לבחור ולהתאים את הרכב במדויק לצרכים ולהעדפות אישיות, כמו גם פחות החזקה שוטפת כיוון שהרכב חדש. החיסרון הוא כמובן המחיר הגבוהה בהשוואה לרכב יד שנייה. היתרון ברכב יד שנייה הוא המחיר הנמוך אך החיסרון הוא בכך שהרכב מגיע עם "היסטוריה" קודמת של טיפולים, תקלות, תאונות וכדומה, ולכן נדרש ליותר טיפולים ותחזוקה. רכב מסחרי לצורכי העסק הוא חיוני והכרחי עבור עסקים שונים ומגוונים. עם זאת, כפי שיש עסקים בעלי אופי שונה ומאפיינים מגוונים, כך גם הרכב צריך להתאים לכל אחד מהם במדויק. כדאי להכין רשימת צרכים ודרישות כמו גם לקבוע תקציב כדי לצמצם את האפשרויות ובסופו של דבר לבחור ברכב המתאים ביותר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה