עם רוח גבית ממחירי הנפט: נאוויטס פטרוליום בדרך להכנסות של 1.2 מיליארד דולר בשנה
העלייה במחירי הנפט הובילה לזינוק דרמטי בהכנסות שותפות הנפט של גדעון תדמור, אבל הגיים-צ'יינגר האמיתי הוא פיתוח מאגר שנדדואה במפרץ מקסיקו, שיוביל את נאוויטס לליגה של הגדולים עם הכנסות של 1.2 מיליארד דולר בשנת 2025
סקטור הנפט הוא אחד מהמרוויחים הגדולים של התקופה האחרונה, עם העלייה במחירי הנפט והחזרה של המשקיעים למניות הערך. בתוך הסקטור, בולטת מניית שותפות נאוויטס פטר יהש 2.65% , שפרסמה תוצאות שיא ברבעון הראשון של שנת 2022 עם רווח נקי של 15 מיליון דולר (לעומת 6 מיליון דולר ברבעון המקביל).
אך ההתמקדות בתוצאות הפיננסיות של נאוויטס, שבהחלט נהנית מהעלייה במחירי הנפט והגברת התפוקה בשדות הנפט שלה, אינה משקפת את התמונה המלאה. במקביל להפקה הקיימת משדה בקסקין במפרץ מקסיקו ומהשדות היבשתיים, נאוויטס כבר הוציאה לדרך את פרויקט הדגל שלה, פיתוח מאגר שננדואה בו היא מחזיקה ב-49%, שפיתוחו יושלם בסוף שנת 2024, ועתיד לייצר לנאוויטס תזרים מהוון של כ-1.8 מיליארד דולר, וזאת תחת הנחה שמרנית במיוחד של מחיר 66 דולר בלבד לחבית.
נאוויטס פטרוליום מפרסמת את דוחות הרבעון הראשון של שנת 2022 - צפו בכנס המשקיעים
- גדעון תדמור: "נאוויטס תגיע לסוף השנה עם גידול של פי 10 בכל המדדים"
- נאוויטס גייסה 400 מיליון שקל לפיתוח מאגרי סי ליון ומוניומנט
שננדואה הוא ה-GAME CHANGER עם תחילת ההפקה מפרויקט שננדואה בסוף שנת 2024, נאוויטס צפויה להציג תוצאות תפעוליות ופיננסיות יוצאות דופן. כבר בשנת 2025, נאוויטס צופה הכנסות של 1.2 מיליארד דולר, היקף הכנסות שנתי ששם את נאוויטס בשורה אחת עם החברות הגדולות ביותר במשק הישראלי. היקף ההפקה צפוי לקפוץ דרמטית, מכ-5,400 חביות נפט ביום לרמה של כ-59 אלף חביות ביום, 39 אלף מהן ממאגר שננדואה לבדו, וה-Ebitda צפוי לזנק לכ-866 מיליון דולר. נאוויטס ושותפותיה לפרויקט כבר העמידו מראש את מלוא היקף המימון לפרויקט, כ-1.8 מיליארד דולר, צעד שמבטיח יציבות ושקט תפעולי עד תחילת ההפקה בפועל.
פיתוחו של הפרויקט נמצא בביצוע וצפוי לכלול ארבע בארות תת ימיות אשר מחוברות לאסדת הפקה צפה ייעודית. הנפט והגז יטופלו על גבי פלטפורמת ההפקה ולאחר מכן יוזרמו אל השווקים בחוף מפרץ מקסיקו דרך צינורות ייצוא אשר יחוברו לצנרת ההולכה הימית הקיימת.
צפי לתוצאות שיא ברבעון השני כבר היום, נאוויטס מציגה תוצאות פיננסיות מרשימות, ונהנית מהרוח הגבית של מחירי הנפט. ברבעון הראשון של השנה, נאוויטס הציגה רווח נקי של כ-15 מיליון דולר, וזאת לעומת רווח שנתי של כ-7 מיליון דולר בשנת 2021 כולה. במהלך הרבעון הראשון נאוויטס מכרה את תפוקת הנפט שלה במחיר ממוצע של 92.5 דולר לחבית נפט. עם המשך הגאות במחירי הנפט, שנסחר במחירים של 110-120 דולר במהלך הרבעון השני, נאוויטס צפויה להציג ברבעון השני ובשנת 2022 כולה תוצאות שיא בהכנסות, ברווח התפעולי, היקף ההפקה ובשורת הרווח הנקי.
במסגרת כנס המשקיעים שערכה השותפות בחודש שעבר, הציג יו"ר נאוויטס גדעון תדמור את האסטרטגיה והחזון של נאוויטס, שהצליחה לנצל את ההזדמנויות שנוצרו בשווקים בתקופות משבר בסקטור האנרגיה, וכענת נהנית מהגאות במחירים. תדמור שם דגש בדבריו על המחזוריות של תעשיית האנרגיה, שמייצרת הזדמנויות השקעה, ועל ניתוח המאקרו שמוביל את האסטרטגיה של נאוויטס. לדבריו, "על רקע ההתפתחויות הגיאופוליטיות בעולם, היום ברור לכולם כי הדלקים הפוסיליים ימשיכו להיות מקור אנרגיה מרכזי בעשורים הקרובים ושהמעבר לאנרגיות מתחדשות הוא תהליך ארוך, שיתפרס על עשרות שנים. היום, המדינות השונות מאמצות אסטרטגיה לאומית ששמה במרכז ביטחון אנרגטי וגישה למקורות אנרגיה מכל הסוגים".
על הרקע הזה, קל להבין את האסטרטגיה של נאוויטס, שמנצלת את תקופות השפל במחירי הנפט כדי לרכוש נכסים מוכחים במחירים נמוכים במיוחד, משביחה אותם ויוצאת לפיתוח מהר, כך שעם תחילת ההפקה הסייקל בשוק האנרגיה משתנה והמחירים גבוהים משמעותית. בצורה זו, נאוויטס גם מנטרלת את הסיכון העיקרי בתעשיית הנפט והגז - סיכון האקספלורציה, והיא פועלת בעיקר בפיתוח של מאגרים מוכחים.
נטרול סיכון האקספלורציה והוצאות על חיפושי פיתוח והערכה מוביל את נאוויטס להציג תשואות מרשימות (IRR) בכלל הפרויקטים בהם היא מעורבת. כך לדוגמא, העלות של נאוויטס להפקת חבית נפט בפרויקט שננדואה צפויה לעמוד על 16 דולר בלבד, זאת לעומת מחיר של כ-110 דולר כיום בשוק הסחורות, מה שהופך את הפרויקטים שלה לרווחיים במיוחד. כך, בפרויקט בקסקין, תשואת הפרויקט היא 56% והתשואה על ההון היא 74%, בפרויקט שננדואה, תשואת הפרויקט היא 41% והתשואה על ההון היא 55%, ובנכסי דנברי ונצ'ס היבשתיים תשואת הפרויקט עומדת על 36% והתשואה על ההון היא 48%.
כיום, לאחר שרכשה מספר רב של נכסים ימיים ויבשתיים, חלקה של נאוויטס במאגרים עומד על כ-266 מיליון חביות נפט, מה שמבטיח לה תזרים מזומנים חזק ויציב לאורך שנים ארוכות.
המגה-פרויקט הבא: לאחרונה דיווחה נאוויטס על רכישת 65% מפרויקט 'אריה הים' (Sea Lion) סמוך לאיי פוקלנד. אם בפרויקט שננדואה סך הרזרבות המיוחסות לנאוויטס מסתכמות בכ-190 מיליון חביות – בפרויקט אריה הים מדובר בקפיצת מדרגה ענקית נוספת עבור נאוויטס, כאשר סך הרזרבות המיוחסות לנאוויטס מסתכמות בכ-463 מיליון חביות נפט. עם פרויקט 'אריה הים', חלקה של נאוויטס בכלל המאגרים יעלה להיקף משמעותי של 729 מיליון חביות. בדומה למאגרי הענק בקסקין ונששנדואה, גם בנכס הנפט אריה הים הושקעו בעבר 1.3 מיליארד דולר ובוצעו בו 20 קידוחי אקספלורציה, אימות והערכה, ומדובר במאגר מוכח, ,אותו נאוויטס תרצה גם להביא לפיתוח מהיר. מבחינת לוחות הזמנים, המטרה של נאוויטס היא לצאת לפיתוח הנכס בסמוך לסיום פיתוח פרויקט שננדואה, עם קבלת החלטת השקעה סופית (FID) במהלך 2024. במקביל, נאוויטס הודיעה כי לאור סביבת מחירי הנפט היא בוחנת מכירה של השדות היבשתיים שברשותה ופועלת באמצעות בנקי השקעות לאיתור רוכשים פוטנציאליים..
נאוויטס פטרוליום פועלת בתחום הנפט בצפון אמריקה ומחזיקה בפורטפוליו נכסים שכולל גם מאגרים שכבר החלו בהפקה מסחרית של נפט, כשסך חלקה בתגליות קיימות עומד על כ-266 מיליון חביות. שילוב פרוייקט Sea Lion, בו מחזיקה נאוויטס 65%, מעלה את חלקה של נאוויטס בתגליות נפט קיימות להיקף של כ-729 מיליון חביות.
נאוויטס מחזיקה ב-49% מהזכויות בפרויקט שננדואה, וב-7.5% מהזכויות בפרויקט בקסקין במפרץ מקסיקו, ארה"ב, שהחל בהפקה מסחרית ב-2019 ומפיק באופן מוצלח ומעל המתוכנן. בנוסף, מחזיקה נאוויטס פעילות בזרוע ה Onshore-הכוללת כ-5 שדות יבשתיים מפיקים בטקסס. נאוויטס מחזיקה אף ב 30% בנכס אקספלורציה ימי בבלוק 7 בקנדה, ובו חלקה בפוטנציאל הוא של כ -427 מיליון חביות.