ה Metaverse מגיע להכשרת עובדים - כך תכשירו את העובדים שלכם באמצעות מציאות מדומה (VR)

נתחיל בחידה: מה משותף לחברות בואינג, UPS ופולקסווגן, מלבד העובדה שמדובר בשלוש חברות ענק מן המצליחות בעולם? התשובה היא ששלושתן משתמשות בטכנולוגיות של מציאות מדומה לשם הכשרת העובדים החדשים שלהן. 

 | 
telegram

מציאות מדומה -Virtual Reality היא טכנולוגיה שמאפשרת למשתמש לעבור חוויה מקיפה ורב חושית המדמה שהייה במציאות אחרת. טכנולוגיה זו קיימת כבר שנים רבות, אך ככל שהשנים עוברות היא משתכללת ומתפתחת באופן שבו היא מדמה את המציאות. אם בעבר, פיתוח מציאות מדומה הוקדש רק לתחום הבידור והפנאי, הרי שהיום חברות וארגונים רבים מתחילים להכיר בפוטנציאל העצום שטמון בטכנולוגיה זו, בפרט בכל הנוגע להכשרת עובדים. 

ספרטנס טכנולוגיות היא חברת הייטק ישראלית-בינלאומית שהוקמה בשנת 2017 על ידי היזם ואיש המוצר ליאור רומנובסקי, המתמחה בפיתוח פתרונות איכותיים ומתקדמים של עולמות המציאות מדומה, מציאות רבודה ובינה מלאכותית ואשר משתפת פעולה עם סטארטאפים וחברות ענק ברחבי העולם כולל בתחום ההכשרה. ספרטנס טכנולוגיות מספקת שירותי פיתוח תוכנה ייחודית ומדויקת לכל חברה, על פי הצרכים העסקיים שלה. 

למה להכשיר את העובדים באמצעות מציאות מדומה?
לשימוש בטכנולוגיות אלו להכשרת עובדים יש יתרונות רבים:

1. שיפור תהליך ההכשרה
האופי הסוחף של חווית המציאות המדומה מאפשרת לעובדים להטמיע את הנלמד בצורה כוללנית ובלתי נשכחת, שהופכת את תהליך הלמידה ליעיל ואפקטיבי יותר. למידה בסביבת מציאות מדומה מאפשרת למשתמש לחזור על החומר ולתרגל אותו ככל הנדרש לשם הבנתו באופן הטוב ביותר. הטכנולוגיות המתקדמות העומדות מאחורי תוכנות הלמידה הופכות את ההכשרה למדויקת ומותאמת אישית לכל משתמש, על פי החולשות והחוזקות הייחודיות לו. 
מחקרים הוכיחו שוב ושוב כי הכשרת עובדים המתבססת על מציאות מדומה מקדמת למידה טובה יותר ושימור משופר של החומר הנלמד. על פי ה- PWC, למידה המתבססת על מציאות מדומה זוכה ל-75% של הטמעת החומר הנלמד. בנוסף, נמצא כי המשתתפים בהכשרה זוכרים כ-10% יותר מהמידע שלמדו, מטמיעים את החומר במהירות גבוהה פי 4, וחשים מחוברים רגשית לתכנים עד פי 3.75. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

2. שמירה על בטיחות
בטיחות העובדים והלקוחות היא הדאגה הראשונה במעלה עבור כל בעל עסק. הדבר מקבל משמעות רבה יותר כאשר מדובר בתחומי תעסוקה בעלי סיכון גבוה - כגון ענף הבנייה, התעופה, הביטחון ותשתיות החשמל. עם זאת, במיוחד בתחומים אלה, יש צורך בניסיון רב כדי להצליח להימנע מתאונות אשר עלולות להיות מסכנות חיים. שימוש בשיטה זו מאפשר הכשרה מקיפה אך נטולת סכנות ובטיחותית. 
ענף הרפואה הוא דוגמה לתחום שבו חוסר מיומנות עשוי להוות סכנת חיים עבור המטופלים. פלטפורמות VR יכולות לאפשר לרופאים לתרגל ביצוע של ניתוחים מורכבים בלי להעמיד את המטופלים בסיכון.  יישום מציאות מדומה בתחום הרפואה מעניק מימד נוסף להכשרה, תרגול והבטחת איכות הפעולה הכירורגית. 
בנוסף, שימוש בפלטפורמה יכול לדמות מצבי חירום, שאותם קשה מאוד לתרגל בחדר הכיתה ולאפשר לעובדים להתכונן מראש ולדעת כיצד יש לנהוג במצבים אלו. דוגמה מצוינת לכך היא הכשרתם של עובדי בנק הנקלעים למצב של שוד, או הכנתם של טייסים למצבי חירום העלולים להתרחש בשעת טיסה. 

3. חיסכון בזמן ובכוח אדם
באופן מסורתי, הכשרות עובדים מתבססות על כמויות אדירות של כוח אדם. בין אם מדובר בהכשרה פרונטלית, משחקי תפקידים חוזרים ונשנים או אפילו בחפיפה במתכונת של אחד על אחד, אין ספק כי עובדים ותיקים נדרשים להקדיש שעות עבודה יקרות רבות על מנת להעביר את החומר לעובדים החדשים. וכמובן, עבור הארגון, בזבוז כוח אדם מתבטא ישירות בהפסדים כספיים נרחבים. פלטפורמות VR מאפשרות חיסכון עצום בכוח האדם הנדרש לשם ההכשרה, במיוחד בכל הנוגע לתרגול מעשי של החומר. 
דוגמה לכך היא חברת רכבות אירופאית אשר השתמשה בפלטפורמות הייחודיות של חברת ספרטנס טכנולוגיות כדי לייעל את תהליך ההכשרה של נהגי הקטר. הטמעת הפתרונות של החברה הביאה להתייעלות של כ-27% בתהליך ההכשרה, והוזילה אותו באופן משמעותי. 

4. הכשרה מרחוק
תקופת הקורונה אילצה חברות רבות "לחשב מסלול מחדש" בכל הנוגע לתהליך ההכשרה הנוכחי שלהם. פיתוח פלטפורמות הכשרה מרחוק הפך לצורך ממשי ודוחק. 
אך איך מעניקים לעובדים הכשרה מעשית מרחוק?
בעולמות כגון נהיגה, תעשייה, חשמל ואחרות מציאות מדומה מאפשרת שחזור מדויק של סביבת העבודה האמיתית, תוך קיזוז הצורך בקרבה פיזית למקום. העובדים יכולים ללמוד ולהטמיע את החומר הנלמד, תוך רכישת המיומנויות המדויקות הנדרשות להם. 

5. סינון מועמדים
כבר היום, סינון קורות חיים וראיונות אישיים הפכו למיושנים וכעת ניתן להיעזר בפתרון שמציעה החברה - Jenna.ai המשתמש בבינה מלאכותית כדי לראיין ולסנן מועמדים בצורה אוטומטית. באמצעות שימוש בפלטפורמת VR, המעסיקים יכולים לאמוד ולהעריך את יכולותיהם של העובדים הפוטנציאליים כבר בתחילת הדרך, בטרם הועסקו לעבודה באופן סופי. במקביל, העובדים עצמם יוכלו להבין טוב יותר את התפקיד שעומד בפניהם, ולדעת אם הוא אכן מתאים להם ועונה על ציפיותיהם. 

לסיכום, חברת ספרטנס מסייעת לחברות בארץ ובעולם להטמיע טכנולוגיות אשר עומדות בחזית החדשנות העולמית. השימוש במציאות מדומה יכול לסייע לכם בייעול העסק, הכשרת עובדים, שיווק ובחירת מועמדים טובה יותר - ללא כל מגבלה של מיקום פיזי.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות