אילו צעדים תוכלו לעשות כדי לייצב כלכלה אישית בטוחה?

איך להתנהל נכון כלכלית והאם כדאי לפתוח עסק עצמאי?

במציאות הכלכלית המאתגרת של היום כל אדם חייב לאמץ כללים לצורך התנהלות כלכלית נכונה, אך חשוב לזכור כי לא לומדים  במסגרות החינוך השונות כיצד להתנהל נכון מבחינת כלכלה אישית. אם מאמצים כללים נכונים לכלכלה אישית יציבה ניתן להבטיח את העתיד הפיננסי, לשדרג את איכות החיים בהווה, להתייעל ולנהל תקציב משפחתי מאוזן ואחראי. אילו צעדים אתם יכולים כבר היום לעשות כדי להשיג כלכלית אישית יציבה ובטוחה? כל המידע בכתבה שהכנו עבורכם.

התנהלות כלכלית אישית שקולה ונכונה
חשוב לציין כי בבתי הספר ובמוסדות חינוך אחרים לא מלמדים את הדור הצעיר מהי כלכלה יציבה וכיצד להתנהל נכון מבחינה כלכלית אישית כדי להבטיח את ההווה והעתיד. לכן, אין זה פלא כי מרבית משקי הבית במדינת ישראל לא מצליחים "לסגור את החודש", חיים במינוס תמידי בחשבון העובר ושב ולוקחים הלוואה אחר הלוואה כדי לשרוד. כאשר מאמצים את כללי הכלכלה האישית והיציבה ניתן לצמצם הוצאות שאינן חשובות, ואפשר לעקוב אחר ההוצאות וההכנסות כדי לתכנן הוצאות חשובות שונות.

כמו כן, לומדים איך לתכנן ולחסוך מספיק כסף לגיל הפנסיה, וכיצד לחסוך כסף ליום סגריר. למעשה, עליכם לנהל את ההוצאות וההכנסות שלכם כמו בעסק, כלומר עליכם לחשב את סך ההכנסות של התא המשפחתי, לבדוק את ההוצאות ולחשב מהי ההכנסה הפנויה נטו שלכם. אם ההוצאות שלכם גבוהות מההכנסות, עליכם לבדוק אילו הוצאות באפשרותכם לקצץ ולהקטין, או שאתם צריכים להגדיל את ההכנסות. כך לדוגמה, אפשר להגדיל את הכנסות התא המשפחתי באמצעות עבודה נוספת, למצוא עבודה שבה השכר החודשי גבוה יותר, להשקיע במניות ומט"ח, לחפש משרות המתאימות לעבודה מהבית בשעות הערב וכדאי לשקול גם פתיחת עסק עצמאי , למשל עוסק פטור.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ראוי לציין כי פתיחת עסק עצמאי חדש, קטן או בינוני, אינה מתאימה לכל אדם, ורבים חוששים מהביורוקרטיה ומהתמודדות עם רשויות המס בישראל. יחד עם זאת, כדי להשיג כלכלה יציבה ולהגדיל את ההכנסה המשפחתי, לא צריך לפחד מהקמת עסק עצמאי, ניתן להיעזר באנשי מקצוע מנוסים, וכיום יש גם שלל תוכנות ופתרונות טכנולוגיים המסייעים לכם לנהל את העסק כחוק, לדווח בזמן לרשות המיסים, לייעל את העבודה ולהתפרנס בכבוד. לא פעם, שכירים מחליטים להקים עסק עצמאי קטן וכאשר הוא מצליח הם עוזבים את העבודה ומשקיעים רק בעסק.

דגשים להתנהלות כלכלה נכונה
כפי שציינו, ללא חינוך כלכלי המצב לא צפוי להשתפר בקרב משקי הבית, והבנקים כמובן חוגגים. כל אדם חייב ללמוד מושגים מרכזיים בכלכלה גם אם הוא לא מתכנן פתיחת עסק עצמאי. התנהלות כלכלית נכונה היא צו השעה ואין להקל ראש בנושא. כדי להתנהל כלכלית נכון כדאי לכם להתייחס לדגשים הבאים:

טבלת הוצאות מול הכנסות – מומלץ לפתוח קובץ אקסל ולהכין טבלה הכוללת את כל ההוצאות החודשיות מול ההכנסות. הטבלה נראית כמו מאזן של עסק והיא מאפשרת לכם לדעת האם ההכנסות גבוהות מההוצאות השוטפות. בנוסף לזאת, הטבלה מסייעת לכם להתנהל כלכלית נכון, לתכנן היטב כל הוצאה גדולה, להבין אילו הוצאות אפשר להקטין ועוד. ההוצאות העיקריות של משק הבית הם דיור, משכנתא, הלוואות, רכבים, ביטוחים, אוכל, ילדים, ביגוד, חינוך, תרבות וכו'.

חיסכון פנסיוני – יש לתכנן את העתיד ולחשוב כמה כסף צריך כדי לחיות בכבוד גם בגיל הפרישה מהעבודה. חשוב להתחיל לחסוך לפנסיה מגיל צעיר.

תיק השקעות – יש לנהל היטב תיק השקעות. ניתן להשקיע בבורסה, בנדל"ן, במטבע חוץ ועוד. ההשקעות מאפשרות לכם למנף את הכסף הפנוי ולהגדיל את ההכנסה המשפחתית.
לסיכום, כאשר מתנהלים כלכלית נכון מבטיחים את ההווה והעתיד, נהנים מרשת ביטחון כלכלית ומשפרים את איכות החיים.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות