איך רוכשים רכב חדש ונשארים עם פלוס בחשבון הבנק?
הגיע הזמן שלכם לרכוש רכב חדש, ואתם רוצים לבצע את התהליך הזה בצורה החכמה ביותר מבחינה כלכלית. לא מדובר במשימה פשוטה כל כך – רכב חדש הוא הוצאה גדולה מאוד, ולרובנו אין את הכסף הנזיל הנדרש בשביל לקנות את הרכב במלואו, מבלי לפגוע בחשבון הבנק שלנו באופן ניכר. אז איך רוכשים רכב חדש בלי להיכנס למינוס ובלי להיפרד מכל החסכונות שלכם? ננסה להכיר את כל הדרכים הרלוונטיות
רכב חדש הוא תמיד הוצאה משמעותית
רכישת רכב חדש אינה עניין של מה בכך בהיבט הכלכלי. גם כשמדובר בדגמים פשוטים ובסיסיים יחסית מפסי הייצור העדכניים יותר של עולם הרכב, המחירים יגיעו לעשרות אלפי שקלים לכל הפחות. אצל רבים מאיתנו, לא מדובר בכסף נזיל שאנחנו יכולים פשוט להוציא בבת אחת. רכבים משוכללים ואיכותיים יותר, החל מרכבי קרוסאובר, דרך רכב SUV וכלה ברכבי ספורט ורכבי מנהלים – יתבעו הוצאה משמעותית עוד יותר. עם זאת, מדובר גם בהוצאה הכרחית – הקידמה הטכנולוגית דורשת מאיתנו להשקיע ברכב, והשימוש התכוף שלנו בו גם מוביל לכך שנרצה להשקיע ברכב איכותי ומשוכלל. אז איך אפשר להשקיע ברכב כזה בלי להוציא כסף שאין לנו? ננסה להכיר את האפשרויות הקיימות כיום.
ליסינג ומימון לרכב נותנים לנו הזדמנות שכדאי לבחון
האפשרויות הברורות ביותר לרכישה של רכב חדש בלי לפגוע בצורה קריטית בחשבון הבנק הן על ידי מימון חיצוני עבור הרכב – באמצעות חברות מימון לרכב או חברות ליסינג. מימון לרכב מספק לנו הלוואה שאותה מחזירים לאורך זמן, בתנאים שמתאימים לנו. לעומת זאת, ליסינג מאפשר לנו לשלם תשלומים חודשיים קבועים על הרכב לאחר השקעה של הון עצמי ראשוני, כשבסוף תקופת התשלומים ניתן להחזיר את הרכב לחברת הליסינג ולקבל רכב חדש בתנאים איכותיים. האפשרויות הללו מספקות לנו הזדמנות, לשים את הידיים שלנו על הגה של רכב חדש תוך התחייבות להוצאה חודשית קבועה שלא תהיה גבוהה מדי – וכך גם להשאיר את חשבון הבנק שלנו במצב שפוי.
טרייד אין על הרכב הישן – האם זה משתלם?
אם אין לכם צורך ברכב הישן שלכם עם רכישת הרכב החדש, בהחלט כדאי לבחון אפשרות של טרייד אין. גם אם הרכב שלכם הוא ישן יחסית והערך שלו כבר לא גבוה כל כך, בהחלט יתכן שתוכלו לחסוך כמה עשרות אלפי שקלים מההון העצמי הנדרש עבור הרכב החדש שלכם באמצעות טרייד אין על הרכב הישן. עם זאת, לא תמיד מדובר בצעד משתלם – לעיתים ההצעה שתקבלו על הטרייד אין נמוכה מזו שתוכלו לקבל על הרכב במכירה ליד שנייה, ולעיתים גם עדיף להשאירו כרכב שני בבית.
חשוב לתכנן את ההוצאות הרכב בהתאם להוצאות החודשיות
אם החלטתם לבחור בהסדר מימון כלשהו לרכב בתשלום חודשי קבוע, חשוב לתכנן את ההוצאות שלכם בהתאם. סכמו את סך ההוצאות החודשיות הממוצעות שלכם אל מול ההכנסות, והבינו כמה כסף "נזיל" קיים לכם להוצאה על תשלומי הרכב מדי חודש. חשוב לא לשכוח, בשלב זה, גם את ההוצאות על דלק, טיפולים שוטפים, ניקוי הרכב ועוד. לאחר שהבנתם כמה תוכלו להשקיע ברכב מדי חודש, תוכלו לחפש אפשרויות מימון או ליסינג שמתאימות להיקף ההוצאה הנחוץ לכם, ולהשיג את הרכב החדש שעליו חלמתם.
רכב הוא מרכיב שירות חשוב ביותר בחיי היום יום, ולא כדאי להתפשר על האיכות שלו ושל השימוש בו. כיום, ניתן לרכוש רכב חדש ולא לפגוע בצורה קשה בחשבון הבנק שלכם – אם רק מתנהלים בצורה חכמה ומנצלים את ההזדמנויות הקיימות בשוק.