התפקיד המבוקש שישפר את הסיכויים למצוא עבודה בהייטק גם בימים של חוסר ודאות

פיתוח קריירה מצליחה בהייטק, כמו בכל תחום אחר, מתאפשר לא רק בזכות יכולות מקצועיות וכישורים מתאימים, אלא גם דרך קבלת החלטות מושכלות, שמתאימות לנו ולאופי הייחודי שלנו. בימים אלו, מול גלי הפיטורים, צעדי ההתייעלות והתחזיות הקודרות לעתיד, לא תמיד פשוט להבין לאן נושבת הרוח ואיך לתכנן את השלבים הבאים בקריירה. עם זאת, גם בתקופה הזאת, ישנם תפקידים שהביקוש אליהם נשאר גבוה – ואחד הבולטים שבהם הוא Devops Engineer. אם אתם חושבים ללמוד מקצוע שיעזור לכם להשתלב בעולם ההייטק, או אפילו אם אתם כבר עובדים בתעשייה וחושבים על השלב הבא בקריירה, מומחים רבים מאמינים שזהו אפיק שכדאי לשקול, על אף שהוא לא מתאים לכולם. במאמר הזה נבין מה בדיוק התפקיד הזה ידרוש מכם, איך העבודה שלכם תיראה בפועל וגם איך להבין אם זו הדרך שמתאימה לכם.

מה זה Devops Engineer ולמה זה נחשב תפקיד חיוני כל כך?

כדי להבין את חשיבותם של Devops Engineer, קודם כל כדאי להסביר על צורת העבודה המקובלת בחברות וארגונים טכנולוגיים. עבודה על מוצרים ושירותים טכנולוגיים בדרך כלל מבוססת על שיתוף פעולה בין מתכנתים (Developers) ומבצעים (Operators). בין שני הגורמים האלו ניצבים אנשי ה-Devop, אשר אמורים לוודא תקשורת רציפה ושיתוף פעולה מיטבי בין שני הגורמים האלו. מי שמכירים את העבודה בזירה הטכנולוגית יכולים להעיד שלא תמיד מדובר במשימה פשוטה ולכן, כדי לבצע אותה בהצלחה, מהנדסי Devops נדרשים לסל כישורים ייחודי. בין היתר, מצופה מהם להכיר מגוון רחב של שפות תכנות, שירותי ענן וטכנולוגיות רבות כגון בסיסי נתונים. בנוסף, הם נדרשים להבין כיצד לפתח תהליכים, אוטומציות, כלים ושיטות עבודה, אשר ישמשו את כלל עובדי החברה, משלב הפיתוח הראשוני ועד לעדכונים השוטפים והטמעת גרסאות חדשות בהמשך. עובדים שמצליחים להגיע להישגים בתפקיד הזה הם מי שיכולים לשלב בין למידה עצמאית לבין תקשורת בינאישית גבוהה. זאת מכיוון שהתפקיד דורש לא רק עבודה מעשית בתכנות, אלא גם הדרכה של צוותים שונים, הטמעת מתודולוגיות חדשות וביצוע פעולות רוחביות לשיפור העבודה הארגונית בכל הרמות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עד כמה התפקיד באמת מבוקש ואיך מגיעים אליו?

ארגונים רבים שואפים למנות אנשי Devops מתוך שורות הארגון, אשר כבר למדו לעומק את העבודה והתמקצעו בה. אולם מנתונים שמספקת פלטפורמת אקספוינט למציאת עבודה בהייטק, עולה כי חברות רבות מגייסות בימים אלו גם Devops Engineers מבחוץ, משום שכפי שהבנו, מדובר בתפקיד מבוקש שדורש יכולות וכישורים ייחודיים. ברוב המקרים, עבודה בתפקיד הזה מצריכה ניסיון מעשי בתפקידים דומים בחברות טכנולוגיות. הדרישות כמובן משתנות בין חברה לחברה, אך בדרך כלל הן כוללות היכרות עם סביבת העבודה של המוצר, ניסיון בעבודה מעשית בפיתוח, היכרות עם תחום ה-IT ועוד. כיום, הצורך הגבוה לעובדים בתחום מספק הזדמנויות גם לג'וניורים ללא ניסיון, אשר יכולים למצוא עבודה ראשונית כ-Devops עם משכורת התחלתית שיכולה לנוע בין 22 ל-27 אלף שקלים. כדי לשפר את הסיכויים למצוא עבודה כזאת, כדאי ללמוד במסלול ספציפי שמכשיר מהנדסי Devops או לפחות לוודא שאתם מכירים את שפות התכנות המרכזיות, לרבות C, C++, Java, OO. חברות רבות גם מצפות שמפתחי Devops ידעו לעבוד עם שפות קוד מוכרות, לרבות פייתון, BASH SCRIPT, RUBY.

איך נראית העבודה של Devops Engineer בפועל?

העבודה של Devops Engineer נראית אחרת לגמרי בכל ארגון, אך בכל זאת אפשר למתוח חוט מקשר בין התפקידים האלו בכל המסגרות. למעשה, "חוט מקשר" הוא התיאור הטוב ביותר של התפקיד הזה – אשר נועד להיות חולייה מקשרת בין כלל הגורמים שעובדים על מוצרים ושירותים טכנולוגיים. נשות ואנשי Devops בראש ובראשונה מבטיחים שכל ה"ברגים במערכת" יעבדו בצורה חלקה וזורמת. לכן, זהו אחד התפקידים המרתקים והמאתגרים ביותר בעולם ההייטק, אשר דורשים גם גמישות מחשבתית, גם יכולת הנעה עצמית וגם חשיבה מחוץ לקופסה. קריירה בתחום הזה לא מתאימה לאנשים שרגילים לקבל משימות ולבצע אותן, אלא למי שרוצים כל הזמן לאתגר את עצמם ולחשוב לבד על דרכים ושיטות לשפר את העבודה ואת התקשורת בארגון שלהם. זה אומר בין היתר שה-Devops Engineers צריכים לחשוב בעצמם על שילוב של כלים אוטומטיים, תשתיות ושירותים שונים בתהליכי העבודה, בלי שאף גורם ינחה אותם לבחירת פיתרון כזה או אחר. השילוב הייחודי הזה, בין ידע טכנולוגי, יכולות בינאישיות מצוינות ועבודה ניהולית, הופך את התפקיד למאתגר מאוד מצד אחד, אך גם מספק ומתגמל מאוד מהצד השני. זו אולי לא קריירה שמתאימה לכל אדם עם רקע טכנולוגי, אך מי שבכל זאת יפרחו בו יכולים ליהנות מהרבה יותר ביטחון וסיפוק בדרכם המקצועית. 

 

 

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות