גיל מרקוס סוכן ביטוח פנסיוני מפציר:

אל תתעלמו מהדו"חות השנתיים מחברות הביטוח ובתי ההשקעות

בכל שנה בין החודשים מרץ ואפריל חברות הביטוח ובתי ההשקעות שולחות את דו"חות הסיכום השנתיים של קרנות הפנסיה, קופות הגמל וההשתלמות ופוליסות ביטוחי החיים וחסכון פרטי. הנטייה הטבעית של רבים היא להתעלם מהדו"חות הללו מתוך אמונה כי תוכנית מסוימת אליה הצטרפו לפני שנים מספיק טובה. האומנם? גיל מרקוס סוכן ביטוח פנסיוני ומנהל סיכונים מוכיח אחרת .

בימים אלה ממש כל חברות הביטוח ובתי ההשקעות בישראל שולחות דיוור אל קהל הלקוחות שלהן עם קישור לדו"ח שנתי המפרט על כל סכומי הכסף שהופקדו בקרנות הפנסיה השונות. הדו"ח כולל את הרווחים שנצברו לצד דמי הניהול שנגבו, גובה החיסכון הנוכחי ומהי קצבת הפנסיה שכל אחת ואחד יקבלו ביום בו יפרשו לגמלאות. בנוסף מהי הצבירה מתחילת השנה עד סופה ועוד פרמטרים חשובים.

על פי סקרים שנעשו עולה כי מרבית הציבור בישראל ובעיקר השכירים כלל אינם טורחים לפתוח ולהתייחס אל הדו"ח שנתי, או שעוברים עליו בחיפזון מבלי לנסות להבין לעומק את כל המשמעויות שלו. חלקם מעדיפים להתעלם ממנו כיוון שהדו"חות אינם קלים לקריאה, אחרים בטוחים כי תלוש המשכורת החודשי עושה עבורם את העבודה, ויש מי שמאמינים כי הקרן אליה נכנסו לפני שנים אטרקטיבית גם בימים אלה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מבחינת גיל מרקוס - סוכן ביטוח ומומחה לניהול סיכונים התירוצים לא מעניינים, אלא הוא דוחק בכולם לעשות מעשה ולתת לאיש מקצוע לעבור על הדו"ח השנתי כדי שזה יוודא כי הקרנות והפוליסות השונות אכן תואמות את המציאות הנוכחית. גיל מרקוס טוען כי בעזרת מספר פעולות פשוטות ניתן לחסוך הרבה יותר כסף ולהגיע אל לגיל הפרישה עם צבירת הון גבוהה ככל האפשר.

על ידי מספר שאלות ותשובות הוא מפרט על מספר נושאים קריטיים שעושים את ההבדל.
"בכל סיום רבעון אנו מקבלים דו"ח רבעוני מקוצר מחברות הביטוח ובתי ההשקעות. זהו דו"ח חשוב שנותן לנו תמונת מצב תקופתית לתוצאות, למגמות בשוק והקרן אליה אנחנו שייכים.

הדו"ח השנתי לעומת זאת מספק מידע של כל קרנות הפנסיה, קופות הגמל וההשתלמות והביטוחים כמו מנהלים וחסכונות פרטיים השונים גם יחד.  כדאי מאוד ללמוד על התוכניות הללו ולוודא כי הן עדיין אטרקטיביות מבחינת התנאים וקצב הפעולה שלהן.

כמו כן חשוב לעמוד ולבדוק כי כל הסכומים שנוכו מהשכר החודשי שלנו אכן הופקדו בקרנות הפנסיה וההשתלמות, שהיה לנו רצף הפקדות תקין ושהתנאים לא השתנו בעקבות מעבר עבודה או סיבה אחרת. רק כך נוכל לתכנן נכון לטווח רחוק את החיסכון הפנסיוני והפרטי שלנו. לנסות לקיים אסטרטגיה יעילה שתאפשר לנו לצבור מקסימום הון של כסף ליום בו נפרוש מהעבודה ונצא לפנסיה.

דבר נוסף שחשוב מאוד זה לבטח את השכר שלנו. חלילה במקרה של פציעה או נכות ואי יכולת לעבוד חייב להיות כיסוי ביטוחי לשכר שלנו.  במקרה מוות חייבים לדעת כי כספי הפנסיה שלנו יאפשרו לקרובים שלנו לחיות ברווחה כלכלית למרות אובדן קשה (שאירים)".

כדאי לדעת! החל משנת 2008 קיים במדינה חוק פנסיה חובה המחייב את המעסיק להפריש לנו כספים לגיל הפרישה.  שיעורי ההפקדות החל מינואר 2017 מחייבות את המעסיק להפריש פנסיה בשיעור מינימום של 18.5% לתנאים סוציאליים.

מה כבר יכול להשתנות בהפרש של מספר שנים מאז הצטרפנו אל קרן פנסיה מסוימת?
"בחיים שום דבר אינו עומד במקום והמון דברים יכולים להשתנות ולהשפיע על גובה ותנאי הפנסיה שלנו.

בראש ובראשונה החיים הפרטיים שלנו. רווקות ורווקים שהתחתנו, זוגות שהתגרשו, ילדים שהגיעו לעולם ועוד. במידה ועברתם מקום עבודה אחד או יותר במהלך התקופה הזו כדאי לבדוק כי הכל התעדכן כראוי. השפעה מכרעת יש גם לשינויים ולרפורמות שנעשו בעולם הביטוח על ידי הממשלות המתחלפות.

צריך לזכור כי חברות הביטוח מתחרות בין האחת לשנייה, לכן הן כל הזמן מציעות תנאים חדשים. במידה ואתם נמצאים תחת תנאים פחות אטרקטיביים זהו חומר למחשבה".

כדאי לדעת! במידה ודמי הניהול החודשיים אותם אתם משלמים גבוהים, כדאי מאוד לבדוק ולברר מה התנאים בחברות ביטוח אחרות. אם תגלו כי אלה נמוכים יותר, זהו כלי שבעזרתו תוכלו להתמקח ולקבל תנאים משופרים.

בנוסף, לפי הדו"ח השנתי ניתן לגלות את חלוקת ההשקעות שקרן הפנסיה מבצעת עבורכם. כדאי לבצע השוואות עם מסלולים נוספים, באפיק סיכון גבוה או נמוך יותר. במידה ותחליטו כי עדיף לכם להחליף מסלול, ניתן לעשות זאת בלי שום בעיה וברוב הפעמים ללא שום עלות.

מהו גובה החיסכון השנתי המומלץ?
"באופן טבעי מדובר בהתאמה אישית וזו שונה בין אחד לשני, אולם ישנו עיקרון בסיסי אליו מכוונים כולם. גובה דמי הפנסיה החודשיים צריכים להיות בין 60% ל-70% משכר הברוטו לפני שיוצאים לגמלאות. כיוון שבזמן נתון אי אפשר לדעת מה תהיה גובה המשכורת האחרונה, מתייחסים אל זו הנוכחית. אם אתם מסתבכים עם החישובים אל תדאגו, בדו"ח השנתי תמצאו את סכום החיסכון המשוער".

כדאי לדעת! במידה ואתם לא מרוצים מקצב הצבירה והתחזית על פי הדו"ח השנתי נמוכה ממה שהייתם מעדיפים, כדאי מאוד לפנות אל סוכן ביטוח פנסיוני שיחפש עבורכם אפיק חדש שיש ביכולתו להגדיל עבורכם את גובה הפנסיה העתידית.

בדיקה של דו"ח הפנסיה השנתי יכול להיות שווה לכם המון כסף. דרכו ניתן לגלות על המסלולים השונים בהם אתם נמצאים, על הנזילות הפיננסית שלכם. ובמידת הצורך מה כדאי ואפשר לתקן ולשנות.

גיל מרקוס סוכן ביטוח ומומחה לניהול סיכונים עומד לשירותכם
בדיקה של דו"ח הפנסיה השנתי יכול להיות שווה לכם המון כסף. דרכו ניתן לגלות על המסלולים השונים בהם אתם נמצאים, על הנזילות הפיננסית שלכם. ובמידת הצורך מה כדאי ואפשר לתקן ולשנות.

גיל מרקוס סוכן ביטוח מנוסה ומומחה לניהול סיכונים יכול לבצע עבורכם בדיקה מקיפה של הדו"ח השנתי שלכם, ולתת תשובה מלאה על טיב וכדאיות כל המסלולים המפורטים בו תוך פרק זמן של דקות בודדות.

ליצירת קשר חייגו עכשיו: 052-6619944
אתר
פייסבוק

 

 

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות