מנהלים תיק השקעות דרך הבנק? זוהי הסיבה לעזיבה הגדולה מהבנקים בשנת 2023

האם תהיתם למה לאחרונה הולך וגדל מספר האנשים שנוטשים את הבנק לטובת מתכננים פיננסים?


Magma Image

דמיין סיטואציה, אתה מנהל תיק השקעות בבנק, רוב הכספים הפרטיים והפנסיוניים שלך מנוהלים על ידי יועצת נחמדה שככל הנראה העבירו אותה למוקד וכבר לא יושבת בסניף. הזמינות ירדה, וככל הנראה שאת הפגישה תקיימו בצורה טלפונית. במקביל, שמעת באוזנייך על כל מיני אפשרויות חיסכון שאף פעם לא הציעו עבורך, ויכולות להיות הגיים צ'יינג'ר בתשואה על ההון שלך.

אז למה הרבה אנשים בוחרים לעזוב את הבנקים?

האם תהיתם למה לאחרונה הולך וגדל מספר האנשים שנוטשים את הבנק לטובת מתכננים פיננסים? ובכן, קיימים מספר הסברים; ראשית, עם התקדמות הטכנולוגיה יותר ויותר בנקים עוברים למוקדים טלפוניים והאינטרקציה עם הלקוחות הולכת וקטנה, ישנה פחות נוכחות בסניפים והשירות המתקבל פחות אישי. בנוסף, הבנק מוכר לנו מוצרים עם דמי ניהול כפולים. 

מה הם דמי ניהול כפולים?

ובכן, הבנקים מוכרים לנו קרנות שגובות מאיתנו דמי ניהול, זאת מעבר לעובדה שאנו משלמים את העמלות שמשלמים לבנק כדמי שמירה מעבר לכך, בנקים רבים יציעו ללקוחות שלהם השקעות במוצרים של בתי עסק שונים, ספציפיים מאד אשר לא תמיד יהיו ההשקעה הטובה ביותר, אך בכל אופן זו ההצעה שתתקבל מהבנק מכיוון שגם הבנק שומר על האינטרסים והסיבות שלו.

עוד נקודה בניהול תיק דרך הבנק

נוסף על כל אלו, הבנק לא יכול להציע לנו תקנות מסוימות ומוצרים שיכולים להוביל אותנו להוזלה במיסוי (כמו תיקון 190 ו 125 ד') אך אל דאגה, בדיוק לשם כך ישנו המתכנן הפננסי אשר יוביל אתכם יד ביד אל עבר ההשקעות הטובות היותר שהבנק יכול להציע לכם ומעבר – המתכנן הפיננסי זמין עבורכם מעבר לשעות הפעלות של הבנקים, יתרון משמעותי מכיוון שכי באתם בוודאי יודעים, השעון בישראל לא חופף לזמנים בארצות הברית למשל, מה שיכול לפגום בטיב ההשקעה.

אל תהיו כמו כולם

נכון, אחרי שהחכמתם והבנתם את יחסי הכוחות, ישנה תחושה שאתם יכולים להשיג טוב יותר ואין ספק כי אתם צודקים. אז איך עושים זאת בצורה החכמה והרווחית ביותר? ראשית, מומלץ למלא שאלון התאמה וקביעת שיחת ייעוץ ללא התחייבות -בחינם! מה שכמובן יעזור בהכוונה הראשונית ובצעד הראשון לקראת ניהול תיק ההשקעות שלכם.

מה אם אני מעוניין לעשות שינוי?

רבים מבקשים לעבור מתיק אזר מנוהל על ידי הבנק למתכנן פיננסי וזאת על מנת להימנע מהסיבות שצוינו לעיל, עמלות, קרנות הגובות דמי ניהול, השקעות במוצרים לפי גחמותיו של הבנק. במידה ואתם מעוניינים גם כן בשינוי שכזה, מוטב לעשות את השינוי בצורה השקולה ביותר בליווי צמוד של מתכנן פיננסי מקצועי ומנוסה. על מנת להעמיק התחום יש לקרוא בעיון - חוברת החושפת טעויות פיננסיות הרסניות ש-99% ממחזיקי תיק השקעות בבנק עושים לפני בחירת מתכנן פיננסי - בחינם!
האם חשבת על זה שהבנק מציע לך רק חלק קטן מהזדמנויות ההשקעה שקיימות היום?
בוודאי לא שמתם, אך ברוב המידע שנמצא שם בחוץ וקשור בתחום, ימנעו מלספר לכם כי מוצרי ההשקעות שמתכנן פיננסי מציע ללקוחותיו הנם מוצרים של בתי השקעות (תיקון 190, פוליסות חיסכון וכדומה) מוצרי השקעות רבים קיימים בבתי ההשקעות. סביר להניח כי המנעות זו נובעת מהחשש לאבד לקוחות; אנשים רבים יחשבו כי ביכולתם לבצע השקעות אלו בכוחות עצמם וידלגו על הבחירה במתכנן הפיננסי, דבר שכמובן עלול לפגוע בהם בהמשך.

אז למה בכל זאת כדאי להעזר במתכנן פיננסי?

מערכת ייעוץ ההשקעות של הבנק ממליצה היום על כמות גדולה של מוצרי השקעות של בתי ההשקעות (קרנות נאמנות כמו: הראל 10-90, ילין לפידות 20-80 וכדומה) אך כפי שהוסבר, מי שמנהל בפועל את הכסף באותם מוצרי השקעות הם כמובן בתי ההשקעות. מה שמוביל אותנו לשאלה הבאה.

האם לאותם בתי השקעות יש מוצרי השקעות אחרים שהבנק לא מציע לך?

ובכן, התפקיד של המתכננן הפיננסי הוא להציע לך את אותם מוצרי השקעות שקיימים בבתי ההשקעות והבנק לא מציע: תיקון 190 בבתי השקעות , פוליסות חיסכון בבתי השקעות , קרנות השקעה אלטרנטיביות ועוד.

אז להעביר את הכסף לבית השקעות?

אנשים רבים חוששים להעביר את הכסף מהבנק אל בית השקעות, בין אם הסיבה היא שבמשך כל השנים הם שמעו מההורים ששם הכי בטוח או לחילופין – מטעמי נוחות, כאשר כל הכסף במקום אחד לצד פיקדונות, חסכונות והעובר ושב. בוודאי תשמחו לקרוא כי במיוחד עבור אלו שלא מעוניינים להוציא את כספם ולהעביר לבית השקעות - אפשר להיעזר במתכנן פיננסי חיצוני אשר יעבוד יד ביד עם הבנק, יסייע ויכוון אתכם בכל החלטה. 

אבישי קס – מתכנן פיננסי

אבישי קס הנו מתכנן פיננסי מקצועי, איכותי ואמין. אין ספק כי בחירה בו היא בחירה נכונה התאפשר לכם לישון בראש שקט. עם רקע מקצועי פורה ועשיר אין כל ספק כי גם אתם תשתכנעו בכך; אבישי עסק 4 שנים במחלקה הכלכלית של רשת מלונות ישרוטל, 9 שנים כמנהל השקעות בבתי השקעות ואף היה חבר ועדת ההשקעות של בתי ההשקעות, במהלך עבודתו כמנהל השקעות, היה סגן מנהל מחלקת אנליזת ניירות ערך וכעת הוא עובד 4 שנים כמתכנן פיננסי בעל רישיון של משרד האוצר.

איך ניסיון מול בתי השקעות מסייע לי?

ובכן, חשוב לציין כי ניסיון מול בתי השקעות, בשילוב עם התפקיד הנוכחי -  מתכנן פיננסי אזר כל מטרתו היא לסייע ללקוחותיו להכיר את כל הזדמנויות ההשקעה הקיימות בבתי ההשקעות. חשוב גם להסביר כי בניגוד ליועצי השקעות, אבישי אשר עבד בעברו גם בבית השקעות, מכיר את בתי ההשקעות מבפנים ובארגז כליו מידע רב ויחודי שלא תוכלו למצוא אצל כל מתכנן השקעות.

מה בעצם ההבדל בין מתכנן השקעות ליועץ השקעות?

שאלה מצוינת! עיקר ההבדל ניכר משמעותית באובייקטיביות, כלומר, יועץ פנסיוני בדרך כלל יהיה נציג מטעם חברה מסוימת אשר כל מטרותיה היא לשווק עצמה תוך כבילת היועץ אותו היא מעסיקה למטרותיה האישיות בלבד תוך הענקת עמלות גבוהות על מכירת מוצרי הבית שלה. לעומת היועץ, מתכנן פנסיוני הנו עוסק אשר אינו כבול לגוף או חברה מסוימים ולכן גם אינו מונע מעמלות, יעדים ואינטרסים כאלה ואחרים מה שמאפשר לו לתת לכם את הפתרונות הפנסיונים שיתאימו עבורכם בצורה המקסימלית, לפי הדרישות, הבקשות והצרכים של הלקוחות שלו בלבד. כמו כן, המתכנן הפנסיוני יתמקח עבורכם מול החברה המנהלת את ההשקעה ובכך יחסות לכם עלויות.

אז מה היה לנו כאן?

לסיכום, אין ספק כי קיימת נוחות בהשקעה דרך הבנקים, אך האם נוחות היא מעל הכל? למזלכם הרב, אינכם חייבים לבחור שחור או לבן, כלומר – קיים פיתרון נוסף מאשר פשוט לקום ולעזוב את הבנקים. באפשרותכם להשקיע חכם בעזרת מתכנן פיננסי אשר ידאג לסייע לכם בהורדת עלויות מול עמלות הבנקים, יהיה לצידכם בזמנים הקריטיים ובצורה האישית ביותר, בניגוד לאמצעים הדיגיטליים הרבים אשר מככבים כיום. בחרו בחוכמה את המתכנן הפיננסי שלכם, כמו כל בעל מקצוע, שימו לב לניסיון ולמקצועיות, כסף הוא לא משחק ילדים, במיוחד בימים השוק בתנודות.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות