תאונת דרכים ללא ביטוח חובה - המדריך המלא
תאונת דרכים ללא ביטוח חובה
depositphotos
תאונת דרכים ללא ביטוח חובה עלולה להיות בעיה גדולה ביותר, בשל העובדה שמדובר בביצוע עבירה פלילית חמורה מאוד.
כהמשך ישיר לכך יש לציין, אין זה משנה אם הנהג שנסע ללא ביטוח חובה הוא האשם בתאונה או הצד השני, בכל מקרה, נסיעה ללא ביטוח חובה היא עבירת תנועה חמורה.
בחוק הפיצויים לנפגעים בתאונות דרכים (הפלת"ד), קובע העיקרון הנקרא "יחוד העילה". בהתאם לעיקרון יחוד העילה, אדם שנפגע כתוצאה מתאונת דרכים והחוק בחר להגדיר עבורו עילה לתביעה, יוכל לתבוע רק בעבור עילה.
כלומר, כאשר המקרה שלכם נמצא במסגרת חוק מסוים, לא תוכלו לתבוע באמצעות תנאיו של חוק אחר. אולם, מה למעשה קורה לכל אותם אנשים שנפגעו בתאונות דרכים, נפצעו, חוו טראומה נפשית ולא היה ברשותם ביטוח חובה?
סוגיה זו נבחנה במשך זמן רב בבתי המשפט בישראל ולבסוף הוחלט, עיקרון יחוד העילה לא יחול על נפגעים שזכאותם נשללה בהתאם לחוק הפלת"ד (בשל היעדר ביטוח חובה), אבל הם יכולים להגיש תביעת רשלנות, בהתאם לחוק הנזיקין, כנגד הנהג שפגע בהם ובתנאי שהאשמה לתאונה רובצת על הנהג הנוסף.
יש לציין, בתביעת פלת"ד קיימת הגבלה בסכום הפיצוי לעניין ראשי הנזק. לדוגמא, פיצוי בעקבות אובדן יכולת השתכרות, בהתאם לחוק הפלת"ד, מוגבל לסכום השווה לשילוש השכר המקובל במשק. בנוסף, גם הפיצוי בגין הכאב והסבל שחווה האדם מוגבל בסכום שנקבע בחוק.
הגבלות התביעה על פי החוקים השונים
פסיקה שניתנה בנושא זה גורסת שאדם שנפגע בתאונת דרכים ונשללה ממנו הזכאות לתבוע על פי חוק הפלת"ד, בהיעדר פוליסת חובה בתוקף בעת התאונה, יוכל בהחלט להגיש תביעה תחת פקודת הנזיקין מכיוון שמדובר בהוראות חוק אחר, והמגבלות הקיימות בהתאם לחוק הפלת"ד, לא יכולות למנוע תביעה תחת פקודת הנזיקין. זאת ועוד, הפיצוי שיכול אדם לקבל במסגרת פקודת הנזיקין, עשוי להיות גבוה באופן משמעותי מהפיצוי אותו יכול היה לקבל, אילו הגיש תביעה במסגרת חוק הפלת"ד.
חוק הפלת"ד אינו מחייב הוכחת אשמה
במצב עניינים זה, יהיה על רוכב האופנוע להוכיח שהתאונה לא נגרמה בשל רשלנות או עבירת תנועה שביצע. במידה ויצליח להוכיח שאינו אשם בתאונה יהיה זכאי לפיצוי כספי מטעם חברת הביטוח אצלה מתנהלת פוליסת ביטוח החובה של הנהג האשם בתאונה.
חשוב מאוד לציין ולומר, על אף האמור לעיל, החוק במדינת ישראל דורש כל נהג לנסוע ברכבו תחת פוליסת ביטוח חובה בתוקף. אל תתגרו בגורל ותעשו ככל שביכולתכם להימנע מהגעה למצבים המתוארים להלן מכיוון שתמיד קיים סיכוי, שלא תצליחו להוכיח שאינכם אשמים בתאונה. במצב עניינים כזה תדרשו להוציא ולשלם מכיסכם את הפיצוי, שעל פי רוב, מגיע לסכומים גבוהים מאוד, העלולים ממש לסבך את מצבכם.
מה קובע החוק בנוגע לנהג הנוסע ללא רישיון נהיגה?
האם בכלל ניתן לתבוע את הרכב הפוגע ללא ביטוח חובה בתוקף?
במקביל לכך, במצבים בהם לנהג אין ביטוח חובה בתוקף, נחסמת האפשרות לתבוע כנגד חברת הביטוח, בהתאם לחוק נפגעי תאונות דרכים. אי לכך, הנפגע בתאונה יכול להגיש תביעה לחברה המבטחת בפוליסת ביטוח החובה של הנהג הפוגע. כלומר, מבחינה משפטית, המייצג של הנפגע, ירים את הנטל המשפטי, נטל ההוכחה, על מנת להוכיח כי מי שאחראי וגרם לתאונה הוא הנהג השני, הן בהתרשלות והן, בהתאם לכל חוק אחר.
הוכחת הרשלנות של הנהג הפוגע
תאונת דרכים ללא ביטוח חובה היא אירוע קשה ומסובך המחייב ייצוג של עורך דין מומחה. חברת עורכי דין איציק חיימוב, מספקת מגוון שירותים משפטיים, מקצועיים בתחומי דיני נזיקין, תאונות דרכים, תביעות מול המוסד לביטוח לאומי, תאונות עבודה, תביעות מכוח פוליסת ביטוח, מחלת מקצוע, רשלנות רפואית, תאונות תלמידים ועוד. צוות המשרד הנו בעל ניסיון רב וידע מקצועי נרחב, בכל הקשור לייצוג תובעים בתחומים המוזכרים לעיל. המשרד טיפל באלפי תיקים ומשתף פעולה עם מומחים שונים: רופאים, חוקרים, שמאים, מהנדסים, אקטוארים ועוד. הניסיון, שיתופי הפעולה והידע המקצועי שלנו מניבים תוצאות מעולות עבור מגוון לקוחותינו.
לייעוץ פרטני אנא צרו איתנו קשר בשיחת ווטסאפ .