מתגרשים, אבל לעולם לא פוגעים בילדים!

זוגות רבים ממשיכים לחיות יחד בזוגיות שאינה טובה להם, רק מתוך הפחד לפגוע בילדים. נישואין כאלה גורמים לפגיעה בילדים באופן יום-יומי, שנאלצים לגור בסביבת מחייה עמוסה ריבים, מתחים וכעסים.


זוגות שהצליחו להתגבר על הפחד ולהתגרש לטובת השקט הנפשי שלהם ושל ילדיהם, מבקשים לדעת כיצד ניתן לעבור הליך גירושין מהיר מבלי לפגוע בילדים? ואיך אפשר להקל על הקושי והכאב שהילדים יחוו בתהליך הגירושין? 
 

האם ניתן להתגרש בלי לפגוע בילדים? 
 
פרידה היא אחת ההתמודדויות הקשות ביותר לכל אדם. הקושי המרכזי בפרידה נובע מחרדת הנטישה המובנית בכל אחד מאיתנו המתחילה להתפתח עוד בינקותנו, בסביבות גיל 8 חודשים. הפחד של התינוק טמון בכך שההורה לא יחזור ולא ימלא את צרכיו. לכך מתווספים עם הגיל תחושות נוספות ומורכבות של אובדן ותהליכי אבל שונים. 
 
יחד עם זאת, פרידה היא חלק מהחיים, והילדים שלכם לומדים כבר מגיל צעיר שניתן להתמודד עם הקושי של הפרידה. ככל שההורה מספק את צרכי הילד ובונה עמו יחסי אמון, כך הילד יצליח להתמודד טוב יותר עם הפרידה.  
 
בטווח הארוך פרידה מהירה ורגועה עדיפה לאין שיעור על חיים בבית אחד עם הורים שכל היום רבים ביניהם. כאשר הגירושין מתנהלים על מי מנוחות, ניתן להפחית את הקושי והפגיעה בילדים. 
 
דגשים איך לא לפגוע בילדים בגירושין 
 
גירושין בהסכמה בחרו בדרך המלך, מסביר עו"ד גיא רוטרףגירושין בהסכמה הם קצרים יותר ולרוב מתנהלים ללא מאבקי כוח הרסניים בין ההורים. ככל שההליך יגמר מהר יותר וככל שהילדים שלכם יהיו חשופים פחות לתככים ביניכם, כך ייטב להם. הורים שהתגרשו בהסכמה מדווחים כי הם וילדיהם מרוצים יותר מהליך הגירושין, ביחס לחבריהם שבחרו להתגרש בהליך משפטי בבית המשפט או בבית הדין הרבני. 
 
לא לערב את הילדים בסכסוך

זכרו תמיד שבן הזוג לשעבר הוא גם ההורה של הילדים שלכם. כל פעם שעולה בכם ביקורת כלפיו, נשמו עמוק, והמנעו מלשתף את הביקורת עם הילדים שלכם. שיתוף הביקורת עלול להסית את הילדים כנגד ההורה השני ולפגוע בילדים שלכם באופן ניכר. שמרו את הביקורת לבן הזוג עצמו, לעורך הדין, למטפל, או לחבר קרוב. את הילדים שלכם אל תערבו בשום אופן בפרטי הסכסוך ביניכם. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

 

טיפול רגשי והדרכת הורים 
 
שקלו טיפולים רגשיים, לילדים שלכם, לכל אחד מכם, ביחד כזוג וביחד כמשפחה. טיפול רגשי יעזור לכם בעיבוד חוויית הגירושין הכואבת, במתן כלים להתמודד עם השינויים בחייכם וביכולת להמשיך הלאה בחייכם 
 
הדרכת הורים מומלצת גם היא תמיד ובעיקר לזוגות בהליכי גירושין. בהדרכה הורית תזכו לרכוש כלים להתנהלות נכונה עם הילדים במסגרת הגירושין. כיצד להסביר להם על הגירושין מבלי לפגוע בהם, כיצד להקשיב לקשיים שלהם מבלי לקחת אותם על עצמכם, וכיצד לדבר איתם נכון, כך שידעו שיש להם אוזן קשבת ותומכת בשני הבתים. 
מהו ניכור הורי בגירושין וכיצד מטפלים בכך? 
ניכור הורי הוא מקרה קשה בו ילד מסרב לפגוש את אחד ההורים, ללא כל הסבר המניח את הדעת, כתוצאה מהסתה של ההורה השני כנגדו. 

 

מקרה של ניכור הורי הוא מקרה קיצון של עירוב הילדים בסכסוך הגירושין. הניכור ההורי יכול לגרום לסכסוך בין הילד להורה המנוכר, ריבים חוזרים ותכופים בין הילד להורה, זלזול בהורה ואף ניתוק הקשר ממנו. לבסוף ניכור הורי גורם גם לטראומות ונזקים נפשיים ארוכי טווח לילד. 
 
במקרה של ניכור הורי חשוב לצמצם את הפגיעה בילד, לטפל בכך באופן מידי ולא לחכות שהניכור יגדל. הדרך הטובה ביותר להתמודדות עם ניכור הורי היא הדרך הטיפולית. במקרים של חוסר שיתוף פעולה מוחלט, ניתן גם לפנות באמצעות בית המשפט שיכול לחייב את הצדדים לקבל טיפול. הטיפולים יכולים להיות עבור ההורה המנכר, עבור הילד סרבן הקשר, ועבור ההורה המנוכר יחד עם הילד סרבן הקשר. 
 
בנוסף אם כל הדרכים הטיפוליות כשלו, בית המשפט רשאי להורות על שינוי של זמני שהות, הפחתה של מזונות, וחיוב כספי כנגד ההורה המנכר. 
 
טובת הילדים לחיים שלווים ורגועים 
בשורה התחתונה, אם החיים הזוגיים שלכם תמו, טובת הילדים שלכם היא שתתגרשו. על אף הקושי של הילדים, לטווח הארוך הגירושין הם לטובתם.  
על מנת לא לפגוע בילדים שלכם וכדי להקל על הקושי שלהם, בחרו בגירושין בהסכמה, שקלו לקבל הדרכה טיפולית מקצועית, הרחיקו אותם ממוקדי האש ומליבת הסכסוך, המנעו באופן מוחלט מלהסית אותם, ספקו להם סביבה בטוחה ויציבה, וצרו להם חיים שלווים ורגועים בשני הבתים החדשים שלהם.  

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות