7 סיבות טובות להתגרש בגישור
אספנו עבורכם 7 סיבות לגידול המשמעותי בכמות הזוגות שמעדיפים גישור גירושין על פני הליך גירושין משפטי:
1. לא תבזבזו את כל הכסף שלכם על הליכי גירושין משפטיים
אם שאלתם את עצמכם כמה עולה להתגרש בישראל, מדובר בסיבה עיקרית בגינה תעדיפו להתגרש בגישור. החסכון הכלכלי בגירושין בהסכמה הוא בל ישוער לעומת גירושין בהליך משפטי.
בעוד גישור גירושין יעלה לכם בין אלפי שקלים לעשרות אלפי שקלים, תלוי במורכבות התיק וניסיונו של עורך הדין והמגשר ששכרתם, עלות גירושין בהליך משפטי יכולה להאמיר גם למאות אלפי שקלים, שתוציאו על שכר טרחה של עורכי דין ומומחים, אגרות, הוצאות משפט, ימי עבודה מבוזבזים ועוד.
2. גישור גירושין יחסוך לכם זמן יקר
אם הזמן שלכם יקר לכם, כנראה שתשמחו לשמוע שגישור גירושין הוא מהיר בהרבה מגירושין בהליך משפטי. גירושין בהליך משפטי אורכים כשנתיים בממוצע, ואף יכולים להתארך מעבר לכך.
אתם שואלים את עצמכם כמה הליך הגירושין יכול להתארך? סרבן הגט הראשון שהורשע בפלילים, עיגן את אשתו במשך 20 שנה. שיאן סרבנות הגט בישראל נמנע במשך 33 שנה מלתת לאשתו גט. סרבנות גט יכולה להאריך את הליך הגירושין למשך עשרות שנים.
לעומת זאת גישור גירושין אורך בממוצע מספר חודשים בלבד! בשנת 2014 הזמן הממוצע ממועד פתיחת תיק גירושין בהסכמה בערכאה השיפוטית (אישור הסכם גירושין) ועד למתן הגט בבית הדין הרבני עמד על 4 חודשים. מאז, פרק הזמן התקצר אף יותר, ובשנת 2021 הזמן הממוצע עד למתן הגט עמד על חודשיים בלבד.
3.גישור גירושין ישמור על הנפש שלכם ושל ילדיכם
ככל שהליך הפרידה מתארך הוא הופך להיות קשה יותר ולא מאפשר לכם ולילדים להשתחרר ממשקעי העבר ולהתחיל בריפוי. הליך גישור גירושין קצר ללא מאבקים יקל עליכם לסגור את פרק הנישואין בחייכם, ולהתחיל בריפוי הנפשי לו אתם והילדים שלכם זקוקים, לעבר השלב הבא בחייכם.
4. הגישור יקטין את עוצמות הסכסוך
הליך משפטי מעצם טבעו נוטה להיות רווי במאבקים כשעל המוקד ניצבות המחלוקות בין בני הזוג, ולא הצעות לפתרון. אמנם בתי המשפט ינסו להביא את בני הזוג להגיע להסכמות מחוץ לכותלי בית המשפט, אבל בתוך ההליך המשפטי הסיכוי של בני הזוג המתכתשים ביניהם לילות כימים, הם נמוכים בהרבה.
הליך גישור יסייע לכם לפרק את הזוגיות מבלי לפרק את המשפחה. הליך הגישור מתנהל על מי מנוחות, כשמטרתו של המגשר היא להגיע לפשרות והסכמות בין הצדדים ולהציע פתרונות שיספקו את שני הצדדים.
5. בגישור אף אחד לא יחליט במקומכם
בית המשפט שומע את הצדדים לדיון, ומקבל החלטות עבורם בהתאם לטענות שהשמיעו, למצב העובדתי שהונח בפניו ולקולות המומחים שמונו על ידו. החלטה שבית המשפט יקבל יכולה להיות בניגוד גמור לרצונם של אחד הצדדים לדיון, ופעמים רבות גם בניגוד לרצונם של שני הצדדים.
תפקידו של המגשר הוא שונה בתכלית, הוא אינו מחליט עבור אף אחד מבני הזוג כיצד לפעול, אלא מציע להם הצעות לפתרון המחלוקת. לבני הזוג שליטה מלאה על כל מה שיקבע בגישור. החל מקביעת מועדי הפגישה, שמותאמים ליומנם של בני הזוג (ולא נקבעים בהתאם ליומן העמוס של בית המשפט), ועד גיבוש ההסכם בהתאם לבחירה של בני הזוג – השליטה תשאר בידיים שלכם.
6. גישור גירושין הוא הליך מופחת סיכון
בני אדם זקוקים לוודאות ויציבות בחייהם. הליך משפטי הוא הליך בסיכון גבוה, בו בכל רגע בית המשפט עשוי לקבל החלטה שונה מהטענות שהעלתם בפניו, שתשפיע על חייכם באופן ניכר.
גם אם שכרתם עורך דין לענייני משפחה בעל נסיון מרשים, בהליך גירושין בבית המשפט אתם עלולים להתעורר בבוקר ולגלות שחוייבתם בסך של 2,000 ₪ מזונות לילדים או לגלות שתפגשו עם בתכם האהובה רק בכל שבת שנייה, בניגוד לכל הטענות שהעלתם בפני השופט.
בקיצור, אם אתם שונאי סיכון ומעדיפים שלא להמר על כל היקר שלכם, ודאי תעדיפו הליך גישור גירושין בו ההסכמות שהתגבשו ביניכם ידועות מראש.
7. אם הגישור לא עמד בציפיות שלכם, קל יותר להתחרט
אמנם לאחר שהתחלתם את ההליך המשפטי אתם רשאים בכל עת להגיע ביניכם להסכמות ולאשר אותן בבית המשפט, אך ככל שההליך מתקדם הסיכוי שתגיעו להסכמות פוחת. הליך משפטי שלא עומד בציפיות שלכם יביא לכם למפח נפש בדמות פסק דין המחייב אתכם לבצע החלטה הנוגדת באופן מוחלט את הצרכים שלכם.
לעומת זאת, הליך גישור גירושין לא מחייב אתכם לדבר, וניתן להתחרט בכל רגע. אינכם חייבים להסכים להצעות המועלות בהליך הגישור, וכל ההליך הוא חסוי בפני בית המשפט ולא ישמש כנגדכם.
במרבית המקרים מומלץ להתחיל בניסיון לגישור לפני נקיטת הליכים משפטיים, שכן אתם יכולים בכל רגע לעצור את הליך הגישור ולפנות לבית המשפט. יחד עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שהתוצאות בבית המשפט, עשויות להיות שלא לרוחכם.