למצוא עבודה - איך עושים את זה פשוט?

לפניכם שבעה טיפים מנצחים שיעזרו לכם להתבלט מעל המועמדים האחרים בתהליך חיפוש העבודה ולהגיע אל סופו המוצלח כשאתם זוכים במשרה

לפעמים נראה לך שעשית את כל מה שצריך ונכון בתהליך חיפוש העבודה שלך - אבל מכיוון שעדיין לא מצאת, זה מרגיש כמו כישלון שרק מתמשך ומתמשך ולא נגמר. קל לנחש שאת רוב מחפשי העבודה זה מאוד מתסכל, הישיבה בבית ללא עבודה, הלחץ הכלכלי שהולך ומתגבר, הלחץ האישי הנפשי, הביטחון העצמי נפגע, היכולות החברתיות והמצב רוח - הכל נפגע, בנוסף לכך העובדה שיש תחרות רבה על כל משרה שמתפרסמת לא ממש עוזרת.


בתקופה הזו, אשר בה אנחנו חיים ובניגוד למה שהיה בעבר, צריך הרבה יותר מאשר לשלוח קורות חיים בינוניים ומכתב מקדים כדי להגיע לראיון עבודה - צריך ממש להתבלט מהשאר, מכל מחפשי העבודה שמתמודדים על אותן משרות.


במאמר הזה ריכזנו 7 פעולות שכל אחד וכל אחת יכולים לעשות כדי לשמור על חיוניות וחיוביות ולהיות יעילים בתהליך חיפוש העבודה:

1. איכות תמיד תנצח כמות

להגיש מועמדות ולשלוח קורות חיים למאות עבודות שחלקן מתאימות לך וחלקן פחות, לעקוב אחרי כולן באקסל, לשלוח מיילים פולו-אפ (follow up), לנסות לתפוס אותם לשיחה טלפונית - ובסופו של דבר לקבל תשובות מכמה מעסיקים בודדים זה לא השיטה. יכול להיות שזה יעבוד, אבל המאמץ אדיר ועלול ממש ״להפיל״ אותך בדרך, הסיכוי למצוא עבודה במצב כזה נמוך ויהיה כל הזמן בירידה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות


בסופו של דבר עדיף להגיש מועמדות למשרות רלוונטיות בלבד, להשקיע ממש במכתב המקדים, אולי למצוא איש או אשת קשר בתוך הארגון שיכולים לסייע (חברים / משפחה / קולגה או מכר), האיכות גוברת על הכמות, הסיכוי שלך להתקבל לעבודה גבוה יותר, האנרגיה שלך מושקעת רק היכן שרלוונטי והשקעה שלך תבלוט על שולחן המעסיק.

2. לכתוב מכתב מקדים לכל משרה בנפרד

רוב המעסיקים שמחפשים עובדים ומפרסמים מודעות בלוחות דרושים אפילו לא יפתחו את מסמך קורות החיים שלך אם המכתב המקדים שלך מעורפל וכללי מדי, כדי למשוך תשומת לב ולעורר את הסקרנות והרצון לקרוא עליך עוד המכתב המקדים צריך להיות ספציפי לחברה אליה אתה מגיש מועמדות ואל התפקיד הרלוונטי.


כתוב מכתב מקדים מותאם אישית, ואם אפשר ממוען לאדם ספציפי בארגון ובפניה אליו או אליה בשמה המלא, אם אפשרי להימנע מפניה כללית זה עדיף, בהרבה מקרים ניתן לאתר את האדם הספציפי דרך לינקדאין או אפילו במשרה עצמה המפורסמת בלוחות הדרושים.

 

3. נצל את הקשרים שלך

אנחנו מציינים את זה כמעט מול כל מחפש או מחפשת עבודה, היכולת לפנות ישירות אל האדם הנכון בארגון, לפנות אליו או אליה בשם המלא במכתב המקדים או במייל תתן לך יתרון אדיר מול כל שאר המתמודדים על המשרה, כדאי לעשות את המקסימום ולנצל את הקשרים שלך על מנת לאתר ולהגיע אל אותם בעלי תפקידים בחברות.


חברים קרובים, משפחה קרובה או רחוקה, עמיתים לעבודה, קולגות, מנהלים, בוסים וקשרים אישיים אחרים שיכולים לעזור (אפילו המוכר במכולת או הספר במספרה), אפשר אפילו להשתמש בקשר עם מרצים או מורים לשעבר כדי להגיע אל אנשים ספציפיים…. כמובן שגם לינקדאין יכול לעזור לך לזהות קשרים.
 

4. איך אתה נראה ברשת - מחפשים עבודה - סדרו הופעתכם

כאשר המעסיק הפוטנציאלי יחפש את שמכם בגוגל /בפייסבוק /באינסטגרם /בלינקדאין מה הוא יראה?
מודעה שלך מוכר את האוטו הישן? התכתבות על פוליטיקה בבלוג או בפורום? מילים יפות ומנומסות או ההפך? תמונות חשופות בפוזיציות בעייתיות?

אז לפני שתתחיל את תהליך חיפוש העבודה שלך, עשה ״ניקיון רשת״, הדבר הראשון יהיה לבצע חיפוש על עצמך, למחוק כל מה שלא רלוונטי ולהגדיר ברשתות השונות מה יהיה חשוף לחברים ומה יהיה ציבורי וחשוף לכלל.
 

5. תיק עבודות מסודר ומרשים להמחשת היכולות המקצועיות שלך

מחפש עבודה ממוצע ורגיל ייקח איתו לראיון עבודה את כרטיס הביקור שלו או עותק מודפס של מסמך קורות החיים שלו, מועמד רציני וממוקד, שמעוניין לעשות רושם טוב ולבלוט מעל השאר יביא עימו לראיון עבודה תיק עבודות אשר כולל מכתב מקדים, קורות חיים, המלצות ודוגמאות של עבודות קודמות (במידה וזה רלוונטי).
 

6. תרגול והכנה לראיון עבודה עושה פלאים

באופן טבעי ביום-יום שלנו אנחנו לא נדרשים לשווק את עצמנו או להציג את מרכולתנו מול האנשים שאותם אנחנו פוגשים, לפחות רובנו, רוב הזמן.
קחו את הזמן לתרגול ולהכנה לשאלות ולתשובות אשר עלולות לצוץ במהלך ראיון עבודה, כדאי מאוד לבדוק ולגלות פרטים על החברה אשר בה מתקיים הראיון, על פרויקטים שלה, על המטרות שלך, על ההתאמה והרצון שאיפות הקריירה, על המשפחה, ועל החברים, על הסביבה שלך, על ההשכלה וההסמכות, על קולגות, על עבודות שביצעת … ועוד ועוד. כדי לתרגל את זה מול אדם אחר שיתן לך משוב ויעזור לך לדייק את המסרים ולהרגיש בנוח במעמד.
 

7. למדו להדגיש את החוזקות

במכתב המקדים, בראיון העבודה, בשיחה עם קולגות, יש עיקרון שעוזר להיות חיובי ולהעביר מסר של חיוניות ועשייה, נסו להיות ספציפיים ככל האפשר בתוכן הדברים, המנעו מהערות מעורפלות כמו "אני עובד קשה" או "אני אוהב לתת שירות" - תהיו יותר ברורים, למשל במקום ״אני עובד קשה״ אפשר להגיד ״בזכות המשפחה התומכת שלי אני יכול לעבוד ימים ארוכים של 9 שעות ואפילו יותר אם צריך״, במקום להגיד ״אני אוהב לתת שירות״ אפשר להגיד ״בתקפיד הקודם שלי בשירות לקוחות כל שיחה שקיבלתי ידעתי להפוך לקוח מתלונן ללקוח מרוצה, נתנו לי את החופש להעניק פיצוי וידעתי להשתמש בזה לטובת החברה בצורה מושלמת״.


״מובטל״ דרושים


לוח הדרושים של אתר ״מובטל״ מסייע למחפשי עבודה למצוא את המשרה הבאה ולמעסיקים לאתר את המועמדים הטובים והמתאימים ביותר אנחנו עושים זאת באהבה והערכה לכל מחפשי העבודה בכל מקום בארץ כולל הצעות עבודה באשדוד ומכל תחומי העבודה.

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות