הדרך לקבלת פיצויים בעקבות המלחמה מתחילה כאן עכשיו

בין מבצע צבאי כזה או אחר, רבים מתושבי ישראל נאלצים להתמודד לא רק עם רקטות ופיגועים, אלא גם עם בירוקרטיה וחוקים נוקשים שמונעים מהם לקבל פיצוי הוגן בגין פגיעות בגוף ובנפש. משרד עו"ד זגלשטיין המתמחה בתחום מעניק ייעוץ חינם לכל תושבי העוטף שנפגעו


עו"ד צבי זגלשטיין. צילום: יח"צ

על חרבנו נחיה וננצח היא לא עוד סיסמה אלא זוהי המציאות של מדינת ותושבי ישראל. לצד היותה מדינה מערבית מתקדמת בתחומים רבים, האזרחים בהובלת הממשלה וצה"ל נאלצים להתמודד עם אתגרים ביטחוניים המאיימים על כולם. באין ברירה כוחות הביטחון השונים יוצאים לפעולות ולמבצעים שנועדנו להבטיח את המשך החיים כמעט ללא הפרעה, אך בפועל המציאות הזו גובה מחיר נפשי ופיזי גדול.

האם יש מי שדואגים לאזרחים שנפגעו בצורה כזו או אחרת בעקבות מבצע צבאי או פיגוע טרור שהתרחשו בגבולות ובתוככי ישראל? עו"ד צבי זגלשטיין שמשרדו מתמחה בתחום דיני הנזיקין הכולל מימוש זכויות רפואיות ותביעות משרד הביטחון וביטוח לאומי מספר: "התשובה היא שאזרחים יכולים לפנות אל גורמים מסוימים במטרה לקבל פיצוי הולם בגין פגיעה פיזית או נפשית שעברו, בעקבות אירוע מסוים שחוו, אך מומלץ להיעזר באנשי מקצוע כדי למקסם את הזכויות במלואן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בכל הנוגע למבצעים צבאיים כמו המלחמה שאנו חווים כיום בדרום הארץ, ניתן לתבוע מספר גופים: בראש ובראשונה ביטוח לאומי ומשרד הביטחון, ובנוסף חברות הביטוח וקרנות הפנסיה השונות. ניתן לקבל פיצוי מכל הגופים הללו אם עונים לקריטריונים".
 

משרד עו"ד זגלשטיין מגנים על זכויותיכם בביטוח לאומי

אומנם רק בשנת 1998 החליטה ממשלת ישראל להוסיף ליום הזיכרון לחללי מערכות ישראל את הנצחת נפגעי פעולות האיבה, אולם בכל הנוגע לפיצוי כספי עבור מי שנפגעו בפעולות שכאלה קיים חוק מיוחד עוד משנת 1970. חוק זה מעניק פיצוי כספי בעקבות מקרה מוות או נכות, בתוספת להוצאות רפואיות שונות הניתנות על ידי הביטוח הלאומי.

כל מי שנפגע בפעולת איבה שהתרחשה בישראל ובעקבות כך מתמודד עם פגיעה וקושי רפואי מסוים (כולל נפשי), זכאי לתגמול מיוחד במידה ועדיין לא נקבעו לו אחוזי נכות והוא אינו יכול לעבוד ולהשתכר באופן עצמאי. עו"ד צבי זגלשטיין מציין כי כל אחת ואחד יכולים יכולים להיכנס אל אתר הבית של המוסד לביטוח לאומי או להגיע אל אחד מסניפיו, ולמלא באופן עצמאי את הטפסים הנוגעים לפגיעה כזו או אחרת ולבקש על כך פיצוי, אולם ברוב המקרים מי שאינם בקיאים בדבר נופלים בין השורות, אינם יודעים למלא את כל הסעיפים בצורה נכונה ועניינית ובכך למעשה פוגעים בזכויות המגיעות להם.
 

כל מסמך רפואי הינו קריטי לתביעה שלכם

"לצד מילוי תקין של טופס הודעה על פגיעה ותביעה לתגמול רפואי, יש לצרף כל מסמך רפואי שקיים ויכול להעיד על הנזק. אין מסמך שלא חשוב, אלא כל דבר יכול להשפיע על התוצאה הסופית. לכן ההמלצה שלי היא לשמור על כל תיעוד שעברתם בדרך. החל מהנסיעה באמבולנס לאחר האירוע, הבדיקה הראשונית בחדר המיון בבית החולים וכד'. במידה ולא הגעתם אל בית החולים לאחר שהייתם מעורבים בפעולת איבה (דבר שכיח בקרב מי שהם פגועי הלם ופוסט טראומה) יהיה צורך להגיש תלונה במשטרת ישראל ולדווח כי נפגעתם. יש עוד לא מעט דקויות קריטיות כאשר מתנהלים מול הביטוח הלאומי, ומשרד כמו שלנו שמנוסה ובקיא בכל הפרטים הקטנים וגדולים כאחד, עוזר למי שמתקשים או הולכים לאיבוד בין גלגלי הבירוקרטיה השונים", עו"ד צבי זגלשטיין. הוסיף והסביר.
 

גובה אחוזי הנכות, מה הם אומרים?

כדאי לדעת. לכל מי שקיבל הכרה כנפגע של פעולת איבה עומדת הזכות להיבדק גם על ידי ועדה רפואית שתפקידה לבחון את המקרה ומצבו הרפואי של הנפגע על מנת לקבוע את דרגת הנכות של הנפגע. במידה ושיעור הנכות הינו עד 9%, הנפגע לא יהיה זכאי לקבל מענק כספי או תגמול חודשי מסוים. מי שקיבלו על ידי הוועדה אחוז נחות של 10% עד 19% יהיה זכאי לקבל מענק כספי חד פעמי, וכל מי שאחוז הנכות שלהם נקבע על 20% ומעלה, יהיו זכאים לקבל תגמול חודשי קבוע.

התגמולים החודשים אינם קשורים לגובה משכורת של מי שנפגעו, אלא מדובר בסכום הקבוע בחוק. כמו כן ישנן הטבות נוספות שניתן להשיג מביטוח לאומי, למשל מענקים והלוואות שנועדו לסייע בהשגת דיור, רכישת רכב, תשלומי ארנונה, עזרה במימון השכלה גבוהה, שיקום ועוד.


צילום: יח"צ

נפגעי פעולת איבה או תאונת עבודה, מה עדיף?

עו"ד צבי זגלשטיין מעניק הצצה נוספת הקשורה לזכויות המגיעות למי שנפגעו בפעולת איבה או במבצע צבאי ומלחמה, במסגרת מקום העבודה שלהם. "מי שנפגע בפעולת איבה שאירעה תוך כדי מהלך יום העבודה שלו, יכול לבחור בין שני מסלולים שונים כדי למקסם את הזכויות שלו. המסלול הראשון כפי שציינתי קודם לכן נעשה מול הביטוח הלאומי כנפגע פעולות איבה. המסלול השני גם הוא נעשה מול ביטוח לאומי אך תחת הנגזרת של נפגע עבודה ולא של פעולת איבה. אי אפשר לקבל גמול כפול, ובמקרה שכזה כדאי לערוך בדיקה יסודית ולראות באיזה מסלול התנאים שיקבל הנפגע יהיו טובים יותר. מי שעובד במשרד הביטחון יכול לבחור בין 2 מסלולים בין הגשת תביעה לביטוח לאומי ובין תביעת משרד הביטחון. כאשר מדובר בפגיעה במסגרת תאונת דרכים נכנסת למשוואה גם חברת הביטוח המבטחת את הרכב".

אם אתם שואלים את עצמכם היכן ואיך נכנסות חברות הביטוח לתמונה כאשר ישנה פגיעה בעקבות פעולת איבה ומלחמות, כדאי שתדעו כי רוב רובן של פוליסות הביטוח השונות שיש בתוכן כיסוי לביטוח חיים, מעניקות פיצוי במקרה זה, אולם בכל הנוגע לכיסויים אחרים ישנן מספר כוכביות שיש לשים אליהן לב:

"כמעט כל הפוליסות שמטפלות במקרים של אובדן כושר עבודה ונכות מתאונה, לא כוללות סעיפים הנוגעים לפעולות איבה ומלחמה. לביטוחים הללו ניתן להוסיף סעיפים שכאלה תמורת תשלום נוסף. יחד עם זאת ובכל הנוגע לביטוחי בריאות וסעד שכוללים סעיפים הנוגעים לאשפוז, ניתוחים, השתלות ועוד, באלו אין נגיעה לפגיעות שקרו בעקבות פעולת איבה או מלחמה", עו"ד צבי זגלשטיין סיכם את הדברים.

משרד עו"ד זגלשטיין: יצירת קשר
אנו מתפללים שזו תהיה המלחמה האחרונה, ושלא נכונים לנו עוד מערכות צבאיות בעתיד, ושלא נאלץ להתמודד גם עם פיגועים בתוך הארץ.

במידה והייתם מעורבים בפיגוע מסוים, נפגעתם פיזית או שאתם סובלים מקושי נפשי בעקבות המקרה, לא מאוחר להילחם בחזית הבירוקרטית ולקבל על פיצוי כספי ועזרה נוספת.

משרד עו"ד זגלשטיין הוא אחד משרדי עורכי הדין הבולטים בישראל בתחום דיני הנזיקין הכוללים: מימוש זכויות רפואיות, רשלנות רפואית, תביעות ביטוח לאומי בגין תאונות עבודה, נכות כללית, שירותים מיוחדים, ניידות, פטור ממס הכנסה,  דיני עבודה, ועוד.

צוות גדול של אנשי מקצוע מובילים לצד מומחים רפואיים ואנשי מקצוע בתחומים שונים, מחכים לכם עכשיו ומוכנים לסייע בכל שאלה.
צרו קשר בטלפון: 03-9444747

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות