החזרת ההטבות להייטק: הכרחית למיצוב ישראל בשוק הגלובלי

סעיפי ההטבות המיועדות לתעשיית ההייטק חוזרות לחוק ההסדרים לאחר הסרתם בחודש שעבר, אילו הטבות יחזרו?
 | 
telegram

בהמשך היום צפויים לחזור סעיפי ההטבות המיועדות לתעשיית ההייטק לחוק ההסדרים, לאחר שהוסרו ממנו במהלך החודש שעבר. ההסרה של סעיפים אלה, שנועדו לעודד השקעות בתחום ההייטק הישראלי, הפכה את ההליך לחקיקה מסובך יותר, שעשוי להתעכב או להיכשל לחלוטין.

ההחלטה להסיר את הסעיפים התקבלה בעקבות לחצים משפטיים ממשרדי האוצר והמשפטים, שהצביעו על העומס בחקיקה ועל לוחות זמנים קצרים שלא מאפשרים את העברת החוקים. המהלך עורר דאגה רבה בקרב בכירים בתעשיית ההייטק, שראו את התחרות הגלובלית והמשבר הכלכלי כגורמים שמחייבים חיזוק נוסף למגזר זה.

נציגי תעשיית ההייטק הביעו חששות גוברים מהעיכובים בהעברת הרפורמות המיועדות לחיזוק המגזר. הם מזהירים כי חוסר ההתקדמות בתחום זה עלול להוביל לפגיעה בהשקעות זרות, דבר שיכול להחליש את ישראל כשחקנית מרכזית בשוק הבינלאומי. במיוחד לאור המצב הביטחוני הנוכחי, ישנה תחושת דחיפות להאיץ את קידום הרפורמות הללו. נציגים בתעשייה מדגישים כי יש צורך בהבהרת המדיניות כדי להבטיח שההייטק הישראלי ימשיך להיות אטרקטיבי למשקיעים מחו"ל, ולשמר את מעמדו כמרכז טכנולוגי עולמי.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המציאות המאתגרת של תעשיית ההייטק מחייבת ממשלה לקדם חוקים והטבות שיעזרו לשמור על תחרותיות. השקעות ניכרות בחברות טכנולוגיה זרות יכולות להוות מנוף לצמיחה כלכלית, ולכן קידום הרפורמות הוא קריטי לשימור כוחו של המגזר המקומי.

הרפורמה עצמה כוללת צעדים שונים, כגון פטור ממס רווח הון בעת מיזוגים בין סטארט-אפים לחברות גדולות, והרחבה של הפטור ממס רווח הון למשקיעים זרים, גם אם הם מפעילים פעילות משמעותית בישראל. נוסף לכך, קיימת התמקדות בהקלות על פתיחת מרכזי פיתוח בינלאומיים בישראל, עם מס מופחת, במטרה ליצור ודאות עבור משקיעים זרים ללא הוצאה תקציבית נוספת מצד הממשלה.

מריאן כהן, יו"ר איגוד ההיי טק בהתאחדות התעשיינים: ״יש לראות את טיוטת התקציב לנושא, אך ככל שזה נכון, אנחנו שמחים על המהלך, שנדרש לצורך החיזוק בחשיבות תעשיית ההיי-טק לכלכלה הישראלית. בתקופה שבה התעשייה מתמודדת עם אתגרים כלכליים משמעותיים, בארץ ובחו"ל, חיוני שהממשלה תציג עמדה ברורה ונחרצת לתמיכה בתעשייה שלנו.

נושא המיסוי על רווחי הון הוא אחד מהסעיפים שדורשים חשיבה נוספת, ולמרות החשיבות של הקלה מסוימת, יש לוודא שהמהלך משרת את האינטרסים של התעשייה בצורה המיטבית.

בזמן הנוכחי נדרשת גישה כוללת שתשקף את צרכי התעשייה ותציע פתרונות מעשיים, לרבות השקעה בעידוד החדשנות והיזמות, שהן קריטיות, וחשוב לנו לראות תוכניות שיביאו לתמיכה ממשלתית משמעותית. זה כולל השקעה כמו גם עידוד השקעות במימון פרויקטים טכנולוגיים, סיוע לסטארטאפים בשלביהם הראשונים, ותמיכה בהכשרת עובדים שיכולים להוביל את החדשנות.

אנו מצפים שהממשלה תתחייב לתמוך בעסקים בזמן הזה, כדי לשמור על מעמדה של ישראל כאומת ההיי-טק המובילה בעולם. רק כך נוכל להבטיח את המשך הצמיחה של התעשייה ולתמוך ביצירת מקומות עבודה איכותיים גם בעתיד״

חיפוש ני"ע חיפוש כתבות