נהיגה בשכרות

נהיגה בשכרות היא עבירת תעבורה חמורה מאוד. לא מעט נהגים נתפסים נוהגים תחת השפעת אלכוהול וזאת לאחר שהם ביצעו בדיקת ינשוף על ידי שוטר שעצר אותם והבדיקה לא יצאה תקינה. מכיוון שמדובר על עבירת תעבורה חמורה אשר ניתן לקבל בגינה עונש כבד

הרי שחשוב מאוד בכל מקרה שבו נתפסת נוהג בשכרות, לפנות לעורך דין תעבורה מקצועי ומומחה בתחום, אשר יסייע לכם  בביטול האישום או בענישה קלה הרבה יותר מכפי שתקבלו ללא סיוע וייצוג של עורך דין תעבורה מקצועי.
מהי נהיגה בשכרות על פי החוק?
בישראל אוכפים את עבירת נהיגה בשכרות באמצעות בדיקת דם או בדיקת ינשוף. בדיקות מעין אלה אשר מגלות כמות של 290 מיקרוגרם ומעלה של אלכוהול בליטר של אוויר נשוף או רמת אלכוהול של מעל 50 מיליגרם ל100 מיליליטר דם, יגרמו לאדם להיות מואשם בנהיגה בשכרות. כאשר מדובר על נהג חדש אשר טרם מלאו לו 24 שנים, רמת האלכוהול המותרת בבדיקה תהיה נמוכה הרבה יותר מרמת האלכוהול של נהג רגיל. נהג חדש יואשם בנהיגה בשכרות אם נמצא בגופו 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר של אוויר נשוף ומעל ל10 מיליגרם ל100מיליליטר בדם שלו. כלומר: גם כמות מזערית של אלכוהול אשר שתה נהג צעיר מתחת לגיל 24, יכולה לגרום לו להיות מואשם בעבירה זו במידה והוא נתפס.
מהו העונש על נהיגה בשכרות?
על פי החוק, העונש על נהיגה בשכרות הוא: פסילת רישיונו של הנהג לפרק זמן של שנתיים לפחות ובמידה והנהג הורשע בעבירה מעין זו בשנה שקדמה לביצוע העבירה, הרישיון שלו יפסל ל4 שנים. אולם, מדובר בחוק היבש ובפועל, כאשר נהג מיוצג על ידי עורך דין תעבורה מקצועי ומומחה בתחומו, העונש שלו יכול להיות קל הרבה יותר. כאשר אדם נתפס נוהג בשכרות בשלב הראשון הקצין אשר תופס את הנהג ישלול לו את הרישיון בפסילה מנהלית ל30 יום. רק לאחר המשפט, במידה והנהג יורשע הוא יקבל פסילה ארוכת טווח. חשוב לדעת שאדם אשר רישיונו נשלל מעל ל365 יום, יהיה חייב במבחן עיוני ומעשי לצורך קבלת הרישיון מחדש בתום תקופת השלילה. כמו כן, יתכן שנהג מעין זה יזומן למכון הרפואי לבטיחות בדרכים על מנת שיקבעו שם, האם הוא כשיר להמשך נהיגה או שמא איננו כשיר.
האם יש הבדל בין נהיגה בשכרות לבין נהיגה תחת השפעת סמים?
ישנם הבדלים בין נהיגה בשכרות לבין נהיגה תחת השפעת סמים: ראשית כל, בלתי אפשרי לבדוק האם האדם נוהג תחת השפעת סמים באמצעות בדיקת נשיפה אלא רק באמצעות בדיקת דם, דגימת שתן או דגימת רוק. בעוד שהמשטרה יכולה לערוך לכל נהג בדיקת ינשוף מבלי שיש לו חשד ספציפי אודות האלכוהול אותו הוא שתה, הרי שאם אין חשד סביר שהנהג נוהג תחת השפעת סם המשטרה איננה רשאית לבצע חיפוש ברכבו וכן, היא רשאית לבדק מנהג ליטול דגימת רוק בלבד.
חשוב מאוד לזכור שנהיגה תחת השפעת סמים לרבות סמים קלים זוהי עבירה על החוק שעלולה לגרור בגינה עונש כבד. החוק מתייחס באופן זהה לנהיגה בשכרות ולנהיגה תחת השפעת סמים. כלומר: נהג אשר נתפס נוהג תחת השפעת סמים חשוף לכתב אישום בגין נהיגה בשכרות. בעוד שבחוק יש רף הנוגע לכמות האלכוהול שיכולה להרשיע נהג בעבירה זו, הרי שבנהיגה תחת השפעת סמים החוק איננו מציב רף כלשהו לכמות הסמים שירשיעו את הנהג והוא יורשע בכל כמות שתמצא בבדיקה שנטלו ממנו ובכל סוג של סם.
נהיגה בשכרות על אופניים חשמליים
גם במקרה של נהיגה בשכרות על אופניים חשמליים, כאשר אדם שרוכב עליהם נתפס כאשר בדמו רמה גבוהה מהמותר על פי החוק של אלכוהול, הרי שניתן לשלול את רישיונו לתקופה של מינימום שנתיים וכן להטיל עליו קנס כספי. על כן, גם אם נתפסת נוהג על אופניים חשמליות בשכרות, זה הזמן לפנות לעורך דין תעבורה מקצועי, מנוסה וותיק בתחום, אשר יסייע לך לצאת ללא עונש או לקבל עונש קל ממה שמגיע לך.
המאמר נכתב ע״י עו״ד ניר שלום 077-9976882

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות