כך תבחרו את המסלול הנכון - הלוואות בערבות מדינה
יזמים ובעלי עסקים מגישים בקשות הלוואות בערבות מדינה ללא אבחנה נכונה מהו המסלול שמתאים להם. והתוצאה היא עגומה, משום שהם נשללים וצריכים להמתין חצי שנה עד שיוכלו להגיש בקשה חדשה למסלול הנכון של הלוואות בערבות מדינה. כאן תוכלו ללמוד ולהכיר את כל ההבדלים בין המסלולים השונים ולבחור נכון את המסלול של הלוואות בערבות מדינה שמתאים לכם בדיוק . לגזור ולשמור.
קיימים ארבעה מסלולים אפשריים של הלוואות בערבות מדינה, כאשר כל מסלול מייצג מטרות מסוימות שלשמו הקרן הוקמה, בחירה של מסלול מצד אחד והגדרת מטרות לא נכונות בתוך הבקשה שאינן מתאימות למסלול פוסלת את הבקשה, ולכן כדאי להקפיד ולבחור נכון את המסלול, אנחנו נציג כאן את כל המסלולים, נסביר בדיוק מה כל מסלול מאפשר לכם לקבל, ניתן דוגמאות של מה נכון לעשות ומה לא נכון.
ארבעת המסלולים שלהן ניתן לבקש הלוואה בערבות מדינה הם:
- מסלול "הון חוזר"
- מסלול "השקעה" בעסק
- מסלול "פתיחה של עסק"
- מסלול "הון חוזר קורונה"
מדובר באחד המסלולים החשובים והמשמעותיים של הלוואות בערבות מדינה, מסלול זה מאפשר לכם לקבל הלוואה בערבות מדינה בגלל ההפרש בין נקודת הזמן שבה אתם משלמים לספק את הכסף עבור הסחורה או משלמים לעובדים תשלומי משכורת, או משלמים הוצאות נוספות של שכירות קורונה, הנהלת חשבונות, ביטוחים למיניהם, תשלומי הוצאות משרדיות שונות מצד אחד, כאשר מצד שני מקבלים את הכסף מהלקוח בתנאי תשלום של "שוטף פלוס 60" או "שוטף פלוס 90" ומה שקורה בעצם שמגיע לכם הרבה כסף מהלקוח, זהו כסף טוב משום שהוא כולל את העלויות שלכם פלוס הרווח. אבל הרווח הזה לא נמצא בכיסכם, הוא נמצא "על העץ" אצל הלקוח. לא פעם היזמים בעלי העסקים הולכים לבנק ואומרים לו " זה לקוח מעולה ובטוח" תן לי הלוואת בלון עד שאקבל מהלקוח את הכסף, אבל הבנק מסרב מסיבות שונות לא ברורות. וכאן נכנסת לתמונה "הלוואה בערבות מדינה במסלול הון חוזר", המדינה לומדת את העסק שלכם, מבינה היטב מי הם הספקים שלכם, מי הם הלקוחות שלכם, רואה שאתם נמצאים במסלול בטוח של קבלת הכסף, ושבאמת כל מה שנותר לכם זה רק לקבל הלוואה שתפתור לכם את מצוקת תזרים המזומנים, ותאפשר לכם בעצם לממש את הרווח שגלום בעבודה שהשקעתם עבור הלקוח.
ניתן כאן דוגמא של לקוח שמגיש בקשת "הלוואה בערבות מדינה הון חוזר קורונה" במקום "הלוואה בערבות מדינה הון חוזר", והוא מקבל תשובה שלילית, ומדוע? מאחר ולקוח זה קיבל הזמנה גדולה מלקוח שבה הוא צריך לרכוש מוצרים היום ולקבל את התשלום מהלקוח רק בעוד שלושה חודשים עקב התהליך הארוך של המתנה לייצור של המוצרים + משלוח + זמן התמתנה לקבלת הכסף מהלקוח שיש לו תהליכים פנימיים עד שהוא משחרר את הכסף, בקשה זו שייכת בעצם למסלול "הון חוזר רגיל", ואינה מתאימה למסלול "הון חוזר קורונה" שנותן הלוואות רק לכיסוי נזקים שנוצרים לעסק עקב בעיית קורונה. כלומר בעצם הלקוח קיבל דחייה לבקשת הלוואה בערבות מדינה, למרות שמגיעה לו הלוואה בערבות מדינה, שהרי אם היה מגיש אותה למסלול הנכון היה מקבל תשובה חיובית, והכסף היה שוכן לבטח בחשבונות הבנק שלו, כלומר ההבדל בין קבלת הלוואה לשלילתה על כל המשמעויות שיש לכך היא בבחירה נכונה!
דוגמא נוספת היא של קבלן בניין שמקבל פרויקט ענק של מספר מיליוני שקלים, הרי ברור לכולם שהקבלן יקבל את הכסף בעוד שנה-שנה וחצי מצד אחד ומצד שני הוא צריך לשלם עכשיו לעובדים את המשכורות שלו, לרכוש חומרים כגון עצים, מלט, ברזל ועוד חומרים, הרכישה מתבצעת היום והספקים רוצים את הכסף עכשיו. לא מחר. וגם כאן הפתרון הוא בקשת הלוואה בערבות מדינה נכונה של "מסלול הון חוזר רגיל". דוגמא נוספת של לקוח שזקוק ל"הון חוזר" הוא משרד עורכי דין שעובד על פי "הצלחה" עם לקוח. עורך הדין מקבל תיק שבו הוא צריך להשיג ללקוח פיצוי עבור נזק שנגרם לו בגלל תאונת דרכים. עורך הדין יודע מניסיונו שמדובר בתיק בטוח מבחינת הלקוח שבוא הוא יכול לקבל לדוגמא סכום של 400 אלף ₪. עורך הדין יודע שהוא צריך לבצע עבודה ומעקב אחר הלקוח במשך תקופה של שנתיים, העבודה היא לא רציפה. אלא במקטעים קצרים, עורך הדין יודע שהוא יקבל מהלקוח 15 אחוז מהסכום שיתקבל בסופו של תהליך לאחר שנתיים שזה 60 אלף שח . סכום מכובד ביותר. אבל עורך הדין צריך לשלם עכשיו תשלומי שכירות, תשלומים של מזכירה, עובדים, חשמל וכל זאת במשך שנתיים עד לקבלת הכסף שכולל את הרווח שלו מהלקוח. יש להדגיש שעורך הדין מנהל עשרות או מאות תיקים במקביל ובהתאם לכך הוא מגייס כוח אדם שיספיק לו לנהל את המשימות. גם כאן הלקוח יקבל "הלוואה בערבות מדינה הון חוזר".
נקודה חשובה שתקופה זו יוצרת אצל בעלי העסקי היא שינויים בהתנהגויות של ספקים שהם עבדו איתם שנים, פתאום הספקים מחליטים שזה מסוכן לקבל צקים דחויים שניתן לבטלם. והם דורשים ]תאום תשלומים במזומן עבור מלאי. צריך להבין שמדובר בסכומי כסף גדולים שיכולים לעצור את הפעילות של העסק א אין לו את הכסף המזומן. וגם כאן בא הפתרון של הלוואה בערבות מדינה
המסלול השני של הלוואות בערבות המדינה מסוג "השקעה" בעסק
מסלול זה מאפשר לעסק להתרחב, כאשר הבקשה היא לרכישת מכונות נוספות למפעל ייצור, רכישת משאיות נוספות לחברות הובלות, רכישת מלאי נוסף לעסק שיאפשר לכם להגדיל את המלאי הזמין שהרי הלקוחות שלכם דורשים את המוצרים, אפשרות נוספת היא של דרישה להגדלה של שטח מסעדה, תוספת של מזגנים, סגירה של מרפסת חיצונית שהלקוחות לא מעוניינים לשבת בחוץ בימי החום או בימי גשם, שיפוץ של מאפייה שמאפשר לעסק לפעול בתנאים נאותים יותר ולהגדיל את התפוקה של העסק ואת ההכנסות והרווחיות של העסק, דוגמא נוספת היא של צורך שנוצר עקב ביקוש גדול ואז נדרש לבצע רכישת ציוד כגון תנורים, ויטרינות שדרושות לתצוגה יפה של העסק, שולחנות נוספים, כסאות נוספים, מסלול זה מבוסס על כל שבעל העסק צריך להוכיח שיש לו ביקוש הולך וגובר למוצרים שלו, שהוא קיבל הזמנה גדולה מלקוח והוא מציג את ההזמנה. לפעמים הקרן מבקשת מהלקוח לשעבד את הציוד לטובת ההלוואה, אבל זה לא מפריע לבעל העסק שמטרתו היא לקבל את ההלוואה ולהצליח וליהנות מהרווח שיש לו עבור העסקה.
המסלול השלישי של "הלוואות לפתיחת עסק חדש"
זהו אחד המסלולים המעניינים ביותר של "הלוואות בערבות מדינה לפתיחת עסק חדש" שכירים רבים עובדם כל ימי חייהם בעבודה קבוע וחולמים בסתר ליבם לפתוח עסק חדש. ידם אינה משגת סכום של 200-300 אלף שקלים שדרוש להם בכדי להגשים את חלומם. יזמים אלו אפילו אינם מחפשים האינטרנט "הלוואה לפתיחת עסק" משום שהם אינם מאמינים שיש מישהו שיהיה מוכן לסמוך עליהם ולתת להם סכום כה גדול. שהרי לא פעם הם ניגשו לבנק לקבל הלוואה קטנה של 20 אלף ₪ מהבנק והבנק סירב מיידית. אז הם לא מעלים בדעתם שיש אפשרות מעשית לקבל סכום שהוא פי עשר מהסכום הקטן שביקשו ולא התאפשר להם לקבלו. ולכן כל יזם שמעוניין לקבל "הלוואות בערבות מדינה לפתיחת עסק חדש" צריך לצפות בסרטון יוטיוב של מי זכאי לקבל הלוואה בערבות מדינה, מדובר בסרטון של כ-4 דקות שבו מקבלים הסבר פשוט וברור לגבי האפשרות של כל אדם במדינת ישראל לפתוח עסק חדש בעזרת הלוואה בערבות מדינה. אז אם חושבים שאתם מעוניינים לקבל הלוואה לפתיחת עסק, ואינכם רוצים להיות שכירים ולהיות תלויים בבעל עסק אחר שיתן לכם משכורת שאינה מתאימה ליכולות שלכם, שהניסיון שלכם הוא גדול, ואתם בשלים למהלך אז יש לכם את האפשרות להתקדם. ניתן כאן מספר דוגמאות של יזמים שקיבלו את ההזדמנות לפתוח עסק, יזם שעבד כשיר במשך למעלה כעשרים שנה כשכיר, שרצה לרכוש משאית עם מנוף להובלת חומרי בניין והיה זקוק להלוואה של 220 אלף שקלים, יזם שעבד 12 שנה בקו חלוקה של מוצרי חלב כשכיר, וכל מה שהוא היה זקוק לו זה 200 אלף ₪ לרכישת משאית להובלה בקירור, כי החברה שמעוניינת לתת לו את הזיכיון לא ביקשה ממנו אפילו דמי זיכיון, אלא רק שיקנה משאית, ההבדל מבחינתו של היזם הוא אדיר, המקום לקבל משכורת של 9 אלף ₪ בחודש הוא מקבל היום כעצמאי שכר מינימלי חודשי של מעל 25 אלף ₪, והכל תמורת אותה עבודה בדיוק. אותם שעות עבודה, אותו מסלול נסיעה שהיה לו בעבר הוא מקיים אותו היום, אותם לקוחות שהיו בעבר, עכשיו הם לקוחותיו. ומהו כל ההבדל? הלוואה בערבות מדינה שמאפשרת לו לרכוש משאית ולהשתכר כמו שמגיע לו. דוגמא נוספת של יזם שהיה טבח במשך 12 שנה באחד מבתי המלון הגדולים בתל אביב, הטבח שעבודות המטבח שלו פיארו את שולחנות אורחי המלון במשך שנים, שכל מנה שלו היא מודל יפיפה, שהתמונות המרהיבות של הארוחות שלו פיאר את אלבום התמונות שלו, שאורחי המלון התענגו על עבודותיו במשך שנים, והוא נהנה ממשכורת של כ12 אלף שקלים. שהיא משכורת נאה, אבל הוא החליט לפתוח מסעדה צרפתית – איטלקית שאפשרה לו הכנסה ורווח של מעל 30 אלף ₪ בחודש. דוגמא נוספת היא של שני יזם שעבד במשך 13 שנה כטבח באחת מהרשתות הגדולות, הטבח ייצר בעצם את כל מוצרי המאפה לכל סניפי הרשת והם נשלחו לסניפים השונים למכירה. ואכן היזם החליט שהוא מעונין לפתוח סניף של הרשת שבה הוא עבד בעיר מגוריו. לאחר קבלת הלוואה לפתיחת עסק חדש מהקרן בערבות מדינה היזם התחיל לעבוד כעצמאי, ואפילו הרוויח מכך שהוא התקרב לאזור מגוריו.
המסלול הרביעי של "הלוואות בערבות מדינה קורונה"
מסלול הלוואות בערבות מדינה חדש של הון חוזר שנולד בתקופה האחרונה הוא מסלול "הלוואות בערבות מדינה קורונה". זהו מסלול שבו המדינה מוכנה לתת לבעל עסק הלוואה בערבות מדינה עבור נזק שנגרם לעסק שלו, מהו אותו נזק? הנזק יכול להיגרם מסיבות שונות: תשלומי שכירות וארנונה בקניון סגור, חנות נעליים שנמצאת ברחוב ראשי והוא סגור מאחר והחוק קבע שבימים אלו היא צריכה להיות סגורה. חנות למכירת סביח שעובדת 20 שנה יפה ואין לה בעיות בכלל ופתאום בעל העסק צריך לסגור את החנות שלו, ולהמשיך לשלם לספקים, תשלומים של צקים שהוא נתן בעבר לספקים שלו ועכשיו הם פודים אותם, אולם אצלו התזרים עצר כי הלקוחות נמצאים בבתיהם ואינם יוצאים. זה לא משנה שהחנות נפתחה כבר. אבל הנזק נגרם. לאותה חנות יש חובות לספקים מאחר ונהוג לעבוד בתחום בתנאי תשלום של שוטף + 30, 60 וגם 90, בעלת חנות אופנה שיש לה שתי חנויות מצליחות שנים רבות ועכשיו יש לה חובות לספקים, תשלומים קבועים לקניון של שכירות, תשלומי ארנונה וכדומה, כאן זה הרבה יותר ברור וכנראה רוב הלקוחות מגישים את הקשת ההלוואה בצורה נכונה, אבל עדיין תמיד שווה לבדוק את ההתאמה על מנת למנוע טעויות ולקבל את ההלוואה במהירות ולהמשיך הלאה אל מעבר למשבר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה