זהירות, רותח: 6 המקצועות הרותחים בתחום ההייטק

חולמים על קריירה בתחום ההייטק? רוצים לדעת באיזה תחום יהיה לכם הכי משתלם/ מעניין/ מאתגר להתמחות? קבלו את 6 המקצועות הרותחים ביותר כיום בתחום ההייטק

תחום ההייטק נמצא כל הזמן בהתפתחות וצמיחה, ואף אחד לא רוצה להישאר מאחור. בין אם אתם עושים את צעדיכם הראשונים בתחום או מבקשים לקחת את הקריירה הקיימת שלכם בענף ולמקד אותה לכיוון קצת אחר, כדאי שתדעו מהם המקצועות המובילים ביותר בתחום כיום.
מקצועות אלו הם הנמצאים כיום בחוד החנית של התפתחות התחום, ובהם תמצאו סביבת עבודה מעניינת, מאתגרת, יצירתית וחדשנית, זאת לצד שכר ותנאים מהטובים במשק, והבטחה שכל מקום עבודה שתרצו יזנק עליכם כמוצא שלל רב, הן בשל הכישורים האישיים שלכם והן בשל הביקוש הרב למקצועות אלו, אשר נדמה שרק ממשיך לעלות.
1. סייבר ואבטחת מידע
אחד התחומים הבולטים ביותר בענף ההייטק הישראלי והעולמי, תחום שיופיע מאות פעמים בכל לוח דרושים הייטק שרק תפתחו, הוא תחום הסייבר ואבטחת המידע. ככל שהעולם הולך והופך ממוחשב יותר, וחלק ניכר יותר מהזיכרונות שלנו, העבודה שאנחנו עושים, והנתונים הכלכליים, הרפואיים והאישיים שלנו נשמרים באמצעים ממוחשבים, כך גדלים גם האיומים. חברות, ארגונים, גופים המחזיקים במידע רגיש ומשרדים ממשלתיים נמצאים כולם תחת איומים הולכים וגדלים של טרור סייבר, בין אם הוא על רקע פלילי, מסחרי או לאומני.
כבר מאמצע העשור האחרון דווח בכל העולם על מחסור חמור באנשי סייבר ואבטחת מידע, המבוקשים לא רק בחברות העוסקות בפיתוח ומחקר בתחום אלא גם לחברות מסחריות רבות המחזיקות במחלקות סייבר ואבטחת מידע משלהן. 2020 נפתחה עם פריחה גדולה של סטרטאפים בתחום ופיתוח טכנולוגיות חדשות בקצב מסחרר. כל המגמות מצביעות על המשך ביקוש גבוה בתחום גם בשנים הקרובות.
מבחינת שכר, משכורת התחלתית בתחום יכולה להגיע ל-15 עד 20 אלף שקלים בחודש, ולאחר מספר שנות וותק עשוי השכר החודשי לעלות בכ 10 אלף שקלים.
2. מפתח Python
שפת הפיתוח Python היא אחת השפות המובילות בענף, המובילה את תחום ה- Data Science ונחשבת לאחת השפות האהובות ביותר על ידי מפתחים. קל מאוד ללמוד אותה והיא מצוידת במאגרים שלמים של חבילות תוכנה ובקהילת מפתחים פעילה ותומכת.
השפה, ששימשה לבניית YouTube, Instagram, Pinterest ו- Spotify, נכנסה בשנים האחרונות לתחום ה- Machine Learning ונהנתה בעקבות כך לפופולריות מחודשת. נכון לסוף העשור, פייטון היא מחמש שפות הפיתוח המבוקשות ביותר, ואחת משתי שפות הפיתוח בהן משתמשים הכי הרבה בראיונות עבודה לצורך בחינת כישוריהם של מועמדים פוטנציאליים.
השכר הממוצע בשוק למפתחי פייטון זכה לעלייה קלה לקראת סוף העשור ועומד על סביב 20,000 אלף שקלים בחודש למפתח בתחילת דרכו, ומעל 30,000 אלף שקלים, למפתחים בעלי 5 שנות ותק ומעלה או למפתחים בתפקידים בכירים.
3. מפתח Java
אחת הדרכים להתרשם מהביקוש הגדול למפתחי java היא להיכנס ללוח משרות android ולהבין ששפה זו היא תנאי הכרחי כמעט בכל משרה. כבר שנים שמפתחי השפה זוכים לביקוש גבוה, ואחרי פיתוח טכנולוגיות שהפכו לחלק בלתי נפרד מחיינו כמו העלאת תמונות לרשת או ביצוע סיורים וירטואליים, עוסקים כיום בעיקר בפיתוח אפליקציות android.
נכון לסוף 2019 היתה Java אחת מחמש שפות הפיתוח המבוקשות ביותר בחברות הייטק בישראל, לאחר עשור שלם בו שמרה על מעמד זה. את עבודתם יתחילו מפתחי Java היום עם שכר של קרוב ל-20 אלף שקלים לחודש, ותוך מספר שנים יוכלו להגיע ל-35 אלף שקלים בחודש ויותר.
4. מפתח C++
אל תתנו לכל השפות הצעירות בשוק לבלבל אתכם – מפתחי C++ הם עדיין מהמפתחים המוערכים והמבוקשים ביותר בתחום ההייטק, ולמרות שנדמה שמקצועות חדשים רבים מאפילים עליהם, הביקוש למפתחי השפה נמצא בעלייה. זאת אולי כיוון שמדובר בשפה שהיתה הבסיס להתפתחותן של שפות רבות אחרות, כך ששליטה גבוהה בה מבטיחה התמצאות מהירה וקלה יחסית גם במגוון שפות אחרות.
את 2019 סיימו מפתחי C++ עם שכר התחלתי של 16-19 אלף שקלים, בעוד שמפתחים בעלי 5 שנות וותק בתחום נהנו ממשכורת של 25-35 אלף שקלים בחודש.
5. מפתח Mobile
אין צורך להסביר מדוע מפתחי מובייל הם בין אנשי המקצוע המבוקשים והעסוקים ביותר בתחום ההייטק כיום. קידום תשתיות דיגיטל והגדלת נוכחות בתחום המובייל הם כיום אחת המטרות החשובות ביותר עבור כל חברה, ארגון ובית עסק, ובהתאם נמצא גם הביקוש למקצוענים בתחום זה בעלייה מתמדת ויציבה.
מגוון מקומות העבודה האפשריים הוא רחב, ונע מסטרטאפים חדשניים לחברות פיננסיות וארגונים ממשלתיים המבקשים לפתח אפליקציות לניהול שירותיהם. התחום דורש יצירתיות והבנה במספר רב של תחומים משיקים, והעבודה עצמה מגוונת ולא משעממת לרגע.
בנוסף לכך, השכר לא רע בכלל, בהתאם לביקוש הגבוה. מתכנת Mobile מתחיל יזכה לשכר של 17-20 אלף שקלים, אשר יקפוץ ביותר מ-10,000 שקלים בחודש תוך שנות ניסיון בודדות בלבד.
6. מפתח Angular
בכל ההתייחסויות לעשור החולף, שם בולט במיוחד היה שפת הפיתוח JavaScript. את ההשפעה העצומה של השפה על ענף ההייטק ניתן לשייך לשתי שפות בת, AngularJS ו- Node.js, אשר הפכו את JavaScript לשפה שמשמשת גם את צד ה- Client וגם את צד ה-Server, ובהתאם את מפתחי האנגולר וה- Node.js לחלק מהמפתחים המבוקשים ביותר במשק, אשר צפויים ליהנות מביקוש גבוה גם בשנים הקרובות.
מפתח Angular המעוניין להיכנס לתחום יכול לצפות בתור התחלה לשכר חודשי של 17-19 אלף שקלים, ותוך 3-5 שנים לזינוק של כ-10,000 שקלים נוספים מדי חודש.

 
אז הסירו אבק מהלפטופים, וצאו ללמוד ואם אתם כבר בסיומו של תהליך הלימוד ומחפשים את ההתפקיד הראשון הוא לשדרג את הקריירה שלכם, מוזמנים לשלוח לנו קורות חיים ואנחנו יותר מנשמח להוביל את אתכם לשלב הבא בקריירה.
המאמר נכתב על ידי שלומית כהן – מנהלת הגיוס בחברת גוטפרינדס המתמחה בהשמה להייטק.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות