שעוני וינטג', האופנה לעולם נשארת
אחת התופעות המעניינות ביותר בעולם האופנה, תכשיטים וריהוט היא המשיכה לפריטי וינטג' שונים, לכן בכל העולם אפשר למצוא בכל שנה עשרות ירידים, תערוכות, מפגשי אספנים, מכירות פומביות של מוצרי יד שנייה עתיקים כאלה ואחרים,כאשר אחד החפצים הפופולריים והנחשקים ביותר אלו הם שעוני הוינטג'.בישראל קיים מזה שלוש שנים בית מכירות פומביות באינטרנט לשעונים כאלה watch collect ומעכשיו הם מקבלים בית פיזי של ממש.
בימים אלו נפתח בקניון "ארנה" בהרצליה, בצמוד למרינה המרהיבה, בית המכירות לשעונים שלא נס ליחם.
בית המכירות ישמש מוקד עליה לרגל לכל חובבי ואספני השעונים, שם יוכלו לקנות ולמכור שעוני וינטג' בני עשרות שנים ויותר, לבצע החלפות וקונסיגנציה, לקבל ייעוץ והערכות שווי, ובנוסף למסור שעונים לתיקון וליטוש.כל זה בנוסף למכירות הפומביות כמובן שימשיכו כרגיל ובתנופת יתר.
מי שהגה את הרעיון ועומד מאחורי המיזם המלהיב הוא שם מוכר מעולם המשפטים ושידורי הספורט, עו״ד קמי ברץ.
על תחביבו המיוחד הוא סיפר: "לאורך שנים וגם בעקבות טיולי בעולם כשדר התוודעתי לעולם יחיד ומיוחד, עולם של אספנות ונקשרתי במיוחד לשעוני הוינטג' השונים.
התחלתי לאסוף ולשמור שעונים מכל מיני סוגים ובמקביל טיפחתי קשר ישיר עם לא מעט אספנים וסוחרים, בעיקר מישראל.
הרגשתי שיש צורך ודרישה מצד רבים אשר מתעניינים בתחום
לפתוח מקום שיהווה מרכז מפגש לכל מי שאוהבים את התחביב, שם תחת קורת גג אחת יוכלו לקנות, למכור, להחליף, לתקן, לחדש ולהתייעץ".
מקמי למדנו שאחד הדברים המאפינים שעוני וינטג' שונים ובתוכם שעוני אספנות הוא שלא רק שהם אינם מאבדים מערכם לאורך השנים, אלא זה עולה ומרקיע שחקים, כך שמעבר לתחביב ואהבה מדובר גם בהשקעה כלכלית כדאית, כזו שאין בה סיכונים.
מי נחשבים לשעוני וינטג'?
כל השעונים שיוצרו לפני 40 שנה ויותר, רובם בעלי מנגנון מכני של מתיחה או אוטומטית ורבים מהם גם נעשו בעבודת יד.
כל שעון ישן שעבר חידוש של הלוח או צבע נחשבים פחות, אלו שנשמרו אותנטיים לחלוטין הם בעלי הערך הגבוה ביותר, בעיקר אם מצורפת ניירת וקוספה מקורית שמעידים על כך.
"אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל לאחור לא הייתי מוכר חלק מהשעונים שהיו ברשותי לאורך השנים", סיפר קמי ברץ והוסיף, "מעולם לא הצטערתי על שעון שרכשתי ולאסוף שעונים בעלי ערך נוסטלגי זה דבר שממלא אותי באושר".
על שעוני וינטג' עם קשר ישיר לישראל הוא מספר בעיניים בורקות מהתרגשות: "ישנם שעונים שהוענקו לטייסי חיל האוויר מסוג אומגה סימאסטר 120 וללוחמי שייטת 13 מסוג אטרנה קונטיקי) לפני שנים, אלו נחשבים אספניים במיוחד ומבוקשים לא רק בארץ אלא גם בעולם כולו,הערך שלהם הוא של אלפי דולרים וקשה מאוד להשיגם".
יחד עם זה אין נוסחה קבועה לערך ומחיר של שעון משום שאלו נקבעים על פי היצע וביקוש של אהבה וצורך נפשי, דבר אשר הופך את עולם האספנות לכל כך מרתק.
עשה לכם חשק לראות וללמוד מקרוב?
בבית המכירות watch collect לשעוני יוקרה ואספנות בקניון "ארנה" בהרצליה מחכים לכם בזרועות פתוחות.
לתיאום פגישה ופרטים נוספים ניתן להתקשר: 054-6699222
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה