בלומברג
צילום: Raylipscombe; istock

מניו יורק ועד לונדון - אלו הערים בהן תמצאו את עשירי העולם

על פי דו"ח העושר של נייט פרנק, האולטרה-עשירים מרוכזים ב-10 ערים בולטות בעולם. ניו יורק היא העיר האמריקאית היחידה בעשירייה המובילה
Bloomberg |

עם המטוסים הפרטיים שלהם והבתים המרובים, האנשים העשירים בעולם הם גם אלו שהייתם מצפים שינועו ממקום למקום יותר מכולם, אך עם זאת, על פי דו"ח העושר של Knight Frank, לכמחצית מאוכלוסיית העילית הזו יש את המגורים העיקריים שלהם בתוך קבוצה של 10 ערים בלבד.

על פי הדו"ח, לונדון, טוקיו וסינגפור הן ביתם של רוב האנשים אשר מחזיקים בהון של לפחות 30 מיליון דולר. אף על פי שארה"ב היא הכלכלה הגדולה בעולם, ניו יורק היא העיר היחידה בעשירייה המובילה.

הנתונים בדו"ח מדגישים את ריכוזם של האנשים האמידים ביותר במטרופולינים הגדולים. הזדמנויות עסקיות, אורח החיים, בתי החולים ותשתיות התחבורה הם כל הגורמים שמושכים את העשירים לערים הגדולות. למרות הבקרזיט, זה נכון במיוחד לגבי לונדון - המרכז הפוליטי והפיננסי של בריטניה, ומרכז העושר הגבוה בעולם - שבו קוני הנכסים הזרים התמודדו עם ביקורת על כך שגרמו העלאת מחירים. העשירים של לונדון כוללים את בני משפחת ראוזינג המיליארדרים, שבבעלותם את חברת האריזות טטרה לבאל, ואת בעל הקרקע של שכונת צ'לסי, צ'ארלס קדוגן.

"לונדון ייחודית מאוד", לדבריו של ליאם ביילי, ראש מחלקת המחקר למגורים של נייט פרנק. "אין עיר אחרת שמשתווה אליה כרכזת עולמית עבור כל כך הרבה מגזרים".

על פי דו"ח העושר, בעולם ישנם כמעט 200 אלף אנשים אולטרה-עשירים, כאשר יותר משני שלישים מהם ממקומים ברחבי אסיה, אירופה וצפון אמריקה. אירופה היא המרכז האזורי הגדול ביותר לאוכלוסייה זו בעולם, אך עם זאת, יש לציין כי הצמיחה בכלכלות באסיה הובילה לכך שלראשונה השנה יהיו באיזור יותר מ -20 מיליון בני אדם בשווי של לפחות מיליון דולר.

ויסקי, מכוניות הצמיחה הכלכלית של אסיה הפכה אותו למקור הגדול ביותר של מיליארדים חדשים והגדילה את השקעות היוקרה בעולם. בשנה שעברה, רוכשי הנכסים מסין ומהונג קונג היו אחראים לכרבע מרכישות הבתים בלונדון בשווי של לפחות 2 מיליון ליש"ט (2.6 מיליון דולר), לפי נייט פרנק, כמעט כפול משנתיים קודם לכן. העשירים של האזור גם הגדילו את הביקוש לאספנות יוקרה, ודחפו את מדד הRare Whiskey 100- של נייט פרנק ב-40% בשנה שעברה.

בנוסף, גם מכירות של מכוניות אספנים ואמנות הגיעה לשיאים חדשים ב 2018, כשבלטו במיוחד המכרז בו נמכרה מכונית של פרארי מדגם GTO 250  תמורת סכום שיא של 48 מיליון דולר, ומכירה של ציור של הוקני, תמורת 90.3 מיליון דולר – הסכום הגבוה ביותר ששולם אי פעם עבור יצירה של אמן חי.

"הטיסות הישירות בין אדינבורו לבייג'ינג מצביעות על הגידול במעמדו של הוויסקי כנכס", אמר ביילי בהתייחסו לנתיבים שהוצגו בשנה שעברה על ידי חברת היינאן הסינית. "האנשים העשירים מקדישים חלק נכבד מהפורטפוליו שלהם לפריטים מוחשיים."

כל הזכויות שמורות לבלומברג 2019.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה