אג"ח ממשלתיות מובילות ראלי גלובלי של משקיעים המבקשים חוף מבטחים
אג"ח ברחבי אירופה וארצות הברית עלו כאשר המשקיעים מחפשים את הנכסים הבטוחים ביותר, על רקע התגברות החששות בקשר לחוסנה של הכלכלה העולמית.
האג"ח הממשלתיות של ארה"ב הובילו את העליות, אחרי יריית הפתיחה של איגרות החוב הממשלתיות של ניו זילנד, שהתחזקו לאחר שהבנק המרכזי של המדינה אותת כי המהלך הבא במדיניות המוניטארית, ככל הנראה, צפוי להיות קיצוץ הריבית. מדד תשואות האג"ח המשיך להיסחר מתחת לאפס, לאחר שהמדינה מכרה אג"ח ל-10 שנים בתשואה שלילית בפעם הראשונה מאז 2016.
האג"ח עלו חזק בשבוע החולף כאשר גל של הצהרות יוניות (תמיכה בהורדת ריבית) שטף את הבנקים המרכזיים בעולם על רקע התגברות החששות מפני כניסה למיתון. נשיא הבנק המרכזי של אירופה, מריו דראגי, אמר כי הסיכונים לגוש האירו ימשיכו לאיים על השווקים, כל זמן שהתגברות קצב האינפלציה תתעכב.
אג"ח ממשלתיות של גרמניה ל-2029 נמכרו בתשואה שלילית של 0.05% לעומת תשואה של 0.12% במכרז הקודם.
"הבנקים המרכזיים שמבקשים ללחוץ על כפתור ההקלה מרמזים שזה לא יהיה רק הבנק המרכזי של יפן וה-ECB שנקלעו למלכודת נזילות", אמר פיטר צ'אטוול, מנהל אסטרטגיית ריבית אירופאית במיזוהו אינטרנשיונל. "להערכתנו השוק השורי באירופה צפוי להימשך בעתיד הנראה לעין. למשך שנים רבות, לפחות".
התשואה על אג"ח אמריקאיות ל-10 שנים ירדה ב-5 נקודות בסיס לרמה של 2.37%, זוהי הרמה הנמוכה ביותר מאז דצמבר 2010. התשואות של האג"ח הממשלתיות של גרמניה ירדו ב-3 נקודות בסיס לרמה שלילית של 0.05%, ואילו האג"ח הממשלתיות המקבילות בניו-זילנד נסגרו בתשואה של 1.76%, הרמה הנמוכה ביותר מאז 1985 לפחות.
האג"ח האמריקאיות ל-10 שנים נסחרות כעת בתשואה נמוכה בתשע נקודות בסיס מהאג"ח לשלושה חודשים, באופן אשר מעמיק את היפוך עקום התשואות של ארה"ב, אינדיקטור המשמש באופן נרחב כאמצעי לניבוי התפתחותו של מיתון.
כל הזכויות שמורות לבלומברג 2019
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה