טורקיה מסרבת לרכוש נפט מסעודיה ואיחוד האמירויות
טורקיה מתנגדת לרכוש נפט מסעודיה ומאיחוד האמירויות, בעוד שארה"ב נחושה לצמצם את היצוא מאיראן, כיום הספקית השלישית בגודלה לנפט במזרח התיכון.
"הנפט האיראני הוא לא זול, אבל יש הבדל גדול בינו לבין מחיר הנפט שמגיע מסעודיה ואיחוד האמירויות" אמר שר החוץ הטורקי, מבולוס קאבווסוגלו, הבוקר באנקרה, והוסיף: "ארה"ב לוקחת החלטה ורוצה שכל המדינות יעמדו בה. למה אנחנו צריכים לשלם את המחיר?".
ממשל טראמפ הודיע כי יפסיק את הויתורים שאיפשרו למספר מדינות, וביניהן טורקיה, להמשיך לייבא נפט מאיראן כשנה לאחר נסיגת ארה"ב מעסקת הגרעין של 2015. מזכיר המדינה, מייק פומפיאו, אמר כי הוא בטוח שהשווקים יישארו יציבים כאשר סעודיה ואיחוד האמירויות יבטיחו "אספקה נאותה" של נפט יחד עם ארה"ב.
טורקיה מתנגדת לרעיון של קניית נפט משתי בנות הברית האנטי-איראניות, שקשריהן עם אנקרה לא במצב טוב לאחר רצח, ג'מאל חצ'וגי, בקונסוליה של הממלכה באיסטנבול באוקטובר אשתקד. טורקיה גם התנגדה נחרצות לסנקציות האמריקאיות על איראן, כאשר הנשיא רג'פ טייפ ארדואן אמר בשנה שעברה כי "סנקציות כאלה נועדו להטות את האיזון בעולם" ולהפר את החוק הבינלאומי ואת הדיפלומטיה.
איראן וטורקיה מתכננות להקים מנגנון פיננסי כדי לעקוף את הסנקציות האמריקאיות על הרפובליקה האיסלאמית, אמר שר החוץ האיראני, מוחמד ג'וואד זריף, לאחר ביקור באנקרה בשבוע שעבר. טורקיה מצידה מגנה על הסחר עם שכנתה המזרחית כצורך אסטרטגי, אך פתיחת חזית עם ארה"ב עלולה להיות מסוכנת, שכן אנקרה נאבקת להבטחת שחרורו של בנקאי בכיר טורקי שהורשע בניו יורק כשסייע לאיראן להתחמק מסנקציות אמריקאיות.
בנוסף, פיצוץ הסנקציות האמריקניות נגד איראן עלול לפגוע גם בכלכלת טורקיה, שנכנסה למיתון הראשון שלה בעשור האחרון, עם עליית מחירי הנפט. האפשרות למחירים גבוהים יותר או לסיכון לעימות עם ארה"ב אינה בשורה טובה למטבע הטורקי, שכבר ספג שבועות של חוסר יציבות.
"טורקיה עלולה למצוא את עצמה במצב קשה מאוד בזמן שהאינפלציה תישאר גבוהה עד קרוב ל -20%", אמר פיוטר מאטיס, אנליסט בלונדון. "הנפט האיראני יכול להוות מקור לדיפלומטיה נוספת בין אנקרה לוושינגטון, כשהיחסים כבר מתוחים בגלל התעקשותה של טורקיה על רכישת מערכת הגנת הטילים הרוסית".
עם זאת, סין, הודו וטורקיה אינן חייבות בהכרח להביא את יבוא הנפט האיראני לאפס, וארה"ב תידרש לשאת ולתת על תנאי נסיגתן מאיראן או שתהיה מוכנה להתמודד עם אי-ציותן, כך על פי דו"ח של ריצ'רד נפיו, שפורסם על ידי אוניברסיטת קולומביה על מדיניות האנרגיה הגלובלית. על רקע הדברים, מניית בית הזיקוק הטורקי Tupras Turkiye רשמה הבוקר ירידה של 2 אחוזים באיסטנבול.
איראן אחראית רק קצת יותר מ 12 אחוזים מייבוא הנפט של טורקיה, על פי הנתונים הרשמיים האחרונים. עיראק היא הספקית הראשית עם כמעט 24 אחוזים, ואחריה רוסיה עם 15 אחוזים. ערב הסעודית מדורגת במקום ה-8 עם 4.3%. מארה"ב טורקיה מייבאת רק סולר.
"בתי הזיקוק שלנו אינם תואמים את הנפט שנרכש משם", אמר קאבווסוגלו בהתייחסו לנפט שמגיע מסעודיה ומאיחוד האמירויות", והוסיף, "הטכנולוגיה שלהם צריכה להיות משודרגת. ובשביל זה, הם צריכים להיות סגורים לזמן מסוים. מצד שני, זה גם יקר ".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.שוב האיסלם הקיצוני מרים ראשמני 24/04/2019 14:23הגב לתגובה זו0 0זאת טורקיה , זה ארדואן איסלמיסט פנאט מסוכן, הלוואי שהכלכלה הטורקית תתפרק כי גם כעת היא גוססת ואז הטורקי העממי המובל כמו צאן ירים ראשויעיף את האיסלאם הפנאטי כולל ארדואן טורקיה, חיזבאלללה, אירן, חאמס זה מאותו גזע ואת הגזע הזה חייבים לכרותסגור