קים גו'נג און ופוטין נפגשו וידונו בסוגיית הגרעין מול ארה"ב
קים ג'ונג און נפגש עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לראשונה הבוקר, כאשר המנהיג הצפון קוריאני מבקש סיוע דיפלומטי כדי לעזור לו למצוא מוצא מהקיפאון בשיחות הגרעין עם דונלד טראמפ.
הבוקר, כשהוא מחויך, יצא קים מהלימוזינה שלו באוניברסיטת המזרח הרחוק הפדרלי בוולדיווסטוק ברוסיה ונפגש עם את פוטין, שחיכה לו. השניים לחצו ידיים, החליפו כמה מלים ואחר כך בירכו זה את משלחתו של זה לפני שהתחילו את שיחותיהם.
"אני מאמין שהפגישה הזאת תהיה פרודוקטיבית בזמן שהעולם כולו מתמקד בחצי האי הקוריאני", אמר קים לפוטין. "אנחנו יכולים לחלוק את דעתנו ולסקור באופן מקיף את המצב של חצי האי".
המנהיג הצפון קוריאני צפוי להדגיש את תמיכת עמיתו בקרמלין על הקלת הסנקציות הבינלאומיות על כלכלתו הזעירה והמרופפת בפגישתם באי הרוסי. קים, שהגיע אתמול בשיירה משוריינת, לא נפגש עם המנהיג הרוסי מאז עלייתו לשלטון ב -2011.
עבור פוטין, אירוחו של קים נותן לו הזדמנות להישאר שחקן בסכסוך הביטחוני שמונהג בעיקר על ידי ארה"ב וסין. רוסיה עשויה להציע חזרה לשיחות בנושא הגרעין, שיכללו את רוסיה ויפן, כמו גם את סין, את ארה"ב ואת שתי הקוריאניות.
פוטין אמר לקים כי הביקור "יעזור לנו להבין טוב יותר את הדרכים לפתרון המצב בחצי האי הקוריאני, מה נוכל לעשות ביחד, ומה רוסיה יכולה לעשות כדי לתמוך בתהליכים החיוביים האלה, שקורים עכשיו".
בעוד שרוסיה הזמינה את קים ג'ונג און לביקור לפני כמעט שנה, המנהיג הצפון קוריאני קיבל את ההזמנה רק אחרי הפסגה השנייה שלו עם טראמפ שהתמוטטה בחודש פברואר ללא הסכמים על הסנקציות או על פירוק הנשק של קים. עם זאת, לא סביר להניח שפוטין יפר את הסנקציות של האו"ם ויועץ מדיניות החוץ הרוסי יורי אושקוב אמר כי שני המנהיגים לא יעשו שום הצהרות משותפות או יחתמו על ההסכמים.
"זהו למעשה מופע-צד בסאגה המתמשכת בין פיונגיאנג לוושינגטון", כתב דימיטרי טרנין, ראש מרכז קרנגי במוסקווה. "רוסיה תבקש להשיג נקודות דיפלומטיות על ידי הוכחת הרלוונטיות שלה, וצפון קוריאה, על ידי הצגת אפשרויותיה".
קים צפויה לחפש את עזרתו של פוטין בגזרת הסחר המרכזי בין המדינות - עובדים אורחים צפון קוריאנים – אופרציה שתפסיק לפעול עד סוף השנה בשל סנקציות של האו"ם. צפון קוריאה שלחה עשרות אלפים מאזרחיה במשך השנים למקומות כמו רוסיה וסין עבור עבודה ידנית, דבר שייצר לה יותר מ 500 מיליון דולר בשנה במטבע חוץ חיוני - או 1.5 אחוזים מכלל הכלכלה שלה.
"צפון קוריאה רואה ברוסיה מקור לסיוע כלכלי", אמר ג'ורג'י טולוריאיה, ראש המרכז לאסטרטגיה אסיאתית במוסקבה. "אבל אין סיכוי להתקדם עם זה כי משטר הסנקציות אוסר את פרויקטים ולרוסיה פשוט אין את המשאבים".
קים לקח את הרכבת האישית שלו מעבר לגבול ביום רביעי, שם קיבלו את פניו נשים צעירות בתלבושות עממיות עם מנחות רוסיות מסורתיות של לחם ומלח .
המסע לרוסיה מגיע לאחר שקים אמר מוקדם יותר החודש שהוא מוכן לפגוש טראמפ שוב כל עוד ארה"ב תציע תנאים מקובלים לעסקה עד סוף השנה. בשנה שעברה האשימה ארה"ב את רוסיה בהפרת הסנקציות בכך שהיא סייעה בהעברת ספינות צפון קוריאניות, ולא עשתה מספיק כדי להפסיק את השימוש בעובדים צפון קוריאנים. רוסיה הכחישה את ההאשמות.
רוסיה תמכה מזמן בשיבה לשיחות של שש מדינות, שהניבו בזמנו את העסקה לסגור את המפעל הגרעיני העיקרי של צפון קוריאה בתמורה לסיוע באנרגיה. העסקה התמוטטה אחרי שארה"ב ואחרים החליטו כי פירוק המלאי הגרעיני המיוצר על ידי פיונגיאנג אינו שלם, בעוד שמשטרו של קים התלונן כי הסיוע מגיע לאט מדי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה