תרזה מיי פיטרה את שר הבטחון בטענה שהדליף שיחות פנימיות

ראשת ממשלת בריטניה פיטרה הבוקר את שר הבטחון שלה לאחר שזה חשף לטענתה דיונים סודיים שנגעו בחברת הוואווי ופעילותה בבריטניה. ווילאמסון הכחיש בתוקף
 | 
telegram

ראשת ממשלת בריטניה, תרזה מיי, פיטרה הבוקר את שר הבטחון שלה לאחר שזה חשף דיונים סודיים שנגעו בחברת הוואווי ופעילותה בבריטניה.

גאווין וויליאמסון, מפקד כוחות המשטרה לשעבר של ממשלת בריטניה, ששמו התפרסם בעקבות חשיפה שהוא שומר עכביש טרנטולה על שולחנו, הכחיש בתוקף שהוא אחראי לדליפה מהפגישה של המועצה לביטחון לאומי של בריטניה.

חשיפת פרטי השיחות, תוך שעות ספורות מסיום הפגישה, הוביל לזעם אצל אנשי הביטחון והוביל את השרים לדרוש ממיי לבצע חקירה, כשלטענתם ההדלפה בוצעה כדי לפגוע במפלגה השמרנית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הדלפות אינן דבר חדש לראשת הממשלה, שכבר רגילה להדלפות מישיבות הממשלה בנוגע לברקזיט, אבל כאן מדובר בעניין של ביטחון לאומי.

מזכיר הממשלה, מארק סדיוויל, פתח בחקירה, ובמפגש עם ויליאמסון ביום רביעי בערב, אמרה מיי למזכיר ההגנה שלא שיתף פעולה בחקירה כמו לאחרים.

"הבאתי לך את המידע העדכני ביותר של החקירה, אשר מספק ראיות משכנעות המצביעות על אחריותך לחשיפה בלתי מורשת של מידע," כתבה מיי במכתב הפיטורים לויליאמסון. "אין גרסה אחרת של האירועים שמסבירה את הדליפה הזו".

ווילאמסון מכחיש
וויליאמסון הכחיש שהוא אחראי לדליפה במכתבו למיי. יש לציין כי זה נדיר ששרים יפוטרו, ובמצב רגיל הם מקבלים הזמנה להתפטר.

"אני מעריך את הצעתך לתת לי את האפשרות להתפטר, אבל להתפטר משמעו לקבל את העובדה שאני, עובדי המדינה שלי, היועצים הצבאיים שלי או הצוות שלי היו אחראים, וזה לא המקרה", כתב. מאוחר יותר אמר ויליאמסון לרשת "סקיי ניוז שהוא "נדפק לחלוטין" והוא נשבע  בחיי ילדיו שהוא לא הדליף את השיחה על הוואווי.

דובר מטעם הממשלה אמר כי שאלת ההליכים הפליליים אינה תפקידה של הממשלה, ומבחינת ראשת הממשלה, העניין סגור. על פי דיווח מרשת "טלגרף", וויליאמסון אמר שהוא יקדם בברכה כל חקירה משטרתית, משום שזו תוכיח את חפותו.

יוצא  משליטה
המהלך של מיי מגיע לפני הבחירות המקומיות, שבו חברי מפלגתה צפויים לעמוד בפני שאלות נוקבות על כישלונם במהלך הברקזיט. מפלגת העבודה באופוזיציה אמרה כי הדבר רק מדגיש את חוסר הסדר במפלגה.

הפגישה ממנה דלף המידע עסקה בתוצאות של סקירה בת שישה חודשים בנוגע לשרשרת האספקה ​​של רשת התקשורת בבריטניה, כולל תפקידה של הוואווי בפריסת רשתות הדור החמישי במדינה. בריטניה צפויה להקשיח את הכללים שבהם פועלת החברה הסינית בתחומה ולעצור את ההגבלות מול החברה.

המתחים מול בעלות הברית
הסוגיה חילקה למעשה את הפוליטיקאים במדינה, בעוד שבעלות בריתה של בריטניה צופות היטב מהצד. נזכיר כי ארה"ב הזהירה את המדינות שלא להשתמש בציוד של הוואווי או  ספקים סיניים אחרים. הוואווי מצידה הכחישה כי הציוד שלה משמש לריגול.

ויליאמסון ניסה בעבר להשתמש בעימות עם סין כדרך לאשר את מינויו כשר הבטחון. בחודש פברואר הוא איים לפרוס ספינת מלחמה באסיה במסעו, ואמר כי זו תהיה הפגנת כוח נגד שאיפותיה הטריטוריאליות של סין באזור.

הממשל הסיני האשים את ויליאמסון בחזרתו ל"מנטליות של המלחמה הקרה", ושר האוצר, פיליפ המונד, נאלץ לבטל את המסע לסין לאחר מכן. וויליאמסון ידוע גם בכך שהשתלח בעיתונאים ואמר שרוסיה צריכה "להתעסק בענייניה ולשתוק".

ווילאמסון בן ה-42 היה יועצה המהימן הן של מיי והן של קודמה בתפקיד, דיוויד קמרון. במשך שלוש שנים הוא היה מזכיר המפלגה הפרלמנטרית של קמרון, והיה אחראי על ניהול קשריו עם המחוקקים.

כאשר הפכה מיי לראש ממשלה בשנת 2016, היא מינתה וויליאמסון לממונה על עקרונות המפלגה,  וכאשר איבדה את הרוב שלה בבחירות הכלליות בשנה שלאחר מכן, הוא ניהל את העסקה עם האיחוד הדמוקרטי של צפון אירלנד שאיפשר לה להישאר בתפקיד.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות