סין קנסה את פורד באשמת אי-אמון והפרה של הגבלים עסקיים
סין קנסה הבוקר את שלוחתה של פורד מוטורס האמריקאית במדינה באשמת אי-אמון ובטענה שזו מפרה הגבלים עסקיים, והוסיפה למתחים ההולכים ומתעצמים בין שתי המעצמות.
צ'נגן פורד (השלוחה הסינית של פורד בסין) תקנס בכ-162.8 מיליון יואן (23.6 מיליון דולר) בטענה שהגבילה את מחירי המכירה של הקמעונאים בעיר צ'אנגצ'ינג מאז 2013, כך על פי הצהרתו של הרגולטור הסיני. הסכום שווה ערך ל-4% ממכירותיה השנתיות של פורד בצ'אנגצ'ינג.
בשבוע שעבר הודיעה סין כי היא חוקרת את חברת FedEx בטענה למשלוחים "לא תקינים", מהלך שהוגדר על ידי סוכנות הידיעות הממשלתית כאזהרה של בייג'ין לאחר שממשלת טראמפ הכריזה על איסור על קיום עסקים עם ענקית התקשורת הסינית וואוויי. סין איימה בנוסף גם ליצור "רשימה שחורה" של חברות הפוגעות באינטרסים של החברות המקומיות.
למרות שסין לא פירטה אודות קשר כלשהו בין הקנס למתחים מול ארה"ב, "קשה לראות אותו כבלתי קשור", אמר אנדרו פולק, ממייסדי חברת המחקר "טריוויום צ'יינה" בבייג'ין. "בשלב זה אני חושב שההנחה הבסיסית שלנו צריכה להיות שאין צירופי מקרים".
פורד אמרה בהצהרתה כי היא מכבדת את החלטת סין וכי השלוחה הסינית תסדיר את הפעילות במדינה.
כאשר האיומים על הסחר והטכנולוגיה מסלימים, יותר חברות חשופות לסיכון של להתפס במוקד האש. מהלך כזה שבו סין תעשה רשימה של מה שהיא מכנה "ישויות לא מהימנות" פותח את הדלת לסחרור בתעשיית הטכנולוגיה העולמית, מענקיות בארה"ב כמו גוגל, קוואלקום ואינטל ועד לספקים שאינם אמריקאים שניתקו קשרים עם וואוויי, כגון טושיבה וסופטבנק.
בכירים בממשל הסיני אמרו בתחילת השבוע כי הממשלה מתנגדת בתוקף לסמכות השיפוט של ארצות הברית על "וואוויי", תוך הפחתת החששות כי הרשימה המתוכננת של ישויות לא מהימנות תשמש ככלי תגמול נגד ארה"ב במלחמת הסחר.
זו לא הפעם הראשונה שסין תוקפת יצרנית רכבים אמריקאית על רקע מתחים גיאופוליטיים. בשנת 2016, סין קנסה בכ-201 מיליון יואן את ג'נרל מוטורס על הפרות של הגבלים עסקיים. בזמנו, יחסי סין-ארה"ב היו מתוחים לאחר שטראמפ איים במכסים על סחורות סיניות, כשהוא מאשים את סין בגניבה של רחפן של חיל הים האמריקני במים בינלאומיים סמוך לדרום המדינה.
הקנס אמנם מתווסף למצבה הרעוע של פורד בסין, כאשר המכירות שלה ירדו ב-54% בשנת 2018, אבל המהלך מצידה של סין נגד חברות רכבים לא מתיישר עם ההגיון, כיוון שבדרך כלל יצרניות הרכבים חוברות לשותף מקומי, כמו לדוגמה ענקית הרכב הסינית SAIC שפועלת יחד עם ג'נרל מוטורס.
באשר לפדקס, החברה כבר חשה בהשפעת ההאטה הכלכלית בסין בשל המתחים המסחריים והתנצלה על מה שתיארה כטעויות הקשורות לחבילות של וואוויי. חברת ההיי-טק הגדולה ביותר בסין מסרה כי היא בודקת את קשריה עם שירות הדיוור האמריקאי, וזאת כאשר שתי חבילות המכילות מסמכים שנשלחו לוואוויי מיפן הופנו לארה"ב ללא אישור, כך על פי הדיווחים.
סין פתחה בחקירה נגד פדקס בטענה שזו הפרה את החוקים והתקנות במדינה ופגעה בלקוחותיה על ידי שינוע מוטעה של חבילות, כך דיווחה סוכנות הידיעות הסינית שינווואה. סגן שר המסחר, וואנג שוואן, אמר אתמול כי "אין מקום להאשים את סין" על פתיחת החקירה נגד פדקס.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.כשסיןאנונימי 05/06/2019 14:57הגב לתגובה זו0 0מתלוננת על הגבלים עסקייםסגור
-
2.יאללה כאסחזוהי מלחמה 05/06/2019 10:36הגב לתגובה זו0 0מכותסגור
-
1.טראמפ המלעון צריך להבין שכח ייענה בכח.טראמפ הטיפש 05/06/2019 09:59הגב לתגובה זו0 0סין היא לא צפון קוריאה. היא תחתוך לו את הראש המלא טיפשות ויהירות. מדינה עצומה עם עצמה רבה. היא גם לא אירן. אם טראמפ המשוגע יפעיל כח, הוא צריך לצפות לתגובת תכלית, שילמד ממנה לקח. חמור מגודל. רב עם כל העולם ואשתו, בדומה לביבי ג'יפה אצלנו.סגור