מלחמת הסחר: גוגל מוציאה את ייצור השרתים אל מחוץ לסין

המתחים בין וושינגטון לבייג'ינג מאלצים את ענקית הטכנולוגיה האמריקאית לחפש חלופות, כאשר חלק מייצור לוחות האם כבר עבר לטאיוואן. תחילתה של נסיגה המונית?
 | 
telegram
(2)

ענקית הטכנולוגיה, גוגל, הודיעה כי היא משנעת חלקים גדולים מייצור החומרה שלה מחוץ לתחומי סין, וזאת במטרה להמנע ממכסים אמריקאיים וממדיניות עוינת מכיוונה של בייג'ינג.

על פי מקורות יודעי דבר, גוגל כבר הניעה הרבה מהייצור של לוחות אם לטאיוואן, וזאת לאחר שבכירים בארה"ב זיהו את לוחות האם מתוצרת סין כסיכון ביטחוני. בגוגל לא ציינו את הנושא האבטחה, ושייכו את איום המכסים, לסיבה שהובילה אותם לשנע את ייצור לוחות האם לטאיוואן ומלזיה.

שינוע הייצור מתרחש כאשר חברות זרות ומקומיות כאחד מבקשות להוציא את הייצור שלהן מסין לאור מאמציו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להגדיר מחדש את היקפי הסחר והייצור העולמיים. בייג'ינג כבר חווה האטה בצמיחה בעקבות נסיגה של חברות אמריקאיות כמו פורד מוטורס ו-FedEx.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המצב החדש מאלץ את החברות בארה"ב, שהורגלו להשתמש בסין כנקודת ייצור עיקרית למצוא חלופות. היצרנים הטאיוואנים שמייצרים את רוב מוצרי האלקטרוניקה בעולם, כולל פוקסקון, המייצרת את מוצריה של אפל, מקבלים ליידיהם את מרבית העבודה שיוצאת מסין. פוקסקון הטאיוואנית הודיעה היום (ד') כי יש לה את היכולת לייצר את כל מכשירי האייפון עבור אפל מחוץ לסין במידת הצורך, אם כי אפל לא ביקשה עד כה שינוי כזה.

בעוד שייצור החומרה של גוגל בסין מחוויר בהשוואה לזה של אפל, השינוי שלה עשוי לבשר על מגמה רחבה יותר ככל שמסלימים המתחים בין בייג'ינג לוושינגטון. ענקית החיפוש של ארה"ב מרוויחה סכומי עתק מהכנסות מפרסום בסין ובוחנת את כל הדרכים לצרכנים ולתאגידים בכלכלת השניה בגודלה בעולם, החל משיתוף כלי בינה מלאכותית ועד לשירותי חיפוש מצונזרים. נזכיר, כי גוגל דיווחה לאחרונה כי היא מנסה לקבל את אישורה של וושינגטון להמשיך לספק את מערכת ההפעלה שלה (אנדרואיד) לחברת וואווי הסינית, שעומדת במוקד מלחמת הסחר בין המדינות.

מבין מוצרי החומרה של גוגל אשר עומדים בפני איום המכסים, לוחות האם לשרתים שלה הם בין הקריטיים ביותר לפעילותה התקינה של החברה. גוגל בונה מרכזי נתונים משלה בארה"ב ובמקומות אחרים, ואלו מרכזים את כוח המחשוב הנחוץ כדי להפעיל את כלי החיפוש והפרודוקטיביות אותם היא מציעה בשירותי הענן.

בקרב חברות הטכנולוגיה הגדולות בארה"ב, המפעילות מה שמכונה "מרכזי נתונים", גוגל הרבה יותר ממוקדת בדרישותיה מאחרים, כולל אמזון, פייסבוק ומיקרוסופט. זוהי הסיבה לכך שהיא לפעמים רוכשת את המרכיבים בלבד, בעוד שמתחרותיה נוטות לקנות מדפי שרתים שלמים מהספקים שלהן.

לוחות אם מסווגים לקטגוריה של לוחות מעגלים מודפסים, אשר עומדים בפני מכס של 25% אם הם מיובאים ישירות לתוך ארה"ב, וזאת בניגוד למדפי שרתים שלמים שעדיין לא נפגעו מהמכסים של טראמפ. נציין כי שרתים רבים בארה"ב מורכבים במקסיקו, וישנן גם חברות שיכולות להרכיב אותם באופן מקומי באמריקה.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    וסין לא תחכה בסיבוב לכל מי שייקח את העבודות ממנה מסביב?
    זמי 12/06/2019 21:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מישהו מזלזל בסינים. ההוא עם הפאה הצהובה חייב לרסן עצמו.
    סגור
  • 1.
    רק למטה רק למטה פשוט נותנים לכם לקחת כבר חצי שנה (ל"ת)
    מנחם 12/06/2019 12:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות