ההזדמנויות חוזרות לאיגרות החוב הבנקאיות
הסיפור הגדול של איגרות החוב בשבועות האחרונים, הוא החשש מפני עליית התשואות העולמית. התממשות סיכון הריבית, כלומר, עליית התשואות באג"ח הממשלתיות בארה"ב ובישראל, משפיעה על קבלת החלטות הן במח"מ והן בדירוג ההשקעה אליו אנו מעוניינים להיחשף. אבל דווקא עליית התשואות היחסית באיגרות החוב הממשלתיות, מהווה הזדמנות באיגרות החוב הבנקאיות.
המרווח בין אג"ח ממשלת ישראל שקלית לאג"ח אמריקנית לעשר שנים הצטמצם לרמה של 1.2%, ומבטא את הסתירה בין המשק המקומי לאמריקני. בעוד שהמשק המקומי מספק נתוני מאקרו מגמגמים הבאים לידי ביטוי בצמיחה מתונה, סביבת אינפלציה נמוכה ופוטנציאל להורדת ריבית נוספת, המשק האמריקני מראה סימני שיפור. שוק העבודה ושוק הנדל"ן בארה"ב מראים סימני שיפור והבנק המרכזי מחפש אסטרטגיית יציאה מהמדיניות המוניטרית המרחיבה, שאפיינה אותו בשנים האחרונות.
סיכום חצי שנתי של זירת האג"ח הממשלתיות מעלה, כי איגרות החוב הממשלתיות השקליות הארוכות סיפקו את התשואה השוטפת בה נסחרו בתחילת השנה, גם אם במחיר של סטיית תקן לא נמוכה. אבל מי שסבל בעת תקופת המימושים בנוסף לאג"ח הממשלתיות הן דווקא איגרות החוב הקונצרניות בדירוגים גבוהים, כדוגמת אג"ח בנקים, להן קורלציה גבוהה מאוד עם האג"ח ממשלתיות. מעניין כי דווקא איגרות חוב קונצרניות בדירוגים נמוכים פחות הושפעו מהסערה שהתחוללה באג"ח הממשלתיות, והמרווחים בהן אף הוסיפו לרדת בחסות זרימת כספי הציבור לאפיקים מסוכנים יותר.
אחת הדרכים באמצעותן ניתן לבחון ולכמת את נהירת המשקיעים לנכסי סיכון בסביבה הקונצרנית, היא בחינת הפער ההיסטורי של מרווח התשואה מעל אג"ח ממשלתיות במדד התל בונד צמודות בנקים למרווח במדד התל בונד צמודות יתר.
ראשית נציין כי המח"מ של שני המדדים דומה, ארבע שנים בבנקים ו-כ-3.6 שנים במדד התל בונד יתר, אך בעוד מדד התל בונד צמודות בנקים מורכב כולו מאיגרות בנקאיות, במדד התל בונד יתר משקל גבוה של כ-41% לאיגרות מענף הנדל"ן והבינוי. באופן לא מפתיע גם הדירוג הממוצע של מדד הבנקים עומד על הטווח של AA-AA+, ואילו הדירוג הממוצע במדד התל בונד יתר נמוך בקרוב לשתי דרגות דירוג ועומד בטווח של A-+AA-.
- 7.איך השינויים משפיעים על המשק? (ל"ת)אופיר 24/07/2013 09:11הגב לתגובה זו
- 6.עפר גנון 21/07/2013 05:20הגב לתגובה זולא ברור מה השינוי
- 5.אם לא הבנת את הכתבה, אזי הכתבה טובה (ל"ת)קפוש 18/07/2013 10:03הגב לתגובה זו
- 4.ישראל 17/07/2013 23:31הגב לתגובה זולגבי סיכון האשראי, אני לא חושב שמישהו חושש מחדלות פרעון, לכן השיפור במצבם הפיננסי של הבנקים לא רלוונטי. הסיכון האמיתי הוא סיכון הריבית ועל זה לא מצאתי תשובה במאמר.
- 3.מוזר שפורן 17/07/2013 20:06הגב לתגובה זועדיף לשבת על ממשלתי ולחכות שהספרדים יפתחו מכל הקונצרנים המלצתה דווקא על הבנקים ?
- 2.העדיפות בהשקעה באגחים בנקאיים נראית ברורה מתמיד (ל"ת)מאסוקה 17/07/2013 17:12הגב לתגובה זו
- 1.מעניין ומאוד מקצועי (ל"ת)ג'ון לוק 17/07/2013 11:03הגב לתגובה זו