ביום שאחרי דנקנר: מניית IDB אחזקות ואג"ח הקבוצה - מה לקנות מה למכור?
לקבוצת אידיבי יש בעל בית חדש, כלומר בעלי בית חדשים. נוחי דנקנר
אידיבי אחז אגח ד, סידרה בהיקף של כמיליארד שקלים, עלתה 5.09% במחזור של 12.8 מיליון שקלים ונסחרת בתשואה של 29%. רק לפני מספר חודשים סידרה זו נסחרה בתשואה של 75%. אידיבי אחז אגח ג עלתה 4.03% במחזור נמוך יותר.
ג'רי קוטישטנו, מנהל השקעות ראשי ב-IBI גמל והשתלמות: "המחיר של סדרות האג"ח מתקרב מאוד למחיר שהציעו בהסדר החוב בגלל שחוסר הוודאות כבר מאחורינו. אחרי העליות אין עוד הרבה בשר באג"ח של אידיבי אחזקות. דנקנר. זה מתקרב לשער שיקבלו מחזיקי האג"ח במסגרת הסגר החוב. לגבי המניה - אין לי הסבר לעליה - זה לא שווה את המחיר שהן נסחרות. אין העדפה לסדרה ספציפית".
ערן סטפק ממיטב-דש: "לגבי אג"ח אידיבי - יש הסדר חוב ויש תמורה וכנראה משקיעים מעריכים שאם ההסדר יצא לפועל התמורה תהיה גבוהה מהמחיר של האג"ח. לגבי המניות - אין לי מושג מי קונה ולמה כי אין לזה שום הצדקה. אולי ספקולנטים שמהמרים שההסדר לא ימומש במתכונתו הנוכחית".
- בהמשך למתווה של בנק ישראל - ההקלות שמציע בנק לאומי
- לאומי השיקה תוכנית הטבות למחזיקי כרטיסי האשראי - "לאומי בונוס"
ברורית פיין אנליסטית מבנק ירושלים, גם כן מזהירה מרכישת מניות אידיבי אחזקות כי "הערך של המניה מנותק מהשווי הכלכלי של החברה". אודי קושל ממגדל שוקי הון: "מניית אידיבי אחזקות שווה אפס".
מי מוכר מניות? ככל הנראה הנושים והמוסדיים. מי קונה? ממש לא ברור נוכח העובדה שמדובר בנייר חסר ערך. השווי הכלכלי היחיד שיישאר לבעלי מניות אידיבי אחזקות הוא יכולת לתבוע את הדירקטורים, אך זה לא משקף שווי חברה גבוה מ-100 מיליון שקל.
שתי החברות הפרטיות בקצה הפירמידה של נוחי דנקנר הן: טומהוק עם חוב של 150 מיליון שקל לבנק הפועלים, 100 מיליון שקל לבנק דיסקונט ו-30 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות. מתחת לטומהוק נמצאת חברת גנדן שחייבת 450 מיליון שקל לבנק לאומי ו-80 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות.
- ההצמדה משתלמת? מה עדיף פיקדון בנקאי או אג"ח ממשלתית
- המשקיעים בורחים לנכסים בטוחים: תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בנק לאומי לא יכול למכור בשוק מניות של אידיבי אחזקות
בחודש מאי הודיע בנק לאומי לגנדן כי הוא מעמיד לפרעון מיידי את החוב של כלפיו ושומר על זכויותיו לרבות נקיטה בהליכים משפטיים. מאז פעל דנקנר במספר דרכים בכדי לשמור על בני משפחתו ככל האפשר, בין השאר הוא העביר מחצית מהזכויות על ביתו הפרטי בכפר שמריהו על שם אשתו.
בנק לאומי, נושה גדול של נוחי דנקנר, "תקוע" עם המניות כיוון שלפי החוק הוא אינו יכול למכור בשוק מניות של גרעין השליטה, אלא בחסות בית המשפט או כונס נכסים.
בימים האחרונים
- 6.ינטל 08/01/2014 07:09הגב לתגובה זו.
- 5.חיים 06/01/2014 18:35הגב לתגובה זולכן המניה עולה ואין אני מבין את ההסבר של האנליסטים נקודה
- 4.מישהו שיודע לקרוא 06/01/2014 17:39הגב לתגובה זואוי ואבוי אם אתם מנהלים לנו את הפנסיות ליצנים שכמותכם
- 3.אהרון 06/01/2014 16:37הגב לתגובה זומחיר האגחים של אי די בי לפי הצעת הרוכשים צריכה להיות משהוא בין 70 ל80 אגורות וכל אחד יעשה את השיקולים שלו אם למכור או לחכות
- 2.בקרוב - חקירת רשות ני"ע לגבי הקונים של המנייה, (ל"ת)אנונימי 06/01/2014 16:10הגב לתגובה זו
- 1.המלש 06/01/2014 16:03הגב לתגובה זוחבל שאי אפשר לתבוע את המנהלים בבנקים כמו שאפשר לתבוע את הדירקטורים של אי די בי אחזקות. הם הלוו לנוחי כסף ללא ביטחונות ולכן גם הם צריכים לשלם את המחיר. והמחיר לדעתי פיטורים.
- אהרון 06/01/2014 16:39הגב לתגובה זואפשר וחובה לתבוע את כל מנהלי הבנקים כולל הדירקטורים בתקופתו העליזים של נוחי זה רק עניין של רצון הרגולטור והפרקליטות שלא רוצים להתאמץ