גרף

שוק האג"ח בשיא: תלילות העקום השקלי ממשיכה לעלות - מי מרוויח מכך?

שוק האג"ח והמק"מ כבר מתמחר הורדת ריבית ביום ב' הקרוב, שצפויה להיא לעלייה נוספת באג"ח הממשלתיות
ידידיה אפק | (1)

רגע לפני שבנק ישראל מפרסם את החלטת הריבית לחודש יוני, בשוק האג"ח עקום התשואות הופך לתלול יותר ויותר. מנתוני בנק ישראל עולה כי תלילות העקום ירדה מעט מאז חודש דצמבר האחרון, אך בשנים האחרונות היא הולכת ועולה. בשבוע האחרון אגרות החוב הממשלתיות המשיכו להיסחר בעליות שערים, במיוחד בחלקו הבינוני והארוך של העקום השקלי. במקביל, נרשמו ירידות שערים בחלקו הקצר והבינוני של העקום הצמוד. מבנק לאומי נמסר כי מגמה זו באה "על רקע ההפתעה כלפי מטה שנרשמה במדד אפריל ונתוני הצמיחה החלשים לרבעון הראשון של 2014".

מלאומי מוסיפים כי ציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון ירדו בחדות, בעיקר בטווח הקצר והבינוני. כך, עומדות כיום הציפיות לשנה קדימה ול- 5 שנים ברמה של כ- 1% ו- 2.0% בהתאמה לעומת ציפיות של כ- 1.90% וכ- 2.35% בשבוע שעבר. גם בטווח הארוך נרשמה ירידה בציפיות האינפלציה אך בעוצמה מתונה יותר. מדובר בציפיות הנמוכות ביותר מאז 2009.

המשקיעים בשוק האג"ח שידרו מסר ברור לבנק ישראל - ירידת התשואות החדה שהורגשה גם בעקום המק"מ, מעידה על שינוי בציפיות המשקיעים לתוואי העתידי של ריבית בנק ישראל. לפי כלכלני לאומי, "עקום המק"מ הנוכחי מגלם הורדת ריבית בישיבה הקרובה (יום ב') לעומת ציפיות קודמות ליציבות בריבית. הערכה זו של השוק התחזקה אף יותר בעקבות פרסום נתוני התוצר לרבעון הראשון של השנה, שכללו קצב צמיחה מתון מהצפוי".

מי שנהנה עד כה מעליית התלילות בעקום הם הבנקים, שרשמו רווחי הון גדולים כתוצאה מעליית שוק האג"ח ברבעון הראשון. מלבד רווחי ההון, הבנקים נהנים גם מריבית נמוכה על פקדונות לטווח קצר לעומת ריבית גבוהה יותר על הלוואות לטווח ארוך, מצב שנוצר כשעקום התשואות תלול יותר.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    משה ראשל"צ 29/05/2014 19:11
    הגב לתגובה זו
    על תיק של 800000 שקל בחודש מי שמרוויח זו הממשלה