מסכמים שנה: האתגרים שחווינו וההזמנויות שמחכות מעבר לפינה
שנת תשע"ד הביאה עמה אתגרים רבים בסביבת ההשקעות. הריבית הנמוכה, כמעט אפסית, שיאים חדשים במדדים, צוק איתן, שער החליפין ועוד. בסביבת ההשקעות הנוכחית, בה התשואות כמעט ואפסיות. חשוב מאוד להיות דינאמיים בהשקעות, ביצירתיות ובגיוון תיק ההשקעות.
אם נתמקד בעת הנוכחית, למרות הסכנה הדיפלאציונית, החליט לקחת פסק זמן מהורדות הריבית, זאת כנראה משלוש סיבות עיקריות. ראשית, ברמה של 0.25% אין הרבה מקום להורדה נוספת ולא כדאי לרוקן לגמרי את מחסנית הריבית. הסיבה השנייה היא התחזקות הדולר, שעלה בכ- 7% בחודשיים האחרונים. הסיבה השלישית היא עדכון קל כלפי מעלה בנתוני הצמיחה והצריכה הפרטית לרבעון השני. התיקון הוא בשניהם. כלומר, הצמיחה עלתה מ-1.7% ל-1.9% והצריכה הפרטית מ-2.1% ל-2.5%.
אנו נמצאים במצב של צמיחה מתונה, ולהערכתנו האטה יכולה להתרחש מפיצוץ בועת הנדל"ן או ממשבר עולמי. בינתיים, לא נראה שמדובר באיומים שרלוונטיים לתקופה זו. גם החשש מאינפלציה מתנפץ כרגע אל תוך רמות שפל של ציפיות אינפלציה בארה"ב ואירופה בשל ירידה במחירי הסחורות והאנרגיה.
עוד בהחלטת הריבית הקודמת, הערכנו שנפל דבר בעולם ההשקעות. המשקיעים בקרנות הכספיות ובפיקדונות מאבדים את סבלנותם. להערכתנו, לצד מדיניות ההשקעות הקבועה, כדאי לנהל פוזיציה דינאמית הפועלת לזיהוי מגמות, דוגמת אלו שראינו בתקופה האחרונה. כך למשל, תהליך הורדת הריבית בישראל הטיב מאוד עם האיגרות הארוכות, היעלמותה של האינפלציה הובילה ליתרון ברור לשקלים ואפילו ההנפקה האחרונה של עליבאבא, שתרמה ליאהו המחזיקה בה, הינה דוגמה להזדמנות השקעה.
מה צפוי בהמשך?
אנו ממשיכים לתמוך בשקלים, ומעריכים גידול בביקוש לאפיק הקונצרני - בו דווקא חזרו המרווחים לרמה של אמצע 2013, זאת מתוך הנחה שגם אלו, שלא היו בעד חברות בשנה האחרונה, יסיטו כספים ויעלו הילוך בהשקעות היות ובנק ישראל שינה את המציאות בה אנו פועלים. כלומר, מי שהתנגד לקונצרני כשהריבית עמדה על 1.25% והמרווחים היו נמוכים יותר, יכול לחזור היום כשהריבית אפסית. להערכתנו, גם שילוב מניות נראה הגיוני בתנאים הנוכחיים כשהבורסה ממשיכה לשבור שיאים.
גם בחו"ל אנו מעריכים שהבנקים האירופיים עשויים ליהנות ממאמצי ה-ECB לתמוך בהגדלת ההלוואות, ושיש מקום לשלב אג"ח ממשלת ישראל בדולר, הן בגלל מרווחי התשואה והן בשל הסיכוי להמשך התחזקות הדולר. גם חלק מאיגרות החוב של השווקים המתעוררים נראות מעניינות, במיוחד נוכח הריביות שעומדות על 8%-10%, בניגוד לריביות האפסיות בעולם המערבי ובישראל.
בשורה התחתונה, הריבית ממשיכה את הביקוש לאיגרות חוב ומניות, וביחד עם הצמיחה שהפכה למתונה בלבד, גם הדולר הופך לשחקן לגיטימי בתיק ההשקעות.
**גלעד גרומר מכהן כמנהל שיווק ולקוחות במנורה מבטחים קרנות נאמנות בע"מ, והוא ו/או מנורה קרנות נאמנות או חברות אחרות בקבוצת מנורה עשויים להיות בעלי ענין אישי בנושאי הסקירה. שיווק ההשקעות אינו מהווה תחליף לשיווק המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מסכים לכל האמור ! יש מביני עניין במנורה (ל"ת)פלוני 01/10/2014 12:09הגב לתגובה זו0 0סגור