שבוע של ירידות שערים: המימושים הבריאים יצרו הזדמנויות השקעה

גלעד גרומר, מנהל שיווק ולקוחות במנורה מבטחים קרנות נאמנות, על שבוע המסחר האחרון בארה"ב. האם ניתן למצוא רעיונות השקעה מעניינים?
 | 
telegram
(4)

שוק המניות התנודתי בעולם הכריע השבוע לכיוון מימוש רווחים, שבשלב זה עדיין נראה כמימוש בריא במגמה עולה. אולם מה קרה שהביא לבהלה בקרב המשקיעים? ברובד הגלוי, נראה שהירידות קשורות לחשש מהאטה, הפסקת ההרחבה הכמותית שצפויה בסוף החודש ועונת הדו"חות שמתחילה בימים אלו. גם התחזקות הדולר אינה עושה טוב לשווקים בעולם וגוררת מדיניות מוניטארית מרסנת בשווקים מתעוררים, אשר נאלצים בתורם להתמודד עם עלייה בלחצים האינפלציוניים בשל התייקרות מוצרי היבוא. כתוצאה מכך, עלו הריביות בשווקים משמעותיים בעולם בשנה האחרונה לרמות גבוהות, ועל פי התנהגות שוקי האג"ח שלהן, אנחנו מאמינים שייתכנו עליות נוספות.

האם המגמה של התחזקות הדולר בארץ ובעולם צפויה להימשך?
אנו מעריכים כי קיים היגיון בהתחזקות הדולר בעולם. נראה כי המגמה צפויה להימשך, נוכח העובדה שכיוון הכלכלה הגדולה בעולם חיובי ביחס למדינות המפותחות. בנוסף, מדיניות ההרחבה הכמותית עומדת להסתיים. הערכות הן שארה"ב תהא הראשונה להעלות . לעומתה, אירופה ויפן קרובות יותר להרחבות מוניטאריות נוספות מאשר לצמצום, והצמיחה בסין נחלשת - מה שמוביל לחולשה במדינות המייצאות סחורות.

במקביל, נראה ששוקי האג"ח בעולם התנתקו זה מזה. מצד אחד, ישנה עוצמה גדולה של איגרות החוב הממשלתיות בשווקים החזקים. מצד שני, ירידות חדות יחסית באיגרות החוב של השווקים המתעוררים ושל סגמנט ה-HY באג"ח הדולריות.

אשר להשפעה על השוק המקומי, הרי שירידת התשואות לעשר שנים בארה"ב ובאירופה (התשואות בגרמניה עומדות על 0.89% בלבד ובארה"ב על 2.29%) מחזקת את האפיק הממשלתי, ובעקבותיו את איגרות החוב בדירוגים הגבוהים יחסית. אנו מעריכים שירידת מחירי הנפט והתעוררות מחודשת של המודעות הצרכנית בישראל ליוקר המחייה, עשויים לתמוך במוצרים שקליים במח"מים בינוניים. גם שוק המניות הופך בחלקו להערכתנו לאטרקטיבי יותר בשל ירידת המחירים, אם כי כדאי לשמור על זהירות ולהיות בפוזיציות מתונות למניות.

איגרות החוב הממשלתיות של השווקים המתעוררים, ואיגרות חוב דולריות של חברות מתחת לדירוג השקעה (JNK), החלו לרדת כבר בסוף חודש יולי. לאחר הירידות של השבוע האחרון, פתיחת המרווחים גדלה עוד יותר ומתחילת השנה יש פער של כ-5% בין ביצועי איגרות החוב של ממשלת ארה"ב לאיגרות החוב בתשואות הגבוהות.

ההסבר הכלכלי האוטומטי לירידות אלו היה צמצום ההרחבות המוניטאריות בארה"ב, התחזקות הדולר וההערכות לקראת עליית הריבית בארה"ב במחצית הראשונה של 2015. ירידות אלו היו סוג של נורת אזהרה למימוש אפשרי בשוק המניות.

איגרות החוב של מדינות כמו הודו וברזיל אומנם נפגעות מהתחזקות הדולר, אך נראה שהתשואות גבוהות ומפצות. כך למשל, ניתן לקבל של כ-9% בהודו וכ-12% בברזיל. יש לציין שמדובר בעקומי תשואה שטוחים יחסית, מה שמאפשר לקבל תשואות דומות במח"מים השונים.

נציין שבדירוגים הנמוכים ניתן לקבל היום תשואה של כ-6.2% - כ-470 נקודות בסיס מעל האיגרות האמריקניות המקבילות. במילים אחרות, נראה שכדאי להמשיך ולהוציא חלק מההשקעות לחו"ל.

בשורה התחתונה, מבחינת המשקיעים, החדשות הטובות מסתכמות בקיטון בסיכוי להעלאת ריבית בארה"ב בחודשים הקרובים, אפשרות לתוכנית הרחבה אגרסיבית יותר באירופה, רמזים להרחבה נוספת בישראל ורמות מחירים נמוכות יותר. נזכיר כי הריבית האפסית בארץ ובעולם יצרה בשנים האחרונות דינאמיקה מעניינת, שהובילה לכך שלאחר כל מימוש שאלו את עצמם המשקיעים מה לעשות עם הכסף, ובסופו של דבר התיאבון לסיכון חזר.


**גלעד גרומר מכהן כמנהל שיווק ולקוחות במנורה מבטחים קרנות נאמנות בע"מ, והוא ו/או מנורה קרנות נאמנות או חברות אחרות בקבוצת מנורה עשויים להיות בעלי ענין אישי בנושאי הסקירה. שיווק ההשקעות אינו מהווה תחליף לשיווק המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    נכון ,אבל !
    יוסי 20/10/2014 10:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הפרמטרים שהציג גלעד נכונים ומדויקים ברמת העובדות . להערכתי ,עדין לא "ניגר דם " שמצדיק רכישת מניות לאור העובדה שהתיקון לא חצה ירידה של 10% או שמכפילים מצדיקים השקעה במניות ,הנתונים הטובים של 1/5 מהדוחות הם בדרך כלל טובים ה"גרועים " נגררים לסוף התקופה המותרת. בנגזרת האגח"ים אני שותף לנכתב .אני לא צופה עלית ריבית לא בארה"ב ולבטח לא באירופה ולא נתייחס לשווקים המתעוררים כי זו סוגיה רחבה .אין לגופים המוסדיים ברירה אלה לרכוש אג"חים גם בריביות השוליות ,הבעיה איך העולם יסתגל לריביות אפסיות שלא היו מעולם .
    סגור
  • 3.
    מבלבל ת'ביצים (ל"ת)
    שילך למכור חומוס 19/10/2014 08:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    מתחבר להערכת המצב (ל"ת)
    משקיע 15/10/2014 12:36
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 1.
    מדויק,אדון גרומר (ל"ת)
    ברננקי 15/10/2014 12:31
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות