זה הזמן לעבור לחו"ל: הירידות של מדדי התל בונד מול הצמיחה בדולר

ניר קסטרו כפרי, מנהל השקעות במנורה מבטחים קרנות נאמנות, על התנודתיות של השוק הקונצרני, הנפילה של הנפט והתחזקות הדולר. האם באמת נפתחו מרווחים במדדי התל-בונד, ואיך הם ביחס למרווחים בחו"ל?
 | 
telegram
(3)

מדדי התל בונד בלטו בשבוע האחרון עם ירידות שערים חדות. מדד התל בונד 60 איבד כ-0.6% והתל בונד תשואות כ-2.2%. הירידות החדות שנמשכו בשני ימי המסחר הראשונים בשבוע, החזירו את הקונים לשוק, מתוך מה שנראה להערכתנו כניצול הזדמנויות לרכישת איגרות חוב קונצרניות במרווחי אטרקטיביים יותר.

אלא שלדעתנו התחושה שהשוק הקונצרני עבר מימוש אגרסיבי אינה מדויקת ויש להיזהר מניתוח מרווחי התשואה על פי הממוצע המשוקלל שמציעים מדדי התל-בונד. ניתוח מעמיק יותר יגלה כי שלושה אירועים נקודתיים ובלתי קשורים שהתרחשו בתקופה האחרונה, הובילו לירידות חדות במספר איגרות חוב משמעותיות, שגררו מטה את מדדי התל בונד ויצרו תחושה מדומה של פתיחת מרווחים. המרווחים הממוצעים אמנם עלו, אבל זה חשוב בעיקר לכתבות בעיתון ולסטטיסטיקות.

בפועל, בחינת מרווחי התשואה החציוניים מצביעה על כך שבמרבית איגרות החוב בתל-בונד 60 מרווחי התשואה נשארו ברמות הקרובות לשפל, ולא נראה שנוצרה הזדמנות מיוחדת להגדלת החשיפה לשוק הקונצרני. מי שמאמין שהסיפורים הנקודתיים באיגרות החוב, שהובילו לפתיחת המרווחים (דסק"ש, אפריקה ואדמה) מייצרים הזדמנות קנייה, יכול להגדיל או ליצור חשיפה ישירות לאיגרות אלו (שאכן ירדו בחדות) ולא בהכרח לרכוש מדד המספר פתיחת מרווחים בתחפושת.

באופן כללי, ניתן לומר שהיכן שהסיכון עלה - גדלה גם התשואה. במקומות בהם לא ניתן לייחס גידול לסיכון, גם לא נפתחו מרווחים, ולכן להערכתנו, המחירים לא הפכו לאטרקטיביים.

בינתיים, בגזרת האג"ח הדולריות
הצמיחה בערכי המטבע האמריקני שומרת בארה"ב על תשואות נמוכות. זה מייצר מצב אופטימלי עבור המשקיעים שנהנים מצמיחה בארה"ב,תשואות נמוכות והמשך התחזקות הדולר. אנו מעריכים שהירידה החדה במחירי הנפט צפויה להשפיע על הצרכן האמריקני באופן משמעותי רב יותר ממידת ההשפעה על הצרכן הישראלי, היות ובארה"ב אין שיעור מס קבוע כל-כך גבוה.

במילים אחרות, האמריקנים מקבלים בחודשים האחרונים עלייה בהכנסה הפנויה, וזה עשוי לחזק את הצריכה. בנוסף, עצם העובדה שהייבוא קטן ובהמשך גם ארה"ב תהפוך ליצואנית של אנרגיה, מחזקת את הצמיחה בכלכלה הגדולה בעולם. מבחינת התשואות, אלו נשארות נמוכות, שכן קשה לראות את הריבית עולה כשסביבת האינפלציה נמוכה כל כך בעיקר בזכות הירידה במחירי האנרגיה.

האם מרווחי התשואה ירדו בהתאמה?
התשואות באג"ח האמריקניות לעשר שנים כבר עומדות על 2.17%, אך לא הגיעו עדיין במלוא העוצמה לאפיק הקונצרני, כך שהמרווחים שם דווקא נפתחו. מרווחי התשואה של איגרות חוב שאינן בדירוג השקעה עלו בכ-16 נקודות בסיס בשבועיים האחרונים. פתיחת המרווחים לא לוותה בירידות שערים, שכן התשואות באיגרות הממשלתיות ירדו וזה להערכתנו מייצר הזדמנות כניסה נוחה.

לקראת הבחירות
ההשפעה העיקרית של הקדמת הבחירות על סביבת האינפלציה צפויה להיות עקיפה - דרך המשך התחזקות הדולר והמשך עליית המחירים בשוק הנדל"ן בטווח זמן הקרוב. אותם קונים אשר "ישבו על הגדר" תוך המתנה להעברת חוק מע"מ 0% ומחיר מטרה - יאלצו לקנות דירה. לעומת זאת, בטווח זמן הארוך יותר צפויה הממשלה העתידית לטפל בכל נושא "יוקר המחייה",
כך ששינוי במבנה הממשלה לא צריך להשפיע בטווח הבינוני על סביבת האינפלציה.


***ניר קסטרו כפרי מכהן כמנהל השקעות במנורה מבטחים קרנות נאמנות בע"מ, והוא ו/או מנורה קרנות נאמנות או חברות אחרות בקבוצת מנורה עשויים להיות בעלי עניין אישי בנושאי הסקירה. שיווק השקעות אינו מהווה תחליף לשיווק המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    החברה עם הביצועים אולי החלשים ביותר (ל"ת)
    מאוכזב ממכם 07/12/2014 08:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    נתת לח סימן למכור דולרים (ל"ת)
    אבי 06/12/2014 14:35
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 1.
    מציע דולר כשהוא כבר בשמיים... חברה שיודעת בדיעבד.. (ל"ת)
    טועה ומטעה 04/12/2014 08:31
    הגב לתגובה זו
    5 2
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות