ריבית השפל מדגישה את יתרונות ה-S&P500 והדולר

ניר קסטרו כפרי מכהן כמנהל השקעות במנורה מבטחים קרנות נאמנות, על השפעות הורדת גובה הריבית על ידי בנק ישראל והסיבות שהביאו לכך
 | 
telegram
(4)

בנק ישראל בחר להפתיע את המשקיעים והוריד את הריבית לשפל חדש נוסף - 0.1% בלבד. התגובה המיידית הייתה התחזקות הדולר ונראה שמלחמת המטבעות מייצרת הזדמנויות השקעה.

<

בטורים קודמים ציינו שלבנק ישראל אין הרבה ברירות. לפני שישה חודשים בנק ישראל הוריד את הריבית לשפל של 0.25%, במטרה למנוע דפלציה ולתמוך ביצואנים באמצעות החלשות השקל. בפועל, ירדה האינפלציה ב-12 חודשים האחרונים ב- 0.5% ושער החליפין האפקטיבי כמעט לא זז. כלומר, השקל נחלש מול הדולר אבל התחזק מול האירו. במקביל, המרוץ לנדל"ן חזר ומכירות הרכבים ברבעון האחרון של 2014 עלו בכ-84%. במילים אחרות, הסיכונים מתממשים ובנק ישראל לא קיבל תוצאות. ולכן, בחר לפעול והשווקים הגיבו מהר.

<

להערכתנו, האפיקים העיקריים שייהנו מכך הם הדולר (שכבר מתחזק), איגרות החוב וכמובן המניות. אנו מעריכים שמי שרוצה ליהנות משוק המניות בצורה חכמה, צריך לרכוש את מדד S&P 500 שם הרי הריבית אפסית, הכלכלה צומחת והדולר המתחזק משמש סוג של תוסף למגמה החיובית.

<

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החשש העיקרי של משקיעים בעולם, שייכנס ברבור שחור שיפגע בחגיגות שמייצרות הריביות האפסיות בעולם. כרגע נראה שהמשקיעים מסתכלים על התשואות באיגרות החוב הארוכות, במיוחד במדינות מפותחות כמו גרמניה, שוויץ וכמעט כל מדינה בשווקים המפותחים, בכדי שמצב המוצא יהיה רעב למניות.

<

בהקשר של יוון, נציין שההסדר אליו הגיעו ממש ברגע האחרון מאריך בארבעה חודשים את חבילת הסיוע בתמורה לשורת צעדים שהפרלמנט היווני יצטרך לאשר השבוע. המשקיעים מבחינתם זכו בשקט של לפחות ארבעה חודשים, כאמור, מהגזרה היוונית והחשש מתקדים שבו מדינה אירופית עוזבת את האיחוד, ירד כרגע מהפרק.

ובינתיים, בארה"ב

פרוטוקול הפד שפורסם בשבוע שעבר הפתיע בעיקר בשל העובדה שהוא יצא יוני. בשבועות האחרונים היו מספר התבטאויות של חברי הוועדה המוניטארית על כך שיש להעלות את הריבית בקרוב. מכאן שהצפי היה שהפרוטוקול יהיה ניצי עם רמזים ברורים יותר לגבי מועד וקצב העלאת הריבית. בפועל, נחשף כי מרבית הנגידים מעדיפים לדחות את העלאת הריבית מאשר להקדימה. בהקשר זה נציין שהדיונים הקודמים בפד היו בזמן שהאווירה העולמית הייתה מעט פסימית יותר טרום פרסום נתוני שוק התעסוקה, שיצאו מצוינים. כתוצאה מפרסום הפרוטוקולים בסוף השבוע, ירדו מעט התשואות בארה"ב וגם הדולר נחלש. מדוע זה טוב למשקיעים?

<

שוק המניות בארה"ב ממשיך במגמה החיובית, ונראה שככל שהתשואות באיגרות החוב ממשיכות להיות כה נמוכות, המשקיעים מרגישים מאוד בנוח עם שוק המניות. העוגן להערכתנו צריך להיות כאמור במדד ה-S&P 500, במיוחד בזמן שהצמיחה בכלכלה הגדולה בעולם מתייצבת ברמה של כ-3%, בזמן שבאירופה חוגגים כשמצליחים להציג צמיחה אפסית.

<

חשוב להזכיר גם את אופציית הפוט התיאורטית שלנו כישראלים המשקיעים בדולר. ניתן להעריך שכל עוד המסרים של הפד הם יוניים, והריבית האפסית תמשיך לתמוך במניות. במידה והמסרים יתחלפו והעלאת הריבית בארה"ב תהפוך למוחשית יותר, אזי יתחזק הדולר ובכך יקטין את סטיית התקן במידה ושוק המניות יהפוך לתנודתי יותר. קשה למצוא איזונים חשובים כאלו בשווקים אחרים.

חזרה לישראל: הפתעה בנתוני הצמיחה

הצמיחה ברבעון הרביעי הפתיעה ועלתה ב-7.2%. אולם חשוב להדגיש שמדובר ברבעון שמפצה על הצמיחה האפסית שנבעה ממבצע "צוק איתן", כמו גם את רכיבי הצמיחה. הצריכה הפרטית לנפש התרחבה ב-6.8% בעיקר כתוצאה מזינוק של 81.4% ברכישות כלי רכב פרטיים על רקע שינוי המיסוי הירוק. גם הצריכה הציבורית עלתה באופן מרשים (12.2%), בעיקר כתוצאה מעלייה בהיקף הוצאות הביטחון לאחר מבצע צוק איתן.

<

לאחרונה, אנו רואים סוג של סימני חיים גם בשוק המקומי, ואף ראינו את {מדד ת"א 25} שובר שיא חדש. יחד עם זאת, קשה להגדיר את המסחר בשוק כחיים. מדד ת"א 25 בקושי זז ומוסדיים מתקשים לפעול בבנקים בגלל מגבלות רגולאטוריות. השוק המקומי קטן על המוסדיים הגדולים, מה שמייצר מסחר במספר מניות בודדות. בהקשר זה נחזור ונשווה את המצב למדד החשוב בעולם, S&P 500, שגם מתפקד מצוין ביחס לאלטרנטיבות.

<

אשר לאפיק המנייתי, חשוב לזכור שהמגמה החיובית ארוכה וממושכת בגלל סביבת הריבית האפסית שמלווה אותנו כבר יותר משש שנים. התשואות השליליות בגרמניה עד מח"מ של שש שנים, הריביות האפסיות בכל העולם ובעיקר תחושת העונג שהמשקיעים מקשרים להשקעה במניות, עושים את העבודה מצוין. לשאלת התמחור, הרי שמכפילי הרווח נמצאים סביב הממוצע של 25 השנים האחרונות. כלומר, המניות לא זולות אך בהתחשב ברמות הנמוכות כל כך של האלטרנטיבות, אלו מחירים שבהחלט מפתים את המשקיעים לתבל את התיקים במניות.

<

בשורה התחתונה, הריביות הנמוכות ולעיתים גם שליליות, ממשיכות להוביל את המשקיעים לשוק האמריקני, ובעיקר למדד ה-S&P 500. מדד זה ממשיך להוביל ביד רמה את שוקי המניות בעולם. בהשקעה במדד זה, המשקיעים בארץ יכולים ליהנות, בין השאר, מהגנה מובנית הנובעת מהחשיפה הדולרית, כלומר, אנו מעריכים שאפשרות להעלאת ריבית בארה"ב תחזק את הדולר ותגן על המשקיעים.

<

***ניר קסטרו כפרי מכהן כמנהל השקעות במנורה מבטחים קרנות נאמנות בע"מ, והוא ו/או מנורה קרנות נאמנות או חברות אחרות בקבוצת מנורה עשויים להיות בעלי עניין אישי בנושאי הסקירה. שיווק השקעות אינו מהווה תחליף לשיווק המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    הי ניר- שאלה חשובה בעבות הכתבה!!
    yaron150 10/03/2015 20:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ניר הי. אשמח אם תוכל לומר היכן אני יכול ללמוד על האגחים בחול- או מישהו שמלמד על כך שאתה מכיר ?
    סגור
  • 3.
    שעמום המחץ (ל"ת)
    דובי 28/02/2015 09:20
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
  • 2.
    באנאלי עד כאב (ל"ת)
    אבי 25/02/2015 22:26
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
  • 1.
    כתבה חשובה מאוד
    דניאל 25/02/2015 21:10
    הגב לתגובה זו
    3 3
    תודה רבה ניר
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות