קרוב ל-100 מיליארד של שורטים על אג"ח אמריקאי ייסגרו השבוע - האם העליות באג"ח יימשכו?
מה גרם לעליית מחירי האג"ח הממשלתי בארה"ב ובהתאמה לקריסת התשואות? להלן כמה מההסברים הבולטים:
1. חשש מפני זן הדלתא של הקורונה - תמיכה בחשש הזה ביטאה בסוף השבוע גם נשיאת הפד בסן-פרנססיקו.
2. חשש גובר מהתקררות הכלכלה לאחר התפוגגות הביקוש המתפרץ והתמריצים הממשלתיים - תמיכה בחשש הזה קיבלנו למשל בשבוע שעבר בפרסומי סקרי מנהלי הרכש בענפי השירותים בסין ובארה"ב, וחזרה של הבנק המרכזי בסין להקלה מוניטרית (הרחבה בהמשך).
3. דינאמיקה של ביקוש והיצע בשוק האג"ח - עודף עולמי מתמשך וגדל בחיסכון. שווי המשקל של הריבית הריאלית נותר נמוך, דהיינו בריבית גבוהה ממנה הכלכלה לא יכולה לקיים תעסוקה מלאה וכל ניסיון להעלות אותה מתגלה ככזה שמוביל להאטה. מה שמביא אותנו להסבר הבא:
4. שינוי כיוון של הפד - חלק גדול ממהלך ירידת התשואות הגיע מאז שהפד החל לאותת על העלאות ריבית באופק ועל מוכנות לדון בעיתוי המתאים להפחתת קצב רכישות האג"ח. טעות מדיניות?
5. לחץ משוק הריפו - בסוף החודש (יולי) תחזור לתוקף תקרת החוב בארה"ב והיא מפעילה לחץ על האוצר האמריקאי להקטין את יתרת המזומנים שלו. המשמעות היא הזרמת נזילות אל הבנקים דרך מתקן הריפו ההפוך (RRP), מה שהציף אותם במאות מיליארדי דולרים שמצאו את דרכם גם לשוק האג"ח.
6. התקררות ציפיות האינפלציה - ההתקררות הנמשכת בציפיות האינפלציה לא בהכרח קשורה לחשש מהאטה, כפי שמשתקף גם בשוק המניות שממשיך לעלות, אלא אפשרי למשל מהערכות שמחירי הסחורות וצווארי הבקבוק יצליחו להיפתר מוקדם יותר, או כתוצאה מרפורמות, כמו כאלה שקידם בסוף השבוע הנשיא ביידן (הרחבה בהמשך).
יש מספיק סיבות להתנהגות בשוק האג"ח, ויש עוד סיבה אחת טובה - כולם מסכימים שלא משנה מה היה הטריגר הגורם שהקצין את הלחץ היתה סגירת פוזיציות שורט רחבה. בהקשר הזה כלכלני מורגן סטנלי מעריכים כי למחזיקי הפוזיציות הללו יש לקנות השבוע אג"ח אמריקאיות בעוד 95 מיליארד דולר.
הכותב הוא כלכלן המאקרו של אקסלנס
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אם התשואות ימשיכו לרדת, לחץ שלילי על דולרדודי 11/07/2021 11:18הגב לתגובה זו1 1השאלה כמה זמן זה יימשך, התשואה הריאלית שליליתסגור
-
הפוך יגרום לדולר לעלות (ל"ת)נ.ש. 11/07/2021 13:48הגב לתגובה זו0 1סגור