"פוטנציאל העלייה במניות מוגבל, עדיף אג"ח - בעיקר ממשלתי"

אמיר ארגמן, האסטרטג הראשי של כלל ביטוח ופיננסים בראיוןTV על מה שצפוי להיות בשווקים בתקופה הקרובה
 | 
telegram
(3)

אמיר ארגמן, האסטרטג הראשי של כלל ביטוח ופיננסים מעריך שהאמירות של יו"ר הפד' ג'רום פאוול א טובות לשוקי המניות. "הודעת הריבית בארה"ב הייתה 'ניצית', כלומר שהאינפלציה עדיין לפנינו ושהם יצטרכו להיאבק בהמשך. אבל היו מעט רמזים של הנגיד פאוול, שנתנו לשוק אינדיקציה, שתהליך ירידת האינפלציה כבר התחיל והשוק אימץ את ההנחה שהאינפלציה תמשיך לרדת ושהבנק המרכזי לקראת סיום העלאות הריבית".

הריבית מתישהו עשויה לשנות כיוון למטה והאופטימיים סבורים שזה יקרה עוד השנה. "בבריטניה הנגיד אמר ששיא הריבית יהיה באמצע השנה ושהם צופים ירידות של האינפלציה במהלך השנה", מוסיף ארגמן, "באירופה צופים העלאת ריבית נוספת בת חצי אחוז, ושם ינקטו בגישה של בחינת נתונים מתמדת, כדי להחליט מתי לסיים את העלאות הריבית.
 
"בנק ישראל, בגלל שהאינפלציה פה היתה נמוכה מבארה"ב ובאירופה, היה בד"כ בפער של צעד אחד מאחורי הבנקים המרכזיים, וכנראה הוא ימשיך לנהוג כך. הציפיות של האינפלציה אצלנו היא של 2.5% עד 3% השנה, ככה שבנק ישראל יכול להמשיך להגיב לפי פעולות הבנקים המרכזיים בעולם, ואם הם יפסיקו את העלאות הריבית, סביר שהן ייפסקו גם כאן.
 
האם דו"ח התעסוקה החזק של ארה"ב לא סותר את עמדות הבנקים המרכזיים?
"השווקים משקפים מחשבה שהאינפלציה תמשיך לרדת מהר, על רקע כלכלה עולמית שהולכת להיחלש במעט, לא יותר מדי. זה יאפשר לפד להפסיק את העלאות הריבית, ואולי אף להוריד אותה במהלך 2023.

"השוק מתבסס על הנחה של האטה בביקושים שתאפשר האטה של האינפלציה וזה למרות דוח תעסוקה חזק. דוח תעסוקה חזק מצביע על כלכלה חזקה והביקושים גבוהים, והתרחיש הצפוי כעת הוא ירידה באינפלציה, אבל ירידה איטית".

במילים אחרות, שוק עבודה חלש הוא סימן לירידה בביקושים ובהמשך לירידה באינפלציה, אבל גם שוק עבודה טוב, לא מבטיח אינפלציה גבוהה, הוא על פי ההערכות הכלכלנים עשוי להשתלב עם ירידה באינפלציה, רק בקצב איטי יותר ממה שהוערך בהתחלה "בתרחיש כזה, הבנקים המרכזיים שוב יהיו בדילמה עם הגב אל הקיר מבחינת יכולת  לעצור העלאות ריבית או להוריד אותה". 
 
המלצות למשקיעים?
"אנחנו רואים כלכלה שצפויה להיחלש, רווחיות חברות ללא צמיחה במקרה הטוב, ושוק שמתומחר במכפיל גבוה ב-2 נקודות לפחות מהמכפיל ההיסטורי שאנחנו מכירים, כך שגם אם נראה את השווקים לא יורדים, ה"אפסייד" שיש פה הוא בהחלט מוגבל בייחוד כשיש אלטרנטיבה לא רעה בשוק האג"ח. אנחנו רואים באג"ח הממשלתי תשואות גלומות של 4%-5% בארה"ב, ושל 3%-4% באירופה ולכן יש לזה משמעות הרבה יותר גדולה בתיקים והיא תלך ותגדל.
 
"באג"ח הממשלתי אנחנו רואים עדיין פוטנציאל ארוך טווח כי אם באמת תתגשם האטה, אנחנו נראה ירידה בתשואות, ואם הכלכלה תתחזק – הירידה בתשואות צפויה להיעצר ולא נראה רווחי הון בטווח הקצר. באג"ח הקונצרני, למרות שאנו רואים בו אלטרנטיבה מאד יפה גם בארץ וגם בארה"ב לעומת המניות אנחנו רואים מצב שבו מרווחי האשראי אינם אטרקטיביים, כלומר התשואה הכוללת באג"ח היא טובה לעומת המניות, אבל ביחס לעצמה, מרווחי האשראי שמגלמים את הסיכון – אינם גבוהים. לכן זה לא שהאפיק נטול סיכון, אבל הוא חלק חשוב בתיק, בעיקר בהשוואה למניות". 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    צודק מאה אחוז - זה המצב כרגע (ל"ת)
    גגג 07/02/2023 11:19
    הגב לתגובה זו
    5 2
    סגור
  • 1.
    ואג"ח ממשלתי עם תשואה 3% עדיף על מניה חחחח
    חחח 07/02/2023 07:43
    הגב לתגובה זו
    11 5
    ומה עם ביבי וועדת בכר שאמר שהתשואה באג"ח לא מספיקה לפנסיה ועדיף מניות כי נרויח יותר? אז מי השקרן פה ביבי או הנציג של ממשלת ישראבלוף . אחרי חרם על ישראל שמתקרב בצעדי ענק אז להשקיע באג"ח ממשלתי זה להתאבד.
    סגור
  • מדובר על השנה הקרובה האהבל שכמוך אכול שנאה עצמית (ל"ת)
    משה ראשל"צ 07/02/2023 09:45
    הגב לתגובה זו
    6 6
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות