צפו לירידות בשוק האג"ח: "דחייה בהסתברות למיתון תוביל לעלייה בתשואות"

כך מעריך הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI, רפי גוזלן, שמציין כי יש אפשרות לעלייה באינפלציה בארה"ב בהמשך השנה. בנוסף, הצפי בגוש האירו הוא לעלייה נוספת בריבית - גם ברבעון הבא, מעבר לתחזית של ה-0.5% בחודש מרץ, כפי שצופים בבנק המרכזי האירופי (ה-ECB)
 | 
telegram

"ההתאוששות המסתמנת באירופה ובסין והעוצמה שמפגין שוק העבודה בארה"ב על רקע השיפור בתנאים הפיננסים צפויים להוביל את השווקים לתמחר מחדש את ההסתברות לגלישה למיתון, ולכל הפחות דחייה למועד מאוחר יותר, ובמקביל לתמחר סביבת אינפלציה גבוהה יותר. מכיוון ששוק איגרות החוב בארה"ב ממשיך לתמחר הידרדרות משמעותית בפעילות שתוביל להפחתת ריבית בשליש האחרון של השנה, אנו מייחסים הסתברות גבוהה לתמחור כלפי מעלה של תוואי הריבית ולעליית תשואות בתקופה הקרובה. התפתחות זו תתמוך בעליית תשואות תוך עלייה בציפיות לאינפלציה ולהעלאת הריבית" כך מעריך הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI, רפי גוזלן. 

לדבריו, לא מדובר רק בארה"ב אלא גם בירידה בסיכוי למיתון גם באירופה "המסר האופטימי יותר מנתוני המאקרו בארה"ב (תוספת של 517 אלף משרות, הרבה מעל הצפי ל-190 אלף, שיעור האבטלה ירד לשפל של 3.4%. נ"א) אפיין גם את הנתונים מאירופה ומסין. נתוני הצמיחה לרבעון האחרון של השנה בגוש היורו היו טובים מהצפוי (צמיחה רבעונית של 0.1% לעומת צפי לירידה של 0.1%) על אף האטה בקצב הצמיחה השנתי מ-2.3% ל-1.9%, כאשר בנוסף נרשם שיפור במדד מנהלי הרכש המצרפי שחזר לרמות של מעל ל-50 נקודות בהובלת ענפי השירותים. חזרה להתרחבות איפיינה גם את מדדי מנהלי הרכש בסין בעקבות פתיחת המשק הסיני, עם דגש על ענפי השירותים. בהתחשב בסביבת האינפלציה הבסיסית הגבוהה, שנותרה בינואר ברמה של 5.2%, ההסתברות להמשך העלאות ריבית גם ברבעון השני גבוהה למדיי" באירופה.

"נתוני מאקרו טובים מהצפוי, המשקפים שיפור מסוים בצמיחה העולמית, ערערו במידת מה את הציפיות למיתון הגלומות בשוק איגרות החוב בארה"ב. חדשות טובות בגזרת הצמיחה, ובמיוחד התיקון המהיר במדד ISM שירותים בארה"ב חזרה לטריטוריה של התרחבות לצד נתוני תעסוקה חזקים, יצרו בלבול בשווקים, בפרט בשוק האג"ח שהתמחור בו שיקף הסתברות הולכת וגוברת לסיום מחזור העלאות הריבית ומפנה מהיר להורדת ריבית בהמשך השנה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"רכיבי המחירים מתוך ה-ISM חיזקו את הערכה זו. אמנם רכיב המחירים מתוך מדד התעשייה עדיין נמוך מ-50, אך עלה בינואר והוא משקף ירידת מחירים בקצב מתון יותר. מנגד, רכיב המחירים במדד השירותים התמתן קלות בינואר, אך נותר ברמה גבוהה של כ-68."

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות