בתקופה של מיתון: מניה מפתיעה משוק שממשיך לצמוח
באופן די מפתיע, עולה כי מכירות משחקי המחשב ומשחקי הוידיאו ממשיכות לצמוח בחודשים האחרונים, חרף המיתון העולמי. נראה, כי הצרכן האמריקאי בוחר שלא לקצץ בהוצאות הבידור שלו כפי שהיינו מצפים.
לכאורה, נישה זו נתפסת כמותרות בזמנים קשים אלו, אך בפועל, הצרכן האמריקאי מעדיף לבלות יותר בבית מאשר להוציא עשרות דולרים בבילוי בחוץ. ההוצאה על משחקי מחשב ווידיאו הינה השקעה בבילוי "רב פעמי" ולמרכיב הפסיכולוגי תרומה רבה לכך. פיתוח הקונסולות החדישות בשילוב השיפורים הטכנולוגים, מעלה את קהל המשתמשים ברחבי העולם ותורם לצמיחה עקבית של שוק זה.
גיים-סטופ (סימול: GME), הנכללת , הינה קמעונאית משחקי המחשב והווידיאו הגדולה בעולם, מוכרת מגוון רחב של משחקים, חומרה ואביזרים, ביותר מ-4,400 חנויות שהיא מפעילה בארה"ב וב-15 מדינות נוספות תחת מותגים שונים. החברה אינה מפתחת את המשחקים, אלא משווקת את כל הקונסולות של היצרנים המובילים בעולם, כגון מיקרוסופט (סימול: MSFT), סוני (סימול: SNE) ונינטנדו.
החברה רכשה את מתחרתה Boutique Electronic בשנת 2005 ובכך הגדילה את מס' החנויות מכ-1,500 בשנת 2004 לכ-6,600 חנויות כיום, כולל למעלה מ- 1,000 חנויות ב-15 מדינות מחוץ לארה"ב. בשנת 2008 לבדה, פתחה החברה כ-1,500 חנויות ברחבי העולם. לחברה נתח שוק חזק במשחקי הוידיאו הפופולאריים ולמעלה מ- 20% מכלל מכירות התעשייה. סניפי הרשת מוכרים קונסולות ומשחקים חדשים, אך בנוסף, מוכרים גם משחקים משומשים.
בשנת 2004 הסתכמו מכירותיה של גיים-סטופ בכ־1.5 מיליארד דולר. כעבור ארבע שנים הסתכמו המכירות ביותר מ־7 מיליארד דולר, עם קצב צמיחה שנתי של כ- 40% בממוצע. בתקופת החגים האחרונה (נובמבר-דצמבר 2008) הסתכמו מכירותיה בכ-2.8 מיליארד דולר (שהם כ-40% מכלל המכירות שנרשמו בשנת 2007). קונצנזוס ההערכות לצמיחה מתמשכת ב-5 השנים הבאות עומד על כ-10% לשנה בממוצע, כאשר הוא מבוסס על התאמת המשחקים המיוצרים לעליית גילו של הגיימר שהחל דרכו במשחק אטארי והעומד היום על כ-33 שנים.
לתעשיית הקונסולות מחזוריות של כ-4 שנים ולכן כשמפותח דור חדש של קונסולות משחקים (פלייסטיישן 3 של סוני, וויי של נינטנדו ו-XBOX של מיקרוסופט) מתרחשת עלייה חזקה במכירות משחקי הוידאו. בהיעדר חסמי כניסה לשיווק קונסולות ומשחקים חדשים, החברה הצליחה להתמודד עם מתחרות כגון בסט ביי (סימול: BBY), וול מארט (סימול: WMT) וטויס אר אס, המציעות את המשחקים החדשים במחירים סטנדרטים דומים.
יתרונה של גיים-סטופ הינו בנאמנות לקוחותיה, תוך שהיא מאפשרת להם לרכוש באמצעות טרייד אין ולהחליף משחקים משומשים. תחום זה תרם כ-40% לשיעור הרווח לעומת רווח של כ- 20% עבור משחקים חדשים, למרות שהוא מהווה כ-25% מההכנסות בלבד. התחרות האפשרית מול אמאזון (סימול: AMZN), שהודיעה לאחרונה שתיכנס לתחום שיווק משחקי המחשב המשומשים, או מול אי-ביי (סימול: EBAY) בהחלט מאתגרת ומהווה סיכון עתידי מסוים עימו תיאלץ להתמודד החברה במתן תנאים טובים יותר ללקוחות הנאמנים שלה.
החברה בולטת בשיעור הצמיחה הדו ספרתי שלה לעומת מתחרותיה הגדולות - קמעונאיות משחקי הוידאו, זאת בשילוב מכפיל רווח חד ספרתי חזוי ל-2009 של כ-9.4 בלבד (עמוק (מתחת למכפיל הממוצע שלה ב-4 השנים האחרונות שעמד על כ-30). החברה סיימה את שנת 2008 עם גידול של 24.1% בהכנסות ל- 8.8 מיליארד דולר וגידול של 38.2% ברווח הנקי לכ- 398.3 מיליון דולר.
לחברה עודפי מזומנים של כ- 580 מיליון דולר והון עצמי של כ-2.3 מיליארד דולר, המהווה כ- 50% מהמאזן. החברה אופטימית מאד לגבי אפשרויות הצמיחה העומדות בפניה בשנת 2009, תוך שהיא מציינת כי בכוונתה לצמוח בכ- 10%-12% במכירות ולהגדיל את הרווח למניה בכ- 18%-22% בשנה הקרובה.
למרות כל זאת, המניה צנחה בכ-48% בשנה האחרונה. מחיר המניה ירד לכ- 27$, כשקונצנזוס האנליסטים מעניק למניה מחיר יעד של 33$, המשקף מכפיל רווח של כ- 11.3 לשנה הקרובה.
גיים-סטופ פועלת בשוק בו הצמיחה עקבית ורציפה לאורך זמן גם בתקופות מאתגרות כמו זו הנוכחית. לחברה פריסה רחבה ביותר ואפשרויות צמיחה הן בשוק האמריקאי והן מחוצה לו ולה איתנות פיננסית, אשר תקל עליה במימוש אסטרטגית הצמיחה שלה. אנו סבורים, כי גיים-סטופ הינה השקעה מצוינת לטווח ארוך בתחום קמעונאי שאינו מוכר במיוחד למשקיעים הישראלים.
המידע בכתבה יכול שאינו מלא ואינו מחליף יעוץ אישי בהתאם לצרכיו של כל משקיע