אפקט הדומינו ממשיך: האג"ח הקונצרני נחלש בארה"ב
שטרי ההתחייבות המסחריים שהונפו על ידי חברות גדולות בארה"ב, רשמו ירידות חדות בערכם בשלושת השבועות האחרונים, והצביעו על כך שמשבר האשראי עדיין כאן.
האג"חים בדירוגים הגבוהים ביותר (ללא הממשלתי) איבדו 62.8 מיליארד דולר משווין, או 3.1% בשבוע שהסתיים ביום רביעי, כך ששווין הגיע ל-1.89 טריליון דולר. לפיכך, הירידה בערכן של אגרות החוב הקונצרניות הגיעה ל-244 מיליארד דולר, או 11%, כך הודיע הפדרל רירזב ביום רביעי האחרון.
האג"ח המסחרי מכיל התחייבות קצרות טווח, שנועדו לגיוס מזומנים למגוון בפעילויות עסקיות. רוב הניירות נפרעים בתוך 30 עד 270 יום. כל הנפקה לשטר התחייבות בטווח ארוך יותר, דורשת אישורים מהרשות לניירות ערך בארה"ב (SEC).
לאור הפרעון הצפוי של האג"חים הקצרים, מתוכננות הנפקות בסדר גודל של 1 טריליון דולר בחודשים הקרובים. אם תתקלנה החברות בקשיים בעת גיוסי האשראי הן תאלצנה לפנות למקורות מימון אחרים כמו בנקים מסחריים, שלרוב ידרשו ריביות גבוהות יותר. הואיל והמצב הנוכחי בשווקי האשראי בכי רע, האג"ח המגובות למשכנאות נחשבות היום כשם נרדף לאג"ח זבל, וגיוס כספים לשם מימון משכנתאות הפך למשימה לא פשטוה בכלל.
דוגמא לחברה איתנה שנתקלה בקשיים בגיוס אשראי ניתן לראות במקרה של H&R Block (סימול: HRB). החברה הודיעה בשבוע שעבר, כי היא נאלצה לפנות למקורות מימון אחרים, לשם גיוס של 1 מיליארד דולר, היות ואי היציבות בשווקי האשראי הפכה את גיוס הכספים באמצעות הנפקת אג"ח לקשה במיוחד.
האג"ח המגובה בנכסים, שערכו נאמד בחצי משווי שוק האג"ח הקונצרני, נפל ב-59.4 מיליארד דולר, וערכו נאמד כעת ב-998 מיליארד לשבוע שהסתיים ביום רביעי, כך הודיע אתמול הפרדל ריזרב. בתוך כך, הגיע לרמתו הנמוכה ביותר מאז חודש דצמבר.