שוק המטבעות: צמצום סיכונים בשוק המט"ח העולמי

הסוחרים בשוק מעדיפים בתקופה זו לצמצם סיכונים, רמת אי-הוודאות די גבוהה והבעיה שהיא עוד גדלה
רון אייכל |

שבוע המסחר האחרון המשיך להתנהל בתוך צמצום סיכונים של הסוחרים בשוק המט"ח העולמי וככל הנראה בסגירת פוזיציות של Carry Trade. אלו השפיעו על הין היפני (שהיה מטבע המימון לעסקאות האלה ולפיכך סבל מחולשה) שרשם התחזקות של 2.11% כנגד הדולר האמריקאי. לעומת זאת, המטבעות שאותם אהבו המשקיעים לרכוש נחלשו. כך לדוגמה, נחלשו המטבעות האקזוטיים האלה כנגד הין היפני: דולר ניו-זילנדי (4.1%), קרונה איסלנדית (3.3%), ראנד דרום-אפריקאי (3.1%), לירה טורקית (2.9%), ריאל ברזילאי (2.5%).

עדות נוספת לכך שהמשקיעים מצמצמים את החשיפה השלילית לין היפני היא באמצעות פוזיציות ה- Long/Short כנגדו. כך בפעם הראשונה זה שנה, הין היפני מתאפיין בכך שיש עליו יותר פוזיציות Long מאשר Short. כך, בעוד שלפני שלושה-ארבעה חודשים היקף פוזיציות ה-Short (נטו) כנגד הין היפני התקרב לכדי 200,000, כאמור, לאחרונה הוא הפך ל-Long. חשיבות הדבר היא בכך שבעבר היינו רואים את המטבע מגיב בהתאם לפוזיציה נטו וככל שהתגברו הפוזיציות כנגדו המטבע היה הולך ונחלש. כעת, הדבר מצביע על הפוטנציאל להתחזקותו של הין היפני בתקופה הנוכחית.

מנגד, היה הדולר הניו-זילנדי חביב הקהל, כלומר, המשקיעים היו מוכרים ין יפני ותמורתו קונים דולר ניו-זילנדי. בעת האחרונה, מתרחשת בדולר הניו-זילנדי תופעה הפוכה לזו של הין היפני. כלומר, אנו רואים ירידה חדה בהיקף פוזיציות ה- Long על הדולר הניו-זילנדי. כך לדוגמה מהיקף של כ- 28,000 חוזים (נטו) מסוג Long על הדולר הניו-זילנדי לפני שלושה חודשים, נרשמה לאחרונה ירידה תלולה לכדי פחות מ- 4,000.

מגמות אלו של הסוחרים בשוק מראות שהם מעדיפים בתקופה זו לצמצם סיכונים, ובדין. רמת אי-הוודאות די גבוהה והבעיה שהיא עוד גדלה. הכלכלה האמריקאית מציגה נתונים יותר ויותר רעים, וברוח זו הקושי לפעול בשוק גדל.

דרך אגב, הפיחות בערכו של הדולר הניו-זילנדי כנגד הין היפני בשבוע האחרון הסב למשקיעים באסטרטגיה זו הפסד של כחצי שנה, במונחי פער-הריביות, בין שני השווקים. מתחילת המשבר התחזק הין היפני בשיעור של קרוב ל- 20% כנגד הדולר הניו-זילנדי, כך שהמשקיעים באסטרטגיה הזאת מחקו רווחים מתחילת השנה.

*מאת: רון אייכל, אסטרטג ראשי לשווקים הבינלאומיים, אי.בי.אי. בית-השקעות.

*הערה: אין לראות בכתבה המלצה לפעולה כלשהי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה