שלמה מתיתיהו איידנטי
צילום: תמר ינאי
ראיון

מנכ"ל איידנטי:"אין לנו מתחרים, אנחנו פורצי דרך ברמה עולמית"

לאחר מספר הסכמים משמעותיים בתקופה האחרונה ועם זינוק במנייה במהלך המסחר, שלמה מתתיהו מנכ"ל איידנטי: "אנחנו לא רוצים להיות חברה של 10 מיליון דולר אלא חברה של מאות מילוני דולרים ולזה צריך להשקיע ולבנות מערכים. להערכתי באמצע 2026 נגיע לרווחיות"

אביחי טדסה | (5)
נושאים בכתבה איידנטי הלת'קייר

איידנטי 7.72%  המפתחת פלטפורמה דיגיטלית לתיעוד נתוני השימוש בציוד רפואי בחדרי ניתוח ובחדרי פרוצדורות, חתמה על הסכם עם רשת בתי החולים Mayo Clinic בארצות הברית. במסגרת ההסכם, החברה תספק מערכות לניהול מלאי ציוד רפואי המבוססות על טכנולוגיית AI לשימוש במחלקות שונות, כולל חדרי ניתוח, חדרי פרוצדורות ומחלקות אשפוז.


בשיחה עם ביזפורטל שלמה מתתיהו מנכ"ל איידנטי לא שולל רכישה של שחקן גדול, ומאמין שהחברה יכולה לחדור לכל בתי החולים בארה"ב - 

"אנחנו עובדים בכל בתי החולים בארץ. אנחנו בתהליכי פריצה לשוק האמריקאי, השקענו הרבה מאמצים, אנחנו הולכים ומתרחבים. הרעיון הכללי לעשות את מה שעשינו בשוק הישראלי - בשוק האמריקאי. השוק שם בשל לטכנולוגיות שלנו. באמצעות הטכנולוגיות שלנו אנחנו מאשרים לבתי החולים לעבור מיכולות בסיסיות ומסורתיות שפוגעות בהם ליכולות של 100% דיווח, ושימוש נכון, זו מהפכה ביכולת לתמחר ביטוחים, ובטיחות המטופל, אנחנו פורצי דרך ברמה עולמית. אין לנו מתחרים ואנחנו מוגני פטנטים. מצביעים על הטכנולוגיות שלנו ברגליים. אנחנו מעריכים שבשנה הקרובה נסיים את הפריסה הארצית של הטכנולוגיה שלנו. בנוסף, אנחנו בקשר עם החזית של בתי החולים בארה"ב והם מתעניינים בטכנולוגיות שלנו".



"איידנטי היא חברה ישראלית שמתעסקת בפיתוח, ייצור ויישום של מערכות לשיפור תהליכים בתוך חדרי ניתוח. הטכנולוגיות מאוד מגוונות מבוססות על שירות ענן, בשוק הישראלי אנחנו שנינו את תהליכי העבודה בין הספקים לבתי חולים ושיפרנו את תהליכי התיעוד בבתי החולים. זה יצר מצב שנוצר אקוסיסטם שנותן כיסוי בין הספק לבית החולים ונותן לבית החולים את המידע שהוא צריך".



החברה מייחסת חשיבות רבה לשותפות עם Medline. כיצד אתם רואים את התרומה של שותפות זו להצלחת הפרויקט בארה"ב, והאם יש לכם תוכניות לשיתופי פעולה נוספים?

"מדליין נמצאים ב-4000 בתי חולים בארה"ב הם לוקחים אותנו לכל בתי החולים. הם רואים את הסינרגטיות. יש לנו 4 מערכות נוספות והם דוחפים אותנו לבתי החולים. לצורך העניין עם מאיו קליניק זה תהליך שהחל לפני מספר חודשים, הם ידעו שאנחנו שותפים עם מדליין וכך נוצר החיבור. מה שאנחנו מנסים לעשות זו מהפכה של תיעוד ואיסוף נתונים בחדרי ניתוח בצורות מתקדמות מאוד, ולמעשה לאפשר לבתי החולים להתייעל ולהשתפר, אנחנו רואים את הרצון. אנחנו גם משפיעים להם על השורה התחתונה, בית חולים שמתעד את הנותנים יותר קל לו לבוא לחברות ביטוח ולהראות נתונים.  זה יכול להגיע לעשרות מילוני דולרים".



הפלטפורמה שלכם מבוססת AI ומספקת פתרונות לניהול מלאי ציוד רפואי. כיצד אתם רואים את השפעת הטכנולוגיה הזו על איכות השירות הרפואי והייעול של חדרי הניתוח והפרוצדורות?

קיראו עוד ב"שוק ההון"

"בארה"ב כ-7% מהמלאי הוא אובדן, פג תוקף וכו'. אנחנו משפיעים על כך לטובה. אני חושב שעשינו מהפכה בארץ, בתי חולים כללית ופרטיים מאפשרים לספק, ליצרן לדעת בזמן אמת שנעשה שימוש בפריט מסוים, ואז הם יכולים להשלים ולחייב. תשלום לפי שימוש זה העולם הבא בבתי החולים. הבנו שלבתי החולים יש מערכות טובות ואין להם דאטה, אנחנו מאפשרים להם לשפר תהליכים ולייעל את זה".



מה המוצרים העיקריים שלכם, ומה מנועי הצמיחה לשנים הקרובות?

"מנוע הצמיחה העיקרי הוא העולם של המוצר שלנו "סנאפ אנד גו" מערכות צילום ועיבוד תמונה. בארץ התקנו בחודש האחרון 80 כאלה. באיכלוב, רמב"ם, אסותא ועוד. בתי החולים עברו בצורה מלאה, רוצים לעשות את זה גם בארה"ב. בארה"ב יש 6500 בתי חולים ועוד 10 אלף קליניקות, השוק אדיר ביחס אלינו. לצורך ההבנה רשת אחת בקליפורניה שיש לה 54 בתי חולים, זה כמו מספר בתי החולים בארץ.

מוצר נוסף הוא מערכות שנותנות שיקוף של המלאי בין היתר באמצעות טכנולוגיות שקילה ו-AI. כשאנחנו עובדים עם בית חולים הם בד"כ רוכשים את המעטפת המלאה שאנחנו נותנים, יש בתי חולים שמקבלים הכל ויש כאלה שפחות. השוק הישראלי הוא שוק שאנחנו גם עושים את הניסיון בשביל החדירה המשמעותית לארה"ב המטרה העיקרית היא שם. אנחנו מבינים שמה שאנחנו עושים הוא נכון, ברגע שנפרוץ באמריקה החברה תהיה משמעותית יותר".



מי המתחרות העיקריות שלכם ומה היתרון הטכנולוגי שלכם לעומתן?

"בעיבוד תמונה אין לנו מתחרים, אנחנו מתמודדים עם השוק המסורתי שהוא הקלדה או סריקת ברקוד, יש חברה אחת בקנדה שמנסה ליצור פתרון דומה, ככל הנראה שנשלח להם מכתב מעו"ד, הם עדיין בהתחלה ויש חשד להעתקה. אנחנו מקדימים את השוק ב-5 שנים. בעולמות האחרים שלנו ישנם מתחרים אבל לא ברמות שיש לנו, תפיסת הפתרון שלנו לא נמצאת במקומות אחרים. חברה שבאה ונותנת מעטפת כוללת כמונו לא תמצא, אנחנו חדשניים".


מה הרווחיות הממוצעת בכל חוזה, ומה הצעדים שאתם עושים כדי להגדיל את זה?

"בהתחלה אנחנו משאירים מרווחים צנועים. בסנאפ אנד גו מרווחים 70% גולמי, הלקוחות לא יכולים להשתמש בטכנולוגיה בלי להמשיך ולהשתמש בנו, זה מאוד סטיקי. עובדים על עד 40% רווח גולמי בשאר המוצרים, מאמינים שנחדור יותר לשוק נראה 70-80%". יש לנו 50% מההכנסות מובטחות כשירות (SaaS)".


האם הטכנולוגיה שלכם יכולה לשמש בתחומים נוספים?

"באופן עקרוני כן, השוק הרפואי הוא אדיר רוצים להתמקד אך ורק בזה. רוצים להביא ערך ולעשות מהפכה בתחום הזה".


האם אתם יכולים לעשות שימוש עם הדאטה שצברתם? אולי לייצר ממנו מנוע הכנסה נוסף?

"בשוק הישראלי אנחנו בכל חדרי הפרוצדורות (צינתורים) יש לנו מעל חצי מילוני מקטי יצרן, זה מאפשר לנו לעשות ייצור תמונה ברמה גבוהה. כרגע מתמקדים בשוק בארה"ב. אנחנו קודם כל ממוקדים בחדירה לשוק".


החברה עדיין מפסידה כסף, מתי אתם צופים להגיע לרווחיות?

"אם הולכים בגישה שמרנית, סוף שנה הבאה נגיע לאיזון. לפי תוכנית העבודה והדרך שעברנו בשנים האחרונות, אנחנו נדרש לעוד השקעות. אנחנו לא רוצים להיות חברה של 10 מיליון דולר אלא חברה של מאות מילוני דולרים ולזה צריך להשקיע ולבנות מערכים. להערכתי באמצע 2026 נגיע לרווחיות".



מה היעדים של החברה לשנים הקרובות?

"להמשיך ולתת פתרונות לשוק המקומי, הרחבת המערכות ולהוביל את השוק. כמובן שגם כניסה לשוק האמריקאי והצמיחה במכפילים, אני חושב שזה אפשרי אנחנו מכירים את השוק הזה. קצב ההתעניינות הוא "ליד" וחצי ביום מארה"ב, כלומר מה שאנחנו עושים מעניין ובתי חולים פונים אלינו עם כל כמה שאנחנו קטנים, זה אומר שאנחנו עושים משהו נכון ויש עניין. היעד הוא ריאלי בהתחשב בזה, במיוחד שחברות כמו מדליין יושבות על הגדר".

רכישה אפשרית?

"כן, רכישה אפשרית, אבל אנחנו רוצה להגיע לביטויים מאוד גדולים כדי להיות אטרקטיביים. אנחנו רוצים לגדול ולפרוס את הטכנולוגיות בכל ארה"ב, רוצים להיות בכל בתי החולים".


שווי השוק של איידנטי עומד על 35 מיליון שקל. ההון העצמי מסתכם בכ-7 מיליון שקל. מניית החברה ירדה בכ-25% מתחילת השנה.


תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 5.
    תמיר 01/01/2025 14:38
    הגב לתגובה זו
    מה נכנס מה יצא ושמירת מלאי מינימלי
  • 4.
    עוזי 31/12/2024 20:10
    הגב לתגובה זו
    השוק עצום בפרט בארץ ובחול בכלל השוק האמריקאי צמא לטכנולוגיות כאלו טורף
  • 3.
    לרון 31/12/2024 15:20
    הגב לתגובה זו
    עושה אקזיט למשל נמכרת ל ABBOT
  • 2.
    אמן ! (ל"ת)
    דן 31/12/2024 15:00
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    רועי 31/12/2024 14:58
    הגב לתגובה זו
    כמו שהמנכל אומר טכנולוגיה עם פוטנציאל לחברה בשווי מאות מיליוני דולרים. זה פי כמה מהמחיר היום. מחזיק.