אבישי בן חיים מנכל רוטשטיין
צילום: יחצ

רוטשטיין: 101 יח"ד נמכרו ברבעון הרביעי

חברת הנדל"ן מכרה במהלך הרבעון החולף 101 יחידות דיור בהיקף כספי של כ-304 מיליון שקל; המחיר הממוצע לדירה עמד על כ-2.9 מיליון שקל

אביחי טדסה |

רוטשטיין 0.78%   פרסמה את היקף מכירות החברה לרבעון הרביעי של השנה. חברת הנדל"ן מכרה 101 יח"ד בהיקף כספי כולל של כ-304 מיליון שקל. בשנת 2024 מכרה החברה 236 יח"ד בהיקף כספי של כ-689 מיליון שקל בתוספת מע"מ, לעומת 133 יח"ד בהיקף כספי של כ-331 מיליון שקל בתוספת מע"מ בשנת 2023.


לרוטשטיין צבר פרויקטים של כ-29 אלף יח"ד בשלבים שונים כאשר חלק החברה הוא כ-14 אלף יח"ד, מתוכם כ-22.5 אלף בהתחדשות עירונית כ-126 פרויקטים, מתוכם 30 בהקמה\שיווק. המחיר הממוצע לדירה עומד על 2.9 מיליון שקל.

ההון העצמי של החברה עומד על כ-600 מיליון שקל, סך הנכסים נאמד בכ-2.3 מיליארד שקל. ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 עמדו על 505 מיליון שקל.


אבישי בן- חיים, מכ"ל רוטשטיין נדל"ן: "אנחנו מעדכנים היום על גידול משמעותי בהיקפי המכירות, וחווים ביקושים בהיקפים גבוהים ביותר ביחס לשנים האחרונות. להערכתנו, גם בשנים הקרובות נראה המשך של אותה מגמה. בשנים האחרונות נקטנו בפעולות להגדלה משמעותית של היקפי הפעילות, בעיקר באמצעות פרויקטים של התחדשות עירונית, ותוצאות 2024 ובעיקר אלו של הרבעון הרביעי של השנה, הם הפירות הראשונים כתוצאה מפעולות אלו. במהלך השנתיים הקרובות צפוי הגדלה של המלאי הזמין למכירה כשאנחנו מתכננים לצאת לשיווק של כ-2,500 יחידות דיור נוספות מתוך כ-26 אלף יחידות דיור הנמצאות היום בשלבים שונים של קידום".


קיראו עוד ב"שוק ההון"

התחדשות עירונית היא מנוע צמיחה מרכזי בחברה


תחום ההתחדשות העירונית צבר תאוצה בשנים האחרונות. התחום הפך למנוע צמיחה עיקרי עבור רוטשטיין כאשר היא פועלת בתחום ב-2 זרועות מרכזיות. החברה הבת "אנשי העיר" שפועלת רק באיזורים מסוימים במרכז (ת"א, בת ים, גבעתיים והרצליה), ובאמצעות זרוע ההתחדשות ברוטשטיין שפועלת בערים רבות ברחבי הארץ. 


בראיון שערכנו לאחרונה עם איתי סמדר מנכ"ל זרוע ההתחדשות העירונית ברוטשטיין, ציין סמדר כי: "תחום ההתחדשות רק יתחזק בעתיד".  

מה משך זמן הבנייה בפרויקטים השונים? 

"משך הבנייה משתנה: פרויקט תמ"א 38 אורך כשנתיים, בעוד פרויקט פינוי-בינוי נמשך בממוצע כארבע שנים. כמובן שזה תלוי במורכבות הפרויקט ובהיקפו".


מה אחוז הרווחיות הגולמית בפרויקטים בהתחדשות העירונית?


"ברוב הפרויקטים הרווח הגולמי הממוצע עומד על 15%-16%. עם זאת, הרווחיות משתנה מפרויקט לפרויקט בהתאם למאפיינים הספציפיים שלו".


איך אתם מאזנים בין רווחיות הפרויקטים לצורכי הדיירים בהתחדשות עירונית?


"האיזון נוצר כבר בשלב הראשוני. כאשר אנחנו בודקים פרויקט, אנחנו בוחנים מה ניתן להציע לדיירים בהתאם לנתוני התב"ע והאזור. באזורים בהם אין ודאות תכנונית, קשה יותר להיות גמישים, אבל אנחנו תמיד שואפים ליצור ערך גם לדיירים וגם לפרויקט. יש הרבה משתנים שמשפיעים, כמו השפעות המלחמה, עלויות הבנייה והריבית הגבוהה".


מה הפערים בדרישות הדיירים בין אזורים שונים?


"היום הדיירים מכירים את התחום הרבה יותר טוב מאשר לפני עשור, והאופי של הדרישות השתנה בהתאם. בתל אביב הדיירים נוטים להיות ממוקדים עסקית ומהירי החלטה, בעוד שבירושלים הם זהירים יותר, מה שמאריך את תהליך החתימות. אנחנו מתאימים את עצמנו לאופי של כל אזור ולדרישות הדיירים בכל עיר".


 תחום ההתחדשות העירונית במבט לעתיד

"תחום ההתחדשות עובר שינויי עומק. מצד אחד, ראינו עצירה במכירות בגלל המלחמה, יחד עם עליות משמעותיות בעלויות הבנייה וריבית גבוהה שמשפיעה על הביקוש. כל אלה מקשים על הכדאיות הכלכלית. מצד שני, הצורך בדיור במדינה הוא לטווח ארוך, והמחירים ממשיכים להישאר יציבים ואף לעלות. תחום ההתחדשות רק יתחזק בעתיד, שכן מדובר בפתרון שמהווה יזמות עם עלויות נמוכות יחסית".


מניית החברה עלתה ב-12 החודשים האחרונים ב-108% לשווי שוק של 1.12 מיליארד שקל.


גרף רוטשטיין 12 חודשים
גרף רוטשטיין 12 חודשים אחרונים

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה