אלביט
צילום: משרד הביטחון

ארית ובית שמש קופצות ב-4%; החברות הביטחוניות עם מומנטום חיובי

החברות הביטחוניות ממשיכות לעלות כשברקע הצורך בייצור מקומי גובר

אביחי טדסה |

שנת 2024 הייתה שנה מרובת אתגרים ביטחוניים, אך גם שנה של צמיחה אדירה לחברות הביטחוניות בבורסה הישראלית. מניות של חברות מובילות בתחום הביטחוני, ביניהן גם ארית תעשיות ובית שמש שעולות היום, זינקו בעשרות ואף במאות אחוזים. הסקטור הביטחוני ממשיך להנות מביקושים גבוהים כתוצאה מהמציאות הביטחונית המשתנה.


ועדת נגל - הסתמכות על ייצור עצמי


במקביל לעליות במניות הביטחוניות, צפוי דוח ועדת נגל להתפרסם בשבוע הבא ולהביא עמו מסקנות שעשויות לתמוך עוד יותר במגמת הצמיחה של החברות בתחום. אחת ההמלצות המרכזיות בדוח היא הרחבת ייצור הנשק המקומי בישראל. המלחמה האחרונה חשפה את החשיבות הקריטית של ייצור עצמי ואספקה שוטפת לשעת חירום. דוח נגל מדגיש את הצורך בפיתוח יכולות ייצור חדשות ושימור מלאים אסטרטגיים כדי למנוע מצבים של מחסור או אמברגו מצד מדינות זרות. זו מגמה גלובלית, כאשר מדינות רבות מחזירות את ייצור אמצעי הלחימה לשטחן, כחלק מהפקת לקחים מהתלות במדינות אחרות. עבור החברות הביטחוניות בבורסה, המלצות כאלה עשויות להוות זרז להרחבת פעילותן וליצירת שיתופי פעולה עם משרד הביטחון. מדובר באינטרס משותף – לחזק את יכולות הייצור של ישראל תוך עמידה בביקושים הגוברים בארץ ובעולם.


משרד הביטחון ואלביט חתמו על שתי עסקאות ענק ב-1 מיליארד שקל


מוקדם יותר היום, משרד הביטחון הודיע על חתימת שתי עסקאות משמעותיות עם חברת אלביט מערכות, בסכום כולל של כ-1 מיליארד שקל. במסגרת העסקאות, אלביט תספק אלפי פצצות אוויר כבדות ותקים מפעל לאומי חדש לחומרי גלם חיוניים, שבעבר נרכשו בעיקר מחו"ל. העסקה הראשונה כוללת אספקת הפצצות ונוהלה על ידי מנהל הרכש הביטחוני במשרד הביטחון. העסקה השנייה, שפותחה על ידי אגף התכנון ומפא"ת, מתמקדת בהקמת מפעל שיפעל לייצור חומרים אנרגטיים מתקדמים לתעשיות הביטחוניות בישראל. המהלך נועד לחזק את העצמאות של מערך הייצור המקומי ולהפחית את התלות בייבוא חומרי גלם אסטרטגיים.

קיראו עוד ב"שוק ההון"


השנה האחרונה הביאה עליות חדות בשווי השוק של חברות הביטחוניות, כאשר המשקיעים מבינים את פוטנציאל הצמיחה שלהן. חברות כמו אלביט מערכות, ארית, בית שמש, עשות ועוד הציגו תוצאות מרשימות, נתמכות בגידול במכרזים ובהזמנות חדשות. מניית ארית תעשיות, למשל, רשמה עלייה של מאות אחוזים בשנה האחרונה, בעיקר בשל ביקוש לחלקים מתקדמים המשמשים בתעשיית הביטחון. גם מניית בית שמש, העוסקת בייצור חלקי מנועי סילון, נהנתה מביקושים מוגברים למוצרים הקשורים לתעשייה הביטחונית האווירית. בנוסף, העלייה במודעות ליכולות הייצור הישראליות וחשיבותן במצבי חירום, חיזקה את מעמדן של חברות אלו כמרכיב חשוב בכלכלה המקומית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה