ליאור סגל עין שלישית
צילום: יקיר שוקרון

עין שלישית מקימה חברה בתחום הרפואי

עין שלישית היא אחת מהחברות הבטחוניות שפחות נהנו מהזינוקים כתוצאה ממלחמת חרבות ברזל; עכשיו החברה (85%) מקימה יחד עם מור יישום (15%), גוף המסחור של קופ"ח כללית, חברה חדשה בתחום הרפואי שתשתמש בפיתוחים של החברה

רוי שיינמן | (1)

עין שלישית עין שלישית 9.19%   היא אחת מהחברות שבמבט ראשון היו צריכות לזנק כתוצאה מהמלחמה, כמו שזינקו חברות הרחפנים והמצלמות לרחפנים נקסט ויז'ן 0.5%   ו-אירודרום קבוצה . בפועל המניה שלה עלתה רק ב-4% לשווי של 87 מיליון שקל במקביל להיעדר מספרים גדולים שעליהם היא יכלה לדווח - במחצית הראשונה של השנה הסתכמו ההכנסות שלה ב-9.8 מיליון שקל לעומת 5.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה, כאשר הבשורה התחתונה היא רשמה הפסד של 3.2 מיליון שקל לעומת הפסד של 2.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה, אם כי בסוף 2024 החברה דיווחה על הליכים מתקדמים להזמנות בסך 15 מיליון שקל. עכשיו, בהמשך לפיילוט משותף של הצדדים שבוצע ב-2023, החברה מדווחת על כניסה לתחום חדש.


עין שלישית דיווחה שתקים חברה חדשה, ביחד עם מור יישום, גוף המסחור של קופ"ח כללית, שתשתמש בטכנולוגית הגילוי והזיהוי של החברה, שעד כה שומשה לגילוי של רחפנים ומל"טים, לזיהוי ואבחנה של כאב בגוף האדם. עין שלישית תספק את הטכנולוגיה ותחזיק ב-85% מהחברה החדשה, ומור, שתחזיק ב-15%, תיתן לחברה החדשה רישיון בלעדי לשימוש במחקרים קודמים שלה בנושא.


החברה החדשה תעסוק בפיתוח, ייצור ומסחור של מערכת מבוססת ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית ליצירת מדד אובייקטיבי לכאב. הטכנולוגיה מתבססת על פיתוח של מערכת של עין שלישית המשלבת אלגוריתמים מתקדמים לעיבוד תמונה, מערכות AI לניתוח הבעות פנים ושפת גוף, תוך שילוב חיישנים מתקדמים ומערכות אלקטרו-אופטיות.


בתמורה לרישיון שתעניק מור לחברה החדשה, תשלם החברה למור תמלוגים בשיעור של 3.5% מההכנסות נטו ו-18% מתקבולי רישיונות משנה, נוסף על 15% מהמניות שיוקצו למור בחברה. הרישיון מתייחס למערכת מבוססת ראייה ממוחשבת ליצירת מדד אובייקטיבי לכאב, כולל כל הקניין הרוחני הקשור בטכנולוגיה זו, פטנטים רשומים ובקשות פטנט תלויות ועומדות, ידע , מידע, נתונים טכניים ומסחריים וסודות מסחריים. תקופת הרישיון תהיה עד המאוחר מבין פקיעת הפטנט האחרון או 20 שנה ממועד המכירה המסחרית הראשונה, עם אפשרות להארכת התקופה בתנאים מסוימים. כל כוח האדם בחברה החדשה יהיה מעין שלישית.

קיראו עוד ב"שוק ההון"


פעילותה הקיימת של עין שלישית צפויה להמשיך, והחברה ציינה שהיא צופה סינרגיה משמעותית בין הפעילות החדשה לפעילותה הקיימת. לדבריה הדבר יתבטא בניצול הידע והניסיון שנצבר בפיתוח מערכות ראייה ממוחשבת, שימוש בתשתיות הפיתוח והייצור הקיימות, והרחבת בסיס הלקוחות תוך כניסה לשווקים חדשים. להערכת החברה, כניסה לתחום החדש תוך ניצול הידע של החברה, עשוי להרחיב משמעותית את סל המוצרים והפתרונות שהיא מציעה ולפתוח בפניה הזדמנויות עסקיות חדשות בשוק הרפואי העולמי.


"אפשרי שנירכש, יש לזה יתרונות בשוק הצבאי"

רק בחודש שעבר שוחחנו עם מנכ"ל עין שלישית, ליאור סגל, ושאלנו אותו למה לראייתו הפעילות לא התרוממה עד כה והאם יש סיכוי שחברה גדולה בתחום הביטחוני תרכוש אותה. צבר ההזמנות של עין שלישית עמד נכון לסוף המחצית הראשונה על 35 מיליון שקל, לא סכום גדול במיוחד לעומת החברות האחרות אבל לא רע לחברה שנסחרת לפי שווי של 87 מיליון שקל, וגם שיפור מהתקופה המקבילה בו עמד הצבר על 18.4 מיליון שקל, ועוד לפני הדיווח האחרון של החברה על כך שהיא נמצאת במגעים מתקדמים להזמנות בסך 15 מיליון שקל.


מה היתרון שלכם לעומת אמצעי גילוי אחרים?

"אנחנו מפתחים יכולת אופטית לגלות מלטים ורחפנים וזה צובר המון תאוצה. מערכת הגילוי מותקנת קרקעית. הכלים האלו קשים לגילוי על ידי אמצעי גילוי שאנחנו מכירים היום. אין להם תקשורת למשל, מזינים להם נקודת יעד עם היציאה ואז הם פשוט טסים למטרה. בנוסף הגודל הקטן שלהם וגובה הטיסה הנמוך מקשים על גילוי באמצעות מכ"ם או אמצעים אחרים וכן היכולות האופטיות שלנו נכנסות לתמונה".


איפה עין שלישית בעוד שנתיים-שלוש מהיום? יכול להיות שירכשו אתכם?

"זה לא תרחיש בלתי סביר, יש לזה יתרון בשוק הצבאי. אבל היום אנחנו מסתכלים יותר על שיתופי פעולה, רוב הרכישות גם קורות ככה. לרוב זה מגיע מתוך שיתופי פעולה והנטייה שלנו היא ללכת על שחקנים בחו"ל שיודעים לפתוח שווקים אחרים. גם בשווקי היעד שאנחנו עובדים בהם, כמו מדינות נאט"ו למשל, אנחנו משתדלים לייצר שת"פים שיכולים להביא מעורבות - זה יכול להיות השקעה משמעותית או כל מיני פעילויות אחרות".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    הרמס 900 12/01/2025 10:04
    הגב לתגובה זו
    שיש צורך לרכז את הפוקס לחברה בתחום הרפואי