נאוויטס גייסה 400 מיליון שקל לפיתוח מאגרי סי ליון ומוניומנט
אחרי שבחודש שעבר הודיעה על הרחבת פרויקט הגדל, שננדואה, שותפות הנפט והגז השלימה גיוס אג"ח שנועד לתמוך בפיתוח המאגרים שנמצאים מצפון לאיי פוקלנד
בארגנטינה
ומפרץ מקסיקו
שותפות הנפט והגז נאוויטס פטרוליום נאוויטס פטר יהש 0% השלימה גיוס אג"ח מהמוסדיים בהיקף של כ-400 מיליון שקל, בריבית של 6%. התמורה תשמש את השותפות לפיתוח הפרויקטים סי ליון, שמצפון לאיי פוקלנד ומוניומנט שבמפרץ מקסיקו.
על פי הודעת נאוויטס, תמורת הגיוס תשמש לקידום קבלת החלטת השקעה סופית (FID) לפיתוח פרויקט הענק של השותפות סי ליון (819 מיליון חביות) והשקעה בפיתוח פרויקט מוניומנט במפרץ מקסיקו. בכוונת נאוויטס לפעול לקידום החלטת השקעה סופית בסי ליון באמצע שנת 2025, לאחר תחילת ההפקה מפרויקט שננדואה, שצפוי להחל בהפקה מסחרית של כ-85 אלף חביות נפט ביום. פרויקט מוניומנט כבר יצא לפיתוח, עם קבלת החלטת השקעה סופית בחודש מרץ 2024, והוא צפוי להחל בהפקה מסחרית, תוך שימוש במתקן ההפקה של שננדואה, ברבעון הרביעי של שנת 2026.
יו"ר נאוויטס גדעון תדמור: "הביקושים הגבוהים והצלחת הגיוס מעידים על הבעת האמון של שוק ההון הישראלי באסטרטגית הצמיחה של נאוויטס. לאחר תחילת ההפקה מפרויקט שננדואה, פרויקט sea lion צפוי להיות הדבר הגדול הבא של השותפות".
הדיווח של השותפות מגיע לאחר שבחודש שעבר היא הודיעה על הרחבה משמעותית של פרויקט הדגל שננדואה. במסגרתה, יורחב מתקן ההפקה של הפרויקט לטיפול ב-140 אלף חביות נפט ביום, קידוח של שתי בארות הפקה נוספות והתקנה של משאבה תת-ימיו להגברת קצב זרימת ההפקה מבארות הנפט. בעקבות תכנית הפיתוח המורחבת ולאחר התאמות, התזרים המהוון המעודכן (P2) של נאוויטס מפרויקט שננדואה עלה בכ-11% לכ-3.9 מיליארד דולר.
לא רק שננדואה
בשיחת משקיעים שקיים יו"ר נאוויטס גדעון תדמור, הוא הגדיר את מאגר סי ליון, שמצפון לאיי פוקלנד שמול חופי דרום ארגנטינה, כ"דבר הגדול הבא של נאוויטס". לדבריו, "מדובר במאגר שהוא תגלית הנפט המוכחת הרביעית בגודלה בעולם שבשלב הראשון שלה צפויה לתרום לתפוקה של נאוויטס 32.5 אלף חביות ביום. בפרויקט הזה נאוויטס מחזיקה ב-65% והיא גם המפעילה שלו: "זה מאוד משמעותי שאנחנו המפעיל פה, יש לנו שליטה מלאה על לוחות הזמנים וההשקעות הנדרשות".
הנהלת נאוויטס ציינה שבפרויקט כבר בוצעו 20 קידוחי חיפוש עם השקעה של 1.3 מיליארד דולר, ושמבחינת המורכבות הוא פרויקט פשוט יחסית לשננדואה. "בחודשים האחרונים קידמנו קבלת אישור עקרוני מממשלת פוקלנד לפיתוח, והאישור התקבל", אומר תדמור. "סיימנו גם תהליך ארוך וסדור שנקרא EIS - תכנית לטיפול בהשלכות הסביבתיות העתידיות של הפרויקט. אנחנו מטפלים בגיבוש חבילת המימון לפיתוח שלב א', עד שנגיע לקבלת החלטת השקעה אנחנו רוצים לסדר את כל העניינים הרגולטורים, כך שמתי שנקפוץ למים הכל כבר יהיה מסודר. ביחד עם סי ליון, התפוקה היומית הכוללת שלנו עשויה להגיע ל-200 אלף חביות.חלק משמעותי מהפרויקט הוא זה שאנחנו לוקחים פלפטורמה קיימת ומשדרגים אותה, במקום לבנות אחת חדשה. זה מקצר את הזמנים. ככל שהפרויקט יתקדם נוכל לצרף עוד מתקנים על מנת למקסם הפקה.
תדמור גם התייחס למאגר מוניומנט, שצפוי להתחיל הפקה ברבעון הרביעי של 2026 ולהוסיף 5,700 חביות נפט ביום (חלקה של נאוויטס): "נחתמו ההסכמים עם כל הספקים העיקריים ואנחנו מתקדמים
לסגירה של מימון במתווה דומה לזה של שננדואה. הפקה תבוצע באמצעות חיבור לפלטפורמה של שננדואה. לגבי שננדואה דרום, תדמור ציין כי תתקבל החלטת השקעה אולי ברבעון השני, וההפקה מהפרויקט תתבצע עם חיבור לפלטפורמה של שננדואה.
- 5.Yl 14/01/2025 16:03הגב לתגובה זוללא ספק צריך וחובה אומץ לצאת ל מהלכים כו גדולים כ כלל בתחום הנפט ו למרות שאני מושקע כבד בתחום לא נכנס ל השקעות אצל גדעון מ סיבה שכולנו יודעים וכתבתי על כך בעבר
- 4.YL 14/01/2025 12:50הגב לתגובה זוכולנו יודעים השטח הוא שטח כבוש לאור מפלת הצבא הארגנטינאי קשה להאמין ש שוד הנפט יעבור בשקט ממש לא היה מופתע אם ארגנטינה תכין מערב ל תדמור....
- 3.nav 14/01/2025 12:20הגב לתגובה זוכל כך הרבה סיפורים על רווחים לא צריך לגייס כספים ומה עם דיבידנדים
- 2.גדעון תדמוראלוף (ל"ת)אריה אלמוג 14/01/2025 08:52הגב לתגובה זו
- 1.חיוך של איש שבעה וחמדן. (ל"ת)אור 14/01/2025 07:49הגב לתגובה זו